.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Супер фен Аватара на mickelangelo
    Град
    Варна морето сините вълни ....
    Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. ....
    НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<

Град
    Shove IT
    Аз си плясках яко учебниците по-рано, влезнах в хуу даскало и ся си чеша ташака по цял ден

Град
    40 Miles from the Sun
    Цитирай Първоначално написано от [b
    a[N]D[i]T[k]a]да ти кажа.. прави са.. стига ти само да седиш в часовете .. даже да не слушаш хвърляи по едно ухо от време на време.. знам българската система кфа е и .. сравнение с моята е 3 пъти по добра и те учи на 3 пъти повече неща .. е вярно за ко да ти е трудно кат може да ти е лесно но предпочитам вашия вариант (: ся в момента наистина се чувствам ужасно тъпа .. и не е щотоо не уча или нещо а просто щото мноого многоо рядко ни дават да учим ..
    Ако ти се учеше, нямаше да чакаш да ти дадат домашна. ;] Плюс това, не всеки има феноменална памет, за да помни какво е казал даскала в часа т.е. не е нужно само да слушаш в часа, ами и да си погледнеш учебника за малко поне. =) И не се извинявайте с българската система - да, скапана е, но не е спряла никой да отвори някоя книга. Много е хубаво като кажете "ами, те не ни изпитват и не ни дават да учим - те са виновни", ама едва ли някой работодадел ще ви вземе на работа от съпричастие.
    В днешно време без образование си за никъде, ако искаш да станеш нещо. Време е да го разберете.

Град
    Там,където най-малко очакваш....
    Цитирай Първоначално написано от parkourgirlss
    ami to spored men m1rzelivite hora sa umni - pravqt ne6tata po hitriq na4in
    +1
    If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
    do...it just means that nothing else is more important than you... )

Град
    СофиЯ
    Според мен сте в грешка.Има мързеливи и трудолюбиви деца.Няма тъп и умен!И това да си хитър няма нищо общо с това да си умен!Но в днешно време без образование си за никъде, ако искаш да станеш нещо.
    So if you're asking me
    I want you to know
    When my time comes
    Forget the wrong that I've done
    Help me leave behind some
    Reasons to be missed...

Хъм, аз мисля, че всички се раждат с горе-долу еднакви умствени способности. А ученето е от една страна начин да си развиеш паметта, а отдруга да разбереш повече неща за света
    За съжаление в повечето училища в България в момента образованието е под всякакво ниво... Ако някои учат, правят го по собствено желание, но повечето просто нямат стимул...
    "МаЛцИнА зАсЛуЖаВаТ СъЛзИтЕ тИ, а ТеЗи, КоИтО
    гИ ЗаСлУжАвАт, нЕ тЕ кАрАт дА
    пЛаЧеШ."

Град
    Quelque part dans la ville pluvieuse

Как се става умен - с учене или?...

Не мисля,че човек е или умен,или не.Всеки човек има дадени заложби и зависи от сами него дали ще ги развие или не.Ако иска да направи повече мозъчни гънки,добре.Тогава да се постарае малко и ще се получи.Неможеш вечно да стоиш пред компютъра и да играеш игри и да очакваш по този начин в главата ти да влезе нова информация.Единственото,ко ето ще влезе е как да минеш на следващото ниво.Знам,че ще ме помислите за зубър или нещо подобно,но не е така.Аз само се опитвам да дам съвет или каквото там ми искат...Както и да е!Просто трябва да гледаш повече образователни канали,като National Geographic i Animal Planet и чети книги,но тикива каквито на теб ти харесват,а не такива,каквито те задължават да четеш.Знам как звучи,но повярвай,ще откриеш,че по тези програми има много факти,които ще ти бъдат интересни.И накрая искам да се извиня за дългото съобщение.

Освен с учене,четене,зубрене ..няма с кво
    Да бъдеш без мечти, означава да нямаш надежда.
    Да бъдеш без надежда, означава да живееш без цел...

Ае тука половината изкарахте,че тия дето са слаби в даскалло са умни...като са толко умни що не знаят как да си изкарват оценките?
    За всеки си е различно..и не само неотличниците успяват хух

Просто не е модерно да се учи

Според мен е с мерак и собствен избор. Това какво е модерно е другата страна на въпроса, защото те много неща са модерни.
    Много по-лесно е да събудиш у някого любов, отколкото да я запазиш.

Цитирай Първоначално написано от fuck_me_pls
    Освен с учене,четене,зубрене ..няма с кво
    Aйде бе?

На заглавието на темата ти ще отговоря така: Човек ако е тъп и да се съдере от учене умен няма да стане. Нагоре прочетох, че хората се раждат с еднакъв умствен потенциал. Не съм съгласна. Най-добрия пример са тестовете за интелигентност. Няма значение накаква възраст ги правиш - или имаш виждането върху нещата или не. За училището - не е важно дали учиш яко, а дали разбираш нещата. Изказването, че с учене до никъде не се стига може да се разгледа и от друга гледна точка, освен тази свързана с мързела. В българската образователна система има толкова жестоки пропуски, че за съжаление за да имаш добра основа за практика извънкланите занимания са задължителни, а те често са нещо съвсем различно от това което виждаме в училище.
    A day without sunshine is like you know...night

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!

Сава с учене разбира се,набавяш информация и винаги можеш да си компетентен по определени теми. Но интелекта, разума се развива с логически и тактически игри например шах, монополи, както и видео игрите, но има и друг метод - решаване на кръстословици, судоку , тестове за самопроверка на знания и т.н. С четене също се развива разума на човека, защото така се тренира паметта и се набавят много приложни знания. Каквато и КНИГА (а не субтитри на филми, форуми и чатове), да четете ще поумнеете защото нивото на което се пишат книгите е много по високо от разговорното,това по форумите и чатовете, също така чрез четене можете да си оправите граматиката и да си обогатите речника. Все пак основните и средните учебни заведения не са направени само за интриги, развлечение или да се лаят учителите и учениците за да се дразнят.
    ...They say learning to love yourself is the first step
    that you take when you want to be real.
    Flying on planes to exotic locations won't teach you how you really feel
    ...

добре, може и да не се раждат с един и също потенциал, но каквито и възможности и таланти да имаш, ако не ги развиваш, те закърняват, т.е. дори и да си роден невероятно умен, ако не си упражняваш мозъка над нещо смислено, оглупяваш.
    Пък и интелигентността не е съвсем същото.
    " Интелигентност -Способността да се вземат бързо првилни решения в непознати ситуации се нарича интелигентност." http://children-iq.hit.bg/HTML/what_is.htm
    пЛаЧеШ."

Цитирай Първоначално написано от mara_13
    добре, може и да не се раждат с един и също потенциал, но каквито и възможности и таланти да имаш, ако не ги развиваш, те закърняват, т.е. дори и да си роден невероятно умен, ако не си упражняваш мозъка над нещо смислено, оглупяваш.
    " Интелигентност -Способността да се вземат бързо првилни решения в непознати ситуации се нарича интелигентност." http://children-iq.hit.bg/HTML/what_is.htm
    Ако си невероятно умен, няма да имаш глупостта да пропилееш качеството си А за талантите - ако имаш имаш го. Да вземем за пример една родена певица. Ако ходи на уроци, тя развива още повече способностите си, но ако не се занимава с пеене няма да забрави как да интонира правилно. Точно защото е вродено

Цитирай Първоначално написано от Jus7__Me
    Цитирай Първоначално написано от mara_13
    Ако си невероятно умен, няма да имаш глупостта да пропилееш качеството си А за талантите - ако имаш имаш го. Да вземем за пример една родена певица. Ако ходи на уроци, тя развива още повече способностите си, но ако не се занимава с пеене няма да забрави как да интонира правилно. Точно защото е вродено
    Хъм, не съм съгласна за таланта Например, преди доста време рисувах много добре, но после за няколко години не бях рисувала. Резултатът беше, че когато ми се наложи пак да рисувам, изобщо не се справях добре Е, после започна да се възвръща, но с много много усилия
    Или пък ако си на легло много време, после трябва да се учиш да ходиш отново.

Има и много умни хора, които поради една или друга причина пропиляват таланта и дарбите си.
    Вероятно талантът и дарбите са важни, но сами по себе си са абсолютно недостатъчни. Необходима е и амбиция и самоконтрол.
    пЛаЧеШ."

Ами... явно имаме различни наблюдения А за таланта... да необходими са невероятни усилия за максималното му развитие, но без него не става.. А ние май много се отклонихме от темата

Мега фен Аватара на Spider4eto
    аве някой хора си се раждат умни и в последствие си доразвиват потенциала. Например някои схващат математиката, други не. Някои само като чуят нещо веднъж и го запомнят, а някои ако ще с часове да учат пак нищо няма да запомнят.

Цитирай Първоначално написано от Spider4eto
    аве някой хора си се раждат умни и в последствие си доразвиват потенциала. Например някои схващат математиката, други не. Някои само като чуят нещо веднъж и го запомнят, а някои ако ще с часове да учат пак нищо няма да запомнят.
    А.. ето това беше най-точното мнение по темата

Умен не можеш да станеш ако учиш постояно.. аз с рака на сърцето си казвам че макар и да не е за похвала от 2 години не съм отварял учебник всичко ми е от общата култура и това което чуя в час..

Град
    Долината На Идиотщината
    ми ако си си роден тъп не можеш да станеш умен...

Град
    София
    Училището не те прави умен - ако ти полагаш много усилия, обогатяваш себе си и си отишъл на училище наистина, за да поумнееш и след това да влезеш в елитен университет, ще стане. Но ако отиваш с нагласата "Ох, как не ми се ходи, за какво да ходя, пак не съм си написал домашното, за какво да го пиша" ще си останеш тъп до края на живота си.
    Поне аз така разсъждавам - университета е най-важното, а някои, които стават именно с по-горната мисъл сутринта, и до университет не стигат. Но има и друга страна - можеш да даваш вид на умен, което пак е някакъв плюс за теб.
    А и друго - не е толкова задължително да учиш в университет, за да си умен - можеш да си завършил само средно и пак да си умен, всичко си зависи от човека (:

Повече от фен Аватара на _InSaNe_
    ами разбира се че и с учене трябва.. а и някои просто си се раждат такива.. всмисъл като пораснат мозъка им се развива някак по-добре... ген....
    You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.

Град
    Антарктида :)
    Не,ако си тъп с учене умен не се става,но за жалост има доста хора,които са умни,но не учат.

Ами не бе , става се умен с висненето по кафетата ,що за въпрос ,никой не се е родил умен ,това се трупа с годините и времето и с много книги.

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си