- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой може ли да ми реши следните задачи: ...
Някой може ли да ми реши следните задачи:
1.Изразът А=(x na 2-ra+2)cqloto na vtora-9x na vtora е тъждествено равен на?
2.Трицифрено число има три стотици,пет десетици и няколко единици.Ако прибавим 99 към него,ще получим същото число,но записано в обратен ред.Числото е?
3.Ако а на втора-2аb+2b на втора-4b+4=0,намерете стойността на а на втора+b на втора
4.В триъгълник АВС симетралата на АС пресича ВС в т. L и АL е ъглополовяща на ъгъл ВАС.Ако АLB=80 градуса,ъглите на триъгълник АВС са?Искам само уравнението,чертежа го направих...
5.В триъгълник АВС ъгъл АВС>90 градуса.Ъглооловящите на вътрешния и външния ъгъл при върха с пресичат АВ в точките М и N.Ако СМ=CN и ъгъл ВАС=25 градуса,големината на ъгъл АВС е?
6.От град А за град Б тръгнал автобус със V=80km/h.15 min след тръгването си той срещнал лека кола,идваща от град В със V=100km/h.Леката кола пристигнала в град А и след престой от 30 мин тръгнала обратно за град В.На 10 км от В тя настигнала автобуса.Разсоянието от А до В в километри е?
Хора,плс,тия задачи и трябват спешно за утре.До 8:15 сутринта трябва да съм ги решила.Само те от целия тест ми останаха,плс помощ!!!![]()
![]()
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
...
Айде де хоооора,спешно ми трябват ето тези
1.Две от страните на триъгълник имат дължини 0,5m и 2,4m.Намерете третата страна,ако тя е цяло число в метри.
2.триъгълник АВС има периметър 30 см.Ъглополовящите на ъгъл ВАС и ъгъл АВС се пресичат в т.О,която е на разстояние 2 см от АВ.Лицето на триъгълник АВС в квадратни см е:А)15
Б)60
В)20
Г)30
3.В един клас отношението на броя на момичетата към броя на момчетата е 5:3.Процентът на момичетата в този клас е?
4.Един басейн може да се напълни през една тръба за 36ч,през втора тръба-три пъти по-бързо,а през трета тръба се изпразва за 24ч.Ако втората тръба работи 2 часа сама и след това се отворят и другите две тръби басейнът ще се напълни за колко часа?
5.Средното аритметично на 3 числа е 5,а средното аритметично на други 5 числа е 3.Средното аритметично на всичките 8 числа е колко?(Трябва да се получи 3,75)
Моля ви сееее,иначе ще ме килл-нат....ПЛС,ПЛС,ПЛС...МН СПЕШНОООО
...
Добре де... Има си теореми, които се учат, ако не ги запомняш в час!
P.S. На изпита ще разполагаш ли с мини-компютър, за да ни питаш?
първата да не си изпуснала нещо от условието?
втората- разстоянието от О до АБ всъщност ти представлява радиуса на вписаната окръжност и имаш формула S=p*r,p е полупериметър
третата момичетата са 62,5%
четвъртата непомня как се решаваха такива задачи
петата имаш (a1+a2+a3)/3=15 и (а4+а5+а6+а7+а/5=3
правиш средно аритметично на всичките и става
(a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7+a/8=? и имаш че първите три ти дават 15 и другите 5 също ти дават 15 и 15/8 е 3.75
Оф,ми ние да не сме ти калкулатори?
Не можеш ли да си ги решиш сама?
Като не слушаш в час така ше е...![]()
тези са ми от два различни теста,просто ми се опряха.Знам си теоремите,но тези точно не можах да реша...Не съм гении,мамка мууу...Първоначално написано от shmurkam
![]()
...
Ттцттцтцт....елементарни зада4и и не можеш да ги решиш?Вземи седни да 4ете6 и да с еупражняваш,а не да кара6 хората да ти решават зада4ите
![]()
Здачите изобщо не са трудни!Сега нямам време,за да ти ги реша,но въобще не са трудни!Седни си на задника и се упражнявай,няма ние да ти решаваме задачите!!!![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...
Predpolagam che si sedmi klas... izvinqvai macka , no zadachite sa prosto elementarni
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
Много съм стар за такива работи.
Има и интелигентно решение.
Отиваш в най-близката учителка по математика, носейки Х на брой банкноти.
Тя ш'оправи всичко.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
числото е 4,другите даже не съм ги челаПървоначално написано от EmO_KiD_;(
![]()
Oxx nie da ne sme ti kalkolatori..Sedni si na gazegata i nau4i
![]()
na 2 ra zada4e e otg B]60 no ne sam sig a na purva mislq 4e tretata strana e 1 No nz taka izleze po moite iz4isleniqПървоначално написано от EmO_KiD_;(
![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
омг
третата страна е 2
правиш си неравенствата в триъгълник, че сбора на всеки две страни трябва да е по-голям от треатата и се получава че търсената страна трябва да е повече от 1,9 и по-малка от 2,9 и щом е цяло число значи е 2...
Първоначално написано от kPuCkA
Mацка,числото е 354
Нещо май и ти не знаеш мн задачите...
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Reasons to be missed...
^реално погледнато първите 2 ги има в условието, не ви ли писна да се заяждате
я стига сте ми се оплаквали...някъв тъп тест, а аз преди 5 години се счупвах да решавам задачи, ся кво имате сигурно 7-8 теореми и 7-8 типа задачи да се научите да решавате
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Всъщност ние търсим тази 4-ка при положение, че се казва, че има 'три стотици, пет десетици'. Не мисля, че е сбъркала нещоПървоначално написано от ^Miss_Independent^
![]()
човече,числото е трицифрено Не може да е 4!Първоначално написано от Kassu
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Reasons to be missed...
Ти прочете ли какво написах![]()
Дадено ни е 35Х, така, че буквално търсим Х, което е 4.
Сега разбра ли ме?![]()
Мацка,ама ти си била много глубава,бе! Принципно не обичам да казвам къде уча,но името "Математическа гимназия" говори ли ти нещо?Дали не ги знам задачите,а?Първоначално написано от ^Miss_Independent^
добре де,не съм разбрала.И не ме наричай глупава,ако обичаш,не съм такава!Извинявам се,аз съм в грешка!Първоначално написано от kPuCkA
![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Reasons to be missed...