- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- American College of Sofia
...и пак след няколко минути див смях....
1во. не, но както вече казах, практически, за държавния трябва да си усвоил много добре материала в у-ще, а за този на колежа, не само това, но и трябва да приложиш лохически знания. следователно, 1рият изпит е едно ниво по-цялостен и по-обширен.
2ро.едва ли ти можеш да кажеш, кой университет се ползва с по-високо реноме, или не. само дето, тук някои се опитват да изкарат това, че реномето на колежа е в следствие на високата такса, което е направо смешно. ще кажа, че всъщност първо реномето на колежа е в следствие на много доброто образование и подготовка, което и оправдава и предпоставя сумата, която, извинете, но в никакъв случай не бих нарекла голяма. Дори високата такса съвсем не е нещо кой знае какво. Имайки предвид, че тези пари са за срок от една година, както и матералите и условията, които предлага колежа, таксата ми се струва съвсем логична. Извинете, но 4000лв съвсем не е сума, която не е оправдана и не може да се отдели от ено семейство за една година, и нека не забравяме, че тези пари са похарчени, за доброто образование и бъдещето ви, а не за някаква прищявка.
да, и тук идва моментът, за който умрях ор смях. ГОВОРИШ ПЪЪЛНИИИ ГЛУПОСТИ БЕЗ ДА ЗНАЕШШ.....АМА ПЪЛНИ.... IB се ползва от всички, ама от ВСИЧКИ колежани, но условията за интернешанълите просто са по-различни. Сертификата, който получаваш е съгласна гореспоменатата програма и това, че спориш без да имап най-малка представа просто хвърля в тръш....
![]()
3то. отново ще се изумя на това, как можеш да спориш без да имаш ясно изградено мнение?!
4то. както казах вече, държавния е материал 1-7ми клас, а другия изпит освен това, и нещо повече. рийдинга не изпитва толкова твоите знания по български език, а и това не му е цел, колкото умението ти да използваш езика и усета ти към него. отново става въпрос за логика. след приемането в колежа, има входен изпит по български, който няма нищо общо с едно входно ниво в държавно у-ще, а представлява тест за грамотност, който държи цялото у-ще (един и същ за всички). правопис, пунктуация, главни ималки букви, съкращения, слово-формация и т.н.
ето защо, рийдинга няма нищо общо с теста по български език. както се предполага, в Американския колеж започват да те учат на английски и се предполга, че вече си наясно с поне основното в собствения си език. те изпитват усета ти към словото. ако постигнеш добър резултат там, се предполага, че ще можеш да се псравиш с всеки един език като лексика с по-малко затруднения.
5то. жалко за теб.... точно това имах предвид и аз!
6то. както казах, въпроса не е в това, дали и колко се бъхтиш. не чети през редовете, моля. защо трябва да повтарям едно и също. с горния си пост считам, че съм оборила мнението ти и защитила достатъчно добре моето.
ами, това също вече го казах. ученикът от немската ще знае перфектно немски, но този от колежа ще знае английски + един допълнителен език, което значи, че можеш да си избереш и немски, което пък е равно на английски и немски. (1+1=2) Да не оворим, че можеш да запишеш сума ти и елективи и клубове, като руски, японски, китайски и не знам още какви има.
Също така споменах и дефицита на качествени учители по държавните у-ща, за което ти нищо не каза, за това считам, че си съгласна. Ето още една причина за таксата в колежа. През убочението ми в колежа, един единствен път се е случвало да стоим без учител някой час(да имаме свободен), поради това, че той е болен, закъснял, или др. Винаги ще се намери занимание и учител, който да го поеме, така нищо един час не е изгубен, нищо не се наваксва и си уползотворяваш адекватно времето. Също така, учителите не стачкуват, поради ниските заплати и неприятни условия. Много учители са интернешанъли(от други страни), което е още един плюс за разширяване на общата култура и опознаване на нови култури (и т.н.)
7мо. считам поста за безмислен, тъй като каквото съм имала, съм го казала, а по-горното твърдение, освен, че липсва в моите постове, е и твърде неточно.
Сантра, ако беше чела по-внимателно постовете ми, щеше да видиш, че това с приемането на тестовата система за държавния изпит го казах и обясних. четенето му е майката, не просто безмисленото заяждане!
Аз лично не ходя в колежа, нито със сърцебиене, нито със световъртеж. По-скоро бих казала с удоволствие през по-голямата част от времето.![]()
може би цената на успеха и големите възможности ви се струва прекалено висока. Е, не знам. Въпрос на личен избор. Както вече казах, има различни хора с различно ниво на целите!![]()
Както виждаш, бизкит, часовете на коментарите ми, не си пилея времето, това, че защитавам мнението си, не е нищо лошо и не си ти тази, която ше ми каже дали си пилея времето, или не.
ето и още едно доказатество, че колежа не е цербер и на хпрата има остава достатъчно време за каквото пожелаят.
репликите ми не са заучени. ха-ха. ще приема това само като комплимент, тъй като товя е същото, което бих казала и в устен вид. 1 към 1. това били реплики на хлапета. еми взимай пример от тях поне, защото, четейки някои (повечето постове) на хора тук, лексиката им е изключително бедна, да не говорим за правопис, запетаи и прочие...просто не си е работа да се хващам за това, но го отбелязвам като факт.
никой не е казал, че си глупава. щом си влязла там, където искаш, браво на теб. както казах, 4000лв - много пари...не мога да скрия учудването си, съжелявам.
няма никакво значение, дали вашите притежават банка, фирма или верига за дамско бельо, примерно. няма никакво значение колко пари имат, тъй като таксата е еднаква за всички и ако ще те изритат, ще те изритат, без да проверяват банковата сметка на вашите!това с колко разполагат майка ти и баща ти, никого не го интересува!!!
Dobre , pisna mi da sporq za drugite neshta , no ne mi e priqtno nqkoq si da me naricha jalka i chovek bez celi . Az celi imam i to golemi . No mislq , che ima dosta po-golqmo znachenie kakvo vis6e obrazovanie si zavurshil . Ne smqtam , che roditelite mi trqbva da davat po 5000 evro na godina za da naucha perfekten angliiskiAz znam dosta dobre angliiski za vuzrasta si i ne smqtam , che mi e nujno da go razvivam chak do perfektna stepen , vmesta da se zahvana s intenzivno izuchavane na drug ezik . V ACS intenzivno izuchavane nqma da polucha , taka che nqmam polza ....
I pak mi e interesno kakvo ti e mnenieto po vuprosa mi : Edno dete , zavurshilo s otlichna diploma naprimer nemska , frenska nqma da ima sushtite vuzmojnosti kakto edno dete ot ACS li ?
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
Много жалко за теб, ако си мислиш, че си нещо повече от мен заради това, че учиш в частно училище. Добри преподаватели има навсякъде. Лично на мен за тези 4 години в гимназията съм срещнала невероятни професионалисти и страхотни хора. Същност, на матурата ще си проличи това..или може би колежа е едно от "елитните" училища, които са си платили учениците им да не полагат матури. Е, нищо чудно.
По едно стечение на обстоятелствата, моето училище тази година има юбилей- 50 години. Имах честта да проведа интервюта с известни и реализирали се хора в своя живот. Не говоря за адвокати и лекари, а хоря, от които зависи доста повече. Не са учили в твоя колеж, но са успели и са ЛИДЕРИ, нали това ти беше целта? Изключително плоско са ти доводите за нива, средни класи и така нататък. Има много подходящи примери в Българското възраждане, приличащи на твоите коментари в момента и сигурно ги знаеш- нали там на всичко ви учат. Пожелавам ти да се реализираш и да си ходиш over the ocean при твоите хора.
Уча в 1АЕГ в София и също знам перфектно английски- и то безплатно...пък нека ме наричат жалка и човек без цели. Имам една версия по този случай, ако проявиш интерес може да ти я напиша на личнаПървоначално написано от MiSs_DioR_CheRiE
Edit-вам се с една единствена причина: казват, че не трябва да се съди за човек, когото не се познава. Е, аз ви попрегледах мненията и на двете- и на колежанката и на мис диор....честно казано имах друго мнение за първата![]()
Добре, НАСОЧИЛА съм се към Американския Колеж, защото съм наясно с всичко, и не вярвам на слухове. Ходя на уроци, от учители, на които 90% от децата им се приемат до 50 място. Тази година има на 9, 14, 21 място.
1. Немската не ти ли осигурява безплатно обучение в Германия, стипендии, та затова се стрелкат всички натам? Защото е в Европа, близичко, бла-бла-бла... А?
2. И ебати простия пост "В АК само с перфектен английски не искам да излизам" - абе, вие, малоумни ли сте, или какво? Мисля, че момичето ви обясни към 40 пъти, ЧЕ В ACS НЕ СЕ ИЗЛИЗА С ПЕРФЕКТЕН АНГЛИЙСКИ, НЕ СЕ ИЗЛИЗА САМО с перфектен английски... От половин час ви чета постовете и направо се озадачавам![]()
Мис Диор Чери - всички са така, срещнах една приятелка на улицата, която беше кандидатствала и беше резерва, предложила кеш - не й ги взели и като ме видя и ме разпита относно кандидатстването при изричането на Американския Колеж тя зина една уста "Ама тее, там, снобари, зубъри" - същата си. Какво искаш да ми кажеш - стой си при мама и при тати като не ти се ходи в Америка, пък и американската мечта не е за всеки, за да отидеш там ти трябва прогрес, развитие, обучение, да, сега ми кажи че Софийския е по-добър от Оксфорд, където можеш да влезеш благодарение на ACS и малко воля... Боже, Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже...
ДА, ако учиш, което смятам, че трябва да е целта на един ученик, да си съдира гъза от учене, и да постигне нещо, а не да е разпуснат, да няма дисциплина, да си извинява бягането от час със "заболя ме зъба" или пък "ожили ме пчела" - абе вие нормални ли сте... във Френската ли точно (където 100% има умни деца), в Английската ли (където 100% има умни деца) или КЪДЕТО И ДА БИЛО ти предлагат това, което ти предлага ACS? Плащало се, ами да - затова и Колежът е поддържан, може да ти осигури модерни кабинети по различните науки... просто нямам думи повече... направо не ми се коментира, единственото, което мога да кажа е : Тия, които са влязли в ACS и слушат думите на неприетите, или тия, със злите очи - ГОРКИТЕ, съжалявам ги...
Доколкото съм запозната със системата на тези училища, те се поддържат от сътветните държави, а вашите такси служат да изплащат заплатите на преподавателите ви.
Към поста на девойката към мен, чието име не запомних: явно не ти изнася да вярваш на определени слухове. Много ми е интересно защо реши, че в Английската и Френската няма умни ученици.
Същност реалното впечатление можеш да добиеш от резултатите на въпросните явно тъпи и прости ученици( според твоите думи) на национални форуми от типа на олимпиади и състезания. За тези години в гимназията на олимпидатите и състезанията, на които съм се явила, сътветно продължила нагоре към втори и трети кръг, мога да ти кажа, че рядко се засичаме с ученици от ACS. Масово са ученици от 1АЕГ, 91НЕГ, ФЕГ, НПМГ и СМГ разбира се.
И не знам защо реши, че само ученици от ACS могат да учат в Оксфорд. За въпросното учебно заведение, не знам дали си запозната, се изисква успешно издържани изпити, които се държат от хора, които желаят да учат в чужбина. Не съм запозната какви са точно- САТ, Тоефел, някакъв Кембридж сертификат или нещо подобно, но приципът е един и същ. Което пак не е показател за нещо, защото системите по които учим в училище ни подготвят за тези формати, и наблюденията ми говорят само едно нещо: учат се рамки, които се наставят според случая. Какво имам предвид: типове и типове упражнения и задачи- учиш принципа и се справяш с истаналата част. И не говоря само за математическите, физичните и химичните задачи- така е и с граматическата част на САТ1.
И хайде сега ми твърди, че е по- трудно да кандидатстваш в чужбина. Или по- конкретно в щатите, които толкова много възхвалявате. Поздрав специално за теб и Dark_lady: http://youtube.com/watch?v=q566ys0sqVQ
Пък после ме наричайте жалка колкото си искате![]()
А колкото до това защо учениците масово се натискат за Немската: понеже не сте запознати, но въпреки това плюете( което ми е любимото), ще обясня: част от учениците в Немската получават немска диплома. Тоест все едно там са завършили средното си образование и при кандидатстване в Германия или Австрия не се изисква да карат изпит по език, както чужденците. Не уча в Немската, така че ако има някой от там, сигурно по- добре ще успее да го обясни
Виж сега кифло,не разчитам на родителите си да завърша средно образование.Просто не искам да вляза в езикова,защото нивото е покъртиелно ниско.Не ми разправяй,че не ходели на уроци.Абсолютно ходят на уроци.Пък и все пак не искам само език да науча,все пак не искам да съм някоя неграмотна селянка,която продава гащи в магазина и не може да сметна колко е едно плюс едно.Хора от немската ходят и на уроци по математика и то хора,които не са тъпи или ги мързи,смея да твърдя,а хора които имат цели и искат да ги постигнат.ami kato ne iska6 v nemskata, ima okolo 3000 deca, koito iskat da vlqzat. a otnosno amerikanskiq kolej....vlez tam. 6te nau4i6 angliiski mn dobre, no uspeh da nau4i6 nemski ili drug 4ujd ezik, za6toto trqbva da ti kaja, 4e v nemskata pove4eto u4enici ne hodqt na uroci po nemski, za6toto sa moje6ti i ne raz4itat na parite na roditelite si , za da uspeqt da si zawar6at srednoto obrazowanie.
Що се отнася до друг език,в колежа се учи немски,френски и испански.Имам избор и поне ще науша езика.
Ще те помоля да не ми даваш оценка на к'во разчитам и на к'во не.За твоя информация съм можеща и тъкмо затова блязох в Американския и искам да уча там - имам си амбиции.Знам какво ще стане ако вляза в някое държавно и въобще не ми обяснявайте,че не е така.Много добре знам к'ва е ситуацията,тъй че не е нужно да ми носиш от 100 кладенци вода,няма да си променя мнението.
“Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”
-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3
относно клипчето и коментарите на Сантра... ахахаха....еми много ясно, че ще има прости хора. какво искаш да ми кажеш, че ако се направи една анкета ук в България, няма да има такива хора ли?!?! В Германия също ще има такива неуки и изобщо навсякъде по света. Навсякъде има ниска класа хора и точно това ти обяснявам, че колежа е мястото, което иска да ти осигури нешо сто пъти по-високо от това...ако си мислиш, че много интелигентна излезе с тва клипче....грешиш. само показва, че и ти нямаш реална представа за нещата и само се чудиш накъде да издведеш загубената кауза да оплюеш колежа без да имаш ясна представа, както ти сама каза, това е адски тъпо.
И за кой път трябва да казвам, че колежа не предлага само билети до Америка, а реални високи постижения. Университети, в които влизат най-добрите ученици от целия свят. Ако за теб Кембриджката диплома е "някаква" там, то...това е доста жалко. Кембридж, Оксфорд, Браун, Принстънт....изобщо нямате най-малка представа колко са далеч държавните у-ща от това ниво....
Ама знаете ли какво....както каза едно момиче вече....те просто злобеят. Няма смисъл да се занимаваме с такива, защото ние нащо бъдеще вече сме го планирали и изграждаме. Ние сме поставили високи стандарти и високи цели, които ще осъществим с воля, а не с плюене по каузите. Каквото и да говорят, те просто знаят, че АКС е десет пъти по-елитно у-ще от всяка езикова или професионална в България.
А за незапознатите (които преобладават тук) мога да кажа, че ученици от колежа заминават за състезания в чужбина и тези софийски състезания не са кой знае какво. Искате да ми кажете, че не сте чували за състезателите ни по физика, които се представиха блестящо на състезани из цяла Европа. За тях се говореше по новините, дори, но няма значение. Какво разбирате вие. Дас не говорим за математиката. Челните места на по-престижните състезания по математика са на колежани. Нима не сте чували за Кубрат Данаилов (9ти клас). Издухва и най-добрите от СМГ, и то това просто го прави за забавление.
Но Колежа не те задължава да ходиш в Америка. Има толкова ученици, които заминават да учат из Европа. Холандия, Белгия, Германия, Англия, Швеция и т.н.
Какво да обяснявам повече.... повечето, което казах не го коментирахте, защото не ви беше изгодно, но все ми е тая...да видим до къде ще стигнете...![]()
Хаха, при положение, че изкарах Proficiency с A дали не съм запозната със сертификатите. Айде злобей си там, говори работи от типа на "превъзходството на арийската раса" и за глобалните успехи на учащите в колежа. Също така ако искаш може да кажеш, че и на спортните турнири сте първи и, че всяка година печелите ACS open...oк- вярвай си и си живей в твоя измслен свят. Само че внимавай докато се смееш( защото явно на теб ти е доста забавно) да не се задавиш и гътнеш, че какво ще прави света без теб?!?!?!
Припомни ми и нещо за Национални отбор по математика и информатика ако може. Припомни ми и за вчерашните новини, когато съобщиха, че ученици на варненска гимназия са спечелили конкурс на НАСА, или пък за проекта на един видински ученик за обучение по химия, който спечели също конкурс. Или нещо за националните състезания по физика.Мога да ти говоря за тях, но то казват, че с луд е безсмислено да се спори. Аз не знам какви са тези конкурси, в който участваш, но явно са някакви интергалактически.
И не ми излизай с това, че си планирала бъдещето си, пък видиш ли аз не съм. Твърде малко знаеш за мен- за това коя съм и с какво се занимавам за да правиш каквито и да е било обобщения.
Единственото хубаво, което виждам в теб е, че имаш съученици, които не са като теб. А ти най- добре още сега да си вземеш багажа и заминавай за Щатите- България няма нужда от такива като теб.
Умни, както и глупави хора има навсякъде. Дори и в НАСА има глупави хора. Не твърдя, че в ACS са най-умните - не, не съм съгласна с това твърдение. Не знам на чия страна съм, и все пак прочетете още веднъж първото ми изречение.![]()
nqmam nikakvo namerenie da te ubejdavam v kakvoto i da bilo.dali sam kifla, ili ne, tova ne ti moje6 da kaje6. samo da ti kaja i drugi hora imat ambicii da hodqt v 6tatite taka ili ina4e. ne znam ti kakvo si misli6 s tvoq brilianten um, no az vse pak 6te ti kaja, 4e ti 6te otide6 v 6tatite, ama nali znae6, 4e i tiq deto sa u4ili v "skapanite" darjavni u4ili6ta i imat ambicii kato teb, i te 6te otidat. taka 4e, kakva e razlikata? o6te ne6to 6te ti spodelq, vav vrazka s temata. tova mi go kazaha predi vreme, no mislq, 4e sega vaji za teb. "nedei da leti6 mnogo visoko v oblacite, za6toto mnogo 6te te boli, kogato padne6". uspeh v u4eneto!!!Първоначално написано от magi_megi
Others can stop you temporarily, but only you can do it permanently.
Охххх ... ай ся ... Коментари от сорта ;
"Аз уча в Американския и там е най-якото,най-хубавото,най-доброто,най...най...най училище"![]()
Да Ви имам самочувствието .... Все едно няма други хубави училища в България та сте задрънкали и се карате като луди ... Които иска до 12 клас е да пълен зубар и с очила да ходи там...За мен тези училища са напълно ЗАТАПЯЩИ ... Вие като учите там знаете ли изобщо как да се целувате...Яд ме е , за това , че като сте влезнали там и КОЙ СЪМ АЗ ...
![]()
Аз пък уча в НТГ - Пловдив ,ай изяще се
![]()
![]()
ТО Е НАЙ-ЯКОТО,поне знам,че и годинките съм си изживяла като хората,а не в детската стая да уча-АНГЛИЙСКИ,защото после ще ме пратят в чужбина и КАКВО ОТ ТОВА....Ходете на майната си..България си е НАША,НИЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕМ ТУК!!!
Надути "задръстени надути пишлимета
"
...Ако разберете от детсвото нещо па НА
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Чешити... Няма да се намесвам в спора, защото ще стане мътна и кървава, само ми стана интересно докато четях постовете ви, какво точно представлява тоя изключително труден приемен изпит за АКС. Хайде моля ви се, някой да ми даде линк да видя примерен изпит за там или изпит, даван през годините. Благодаря.
Мерси за тъпото клише,което написа.Не съм казала,че другаде няма хора с амбиции,казах,че в АКС ходят предимно децата с най-големи амбиции.А това,че те нарекох кифла,не го приемай толкова лично.Пф.Ти едва ли не ми каза,че съм тъпа снобка,но ноун комент.Тъй,че сме квит.Първоначално написано от milena schneider
Определено не летя в облаците и съм съвсем наясно с нещата навсякъде,защото имам познати от всички езикови гимназии.Добре знам и плюсовете и минусите в колежа,така както и в държавните.Също така съм наясно,че ще плащам за да ме обучават,въпреки че мога да уча и уж безплатно. (Вероятно ще ми се наложи да ходя на уроци,тъй че може и да плащам същите пари.) Мисля,че плюсвете на колежа са повече и че е по-елитно у-ще от повечето езикови,точно затова съм избрала да уча там и докато не се убедя сама,че езиковите са по-добри (което малко трудно ще стане,но все пак...) ще държа на мнението си,че за момента това е най-елитното частно у-ще в София,както и че е е по-добро от езиковите.Съжалявам за нараненето самочувствие на някои хора,но всеки има право на мнение.
4estno kazano, ne sam iskala da izleze, 4e si snobka, za6toto rqdko obijdam horata po kakavto i da bilo povod. prosto ne sam saglasna s tvoeto mnenie. otnosno naranenoto samo4uvstvie....nadqvam se ne govori6 za men, za6toto az li4no sam dovolna ot svoite postijeniq i, kolkoto i da ne ti se vqrva, te ne sa malko.no tova taka ili ina4e ne e tema, koqto smqtam da obsajdam s teb. v edin ot parvite si komentari bqh pisala ne6ta, ot koito posle se otkazah. kazvam ti go, za da ne si misli6, 4e te podcenqvam, ili mrazq. no taka ili ina4e mn se izdraznih kato vidqh kak gleda6 otgore na horata. v nikakav slu4ai ne podcenqvam tvoite vazmojnosti, no ti trqbva da se nau4i6, 4e vseki ima kakvo da pokaje, taka 4e nedei da sadi6 drugite predi da si gi opoznala.Първоначално написано от magi_megi
Others can stop you temporarily, but only you can do it permanently.
![]()
![]()
![]()
не съм казвала, че няма святстни у-ща, а еч АКС е най-доброто. Но всъщност ми е все тая, още повече като чета кментарите, изопачаващи думите ми.
Не сме знаели как да се целуваме![]()
![]()
о боже....някой изключително умен е написал този коментар. Твоето твърдение е не само невярно, но и смешно.. И ако все пак това да знаеш как да се целуваш и правиш секс са ти ценностите в живота, стой си с тях. ние имаме и други по-големи!
всъщност много се радвам на по3вечето коментари. толкова се опраихте от истината, че почнахте да злобеете и да се опитвате да изкарвате скандали.
не съм казала, че други у-ща не печелят интернационални състезания. така, че поста ти е изцяло безмислен. съгласна съм, че не всичко печелим, но имаме много добри успехи.
И по повод ACS Open, ОК, не печелим, а и не можем да спечелим всички, но най-важното е, че нашето у-ще може да си позволи да направи такъв турнир. кое друго у-ще предлага такава спортна база и подобни турнири за различнои софийски у-ща?! (Никое) айде сега..продължавай да ми изопачаваш думите и току виж си извадила нещо, за което да се заядеш...![]()
![]()
![]()
много ви заболя истината, ама както казах всички знаем приказката за лисицата и гроздето![]()
айде, със здраве!![]()
Докато четох постовете....... Не,че нещо но magi_megi това,че си влязла в Американския ,НЕ значи,че всички други училища са супер тъпи и по-нисши от твоето училище!Стигате с това,много добре всички знаем,че английските,немките и руските гимназии са МНОГО добри,и няма нужда да се мъчиш да изпъкнеш с това,че си в училище в което мама и тати ти плащат по 500лв на срок
АЙ няма нужда!Както казаха със Здраве да е...!Ако не се лъжа ти сама поиска мнението ни!Затова,че приеми го,ти не си повече от нас и твоето училище не е повече от наще!И това,че ще идеш на майната си някъде из света,не значи че тези от езиковите гимназии няма да идат!Ако става за въпрос ходят от 8-ми клас!Престанете да сравнявате училищата,защото съм сигурна,че ако учеше в езикова гимназия,нямаше да говориш така!Пък и извинявай,но не на всеки родителите има толко много пари,че да си глезят детето така!Това,че някой са в езикови,не значи,че са с по-малки възможности и амбиции от теб!И сравненията като "кифла"не ти отиват,нали си дете от висша класа
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Е,не изяжте ме!Не съм казала,че съм нещо повече от вас.Даже напротив - казах,че навсякъде има хора с амбиции.Не съм и споменавала,че съм нещо повече от вас.А за езиковите си оставам на същото мнение,защото това е просто факт и може да е неприятен,ама не мой проблем.Пък и приемам мнението ви,нямам против него.Просто споря,защото отстоявам позициите си и това,което казвам е моето мнение.
![]()
Мм...въпреки,че не се надувам,защото не съм такава,ако не заради това,че съм приета,за какво да се надувам?!Може би,ако бях някоя надарена блондинка с балкон?! Щях да съм хубава и к'во...Обикновено хубавите момичета не стигат далече.Да наистина има такива,които са нещо,но все пак...
А може би пък трябва да се надувам,ако бях оборотна..?!![]()
Или пък ако баща ми е фрашкан с пари?!![]()
На моята възраст смятам,че това е основателна причина да имаш самочувствие,че и даже да се надуваш,бъпреки че аз не парадирам с успеха си.
И в темата мисля,че не спорим за това,кой е тъп и кой е по-умен,а за нивото на обучението и изпита за прием.
Относно "кифла" - това е квалификацията,която ми харесва и ще използвам.Не псувам и не съм някаква селянка,която може да те убие ако говори 2 мин.Пък и смятам,че една такава "квалификация" не е толкова обидна и просташка.![]()
Не можах да се стърпя, и споменах на една моя много близка приятелка за спора, който се развива тук. Тя е в колежа, тази година е 8 клас. Ето нейното мнение, тъй като ме помоли да го копирам:
Ния: "да. ACS е шибано място с трудни работи дето се учат...ама в крайна сметка те си се учат по българската програма. просто там ги учим сериозно. и да... трудно е да се влезе. и 1/2 от хората си падат сноби. и има всякви. фешъни, задръстеняци, жертви на модата и стереотипите... но аз не знам за друго училище с толкова много талантлив народ. вчера имаше концерт... няколко банди. и разни други момичета... пеят божествено, свирят... чувстваш се като на истински рокконцерт. минаха и два спектакъла тази година. българска драма и мюзикъл... мюзикъла просто беше покъртителен, водеше до пристрастяване... няма друго училище, където да видиш толкова много млади хора, които излизат на сцена и създават нещо, просто ей така. за кефа. въпреки снобарията, големите домашни и всичко останало, ACS не е училище, а място, което просто ти става втори дом. веднъж, след като откриеш към кои хора там принадлежиш... тва е. love not war"
Аз навремето кандидатствах и ме приеха 22ра...Само че не съм от София и нашите нямаха възможност да ми плащат скъпия пансион там-ако го бяха направили, щяха да жертват от собствения си залък.Така че си се записах в елитна немска езикова гимназия, ще си взема диплома по немски, отделно тая година ще се явя на САЕ на Кеймбридж-така че от всичко-достатъчно.Американският колеж дава много възможности за добро бъдеще, но както виждате не е единственият вариант.Така че който желае, има финансовата възможност, готов е да учи много здраво (защото там няма клинчене-чела съм им правилника, а и приятели казват) и го приемат-да отива, няма да съжалява.Но коментари от рода "Американският Дъ бест!" не са най-малкото коректни.В крайна сметка-каквото си направиш, това е.
Съжалявам, че не отговарям на поставения въпрос, но исках да изрзя мнение по разгорещилите се тука спорове.![]()
Наистина Колежа е един от най-добрите, не мога да кажа лоша дума за него, макар че не влязох.. Бях резерва, но такъв ми бил късмета...И в инт на истината ако можеше, бих се върнала 2 години назад и да се постарая много повече от тогава, само и само да вляза там
Такаа...понеже след малко ще се избием... а аз не искам да става така,предлагам да сложим край на спора.Разбрахме мненията си и ги отстоявахме,сега слагам край на битка.
Благодаря на всички,че дадоха своя принос към дискусията.
![]()
АмСъласна,само не видях с колко си влезнала
Би ли ми казала,наистина интересно ми е
![]()
♫ Beautiful.. ♫