- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- American College of Sofia
47,66 по математика и 3 по бел.![]()
“Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”
-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3
Имам малко тъп вапрос и не исках да отварям нова тема.В американския какви изпити трябва да държиш по БЕЛ,математика+английски или само БЕЛ и математика.Освен тва там от 0 ли се почва и се учи езика от начало или трябва да имаш вече напреднали знания!?
Държиш изпит само по БЕЛ и Математика.След като влезеш в колежа,т.е след като те приемат и се запишеш,в началото на годината държиш изпит за д апокажеш нивото си на владеене на Английски.После те разпределят в сеътветната група,в зависимост от резулататите,които сипоказал.Ако не знаеш английски,почваш естествено от начало.![]()
megi magi или magi megi, сори ама не ти запомних ника, та по- добре в колежа отколкото блондинка с балкон. Това в рамките на шегата
Относно поста на онази злобната с амбициите(какви точно така и не разбрах) : за ACS Open- ясно е, че никое друго училище не може да си позволи, най- малкото, защото е общинско и парите идват от общинския бюджет.
Сега ви казвам лека вечер, успех на новоприетите там, успех на всички, ама аз се оттеглям засега да си пиша домашното по физика![]()
Може ли да дадеш малко информация.Какви оценки ми трябват?Колко струва колежа и тъй подобно може да ми дадеш и сайта има ако имат...Първоначално написано от magi_megi
EDIT-намерих им сайта ,]
Така, не издържах да прочета всички мнения, но не смятам, че е голяма загуба. Та понеже имам свободно време реших да поспоря с вас. Никъде не съм казвала, че изпита е тоoooлкова лесен и и нямам ни най-малка представа как бих се представила- просто предполагам, че не е чак толкова трудно да изкараиш 3 процента на едно есеПървоначално написано от magi_megi
Та (за съжаление) съм вече голяма за приемен изпит, но и да не бях, пак не бих се явила по простата причина, че не бих платила 50 лева за изпит в училище ,в което нямам възможност да се запиша. Пък и не виждам как бих могла да дружа с хора, които плащат "субсидирана" такса от 5000 лева, но сигурно трябва да се сърдя на родителите си, които въпреки че са завършили висше образование с отличен, не са имали амбиции да бъдат лидери. Второто, коетоне можах да си обясня е защо всеки се захваща с тая немска. Та това си е съвсем нормално училище. Първата година и аз живеех в еуфория и сега ще ви кажа причината поради която се записах там - просто смятах, че в училището, известно като най-зубърското в България, никой няма да ми се подиграва, че мога да напиша един смислен текст-детска му работа
. В действителност обаче единственото, което отличава 91 нег от останалите е са лайстунгскласетата и налието на нашите "прекрасни" преподаватели от Германия. Та на този, който казва, че нямаме представа колко се учи, бих споделила, че в осми клас имаше период, в който съм ревала всяка вечер преди да заспя от пхреумора, наскоро седях от 8 до 3 през нощта да пиша характеристика на героите от немски роман, а миналия срок изпаднах в депресия след като разбрах, че имам 2- за сведения българско 5+, на контролното по немска история по простата причина, че не ми стигна времето да напиша всичко, което знаех. Та, стига толкова за мен "аз говоря за адвокати и лекари, а хоря, от които зависи доста повече. Не са учили в твоя колеж, но са успели и са ЛИДЕРИ, нали това ти беше целта? И за кой път трябва да казвам, че колежа не предлага само билети до Америка, а реални високи постижения. Университети, в които влизат най-добрите ученици от целия свят. Ако за теб Кембриджката диплома е "някаква" там, то...това е доста жалко. Кембридж, Оксфорд, Браун, Принстънт....изобщо нямате най-малка представа колко са далеч държавните у-ща от това ниво....
Ама знаете ли какво....както каза едно момиче вече....те просто злобеят. Няма смисъл да се занимаваме с такива, защото ние нащо бъдеще вече сме го планирали и изграждаме. Ние сме поставили високи стандарти и високи цели, които ще осъществим с воля, а не с плюене по каузите. Каквото и да говорят, те просто знаят, че АКС е десет пъти по-елитно у-ще от всяка езикова или професионална в България." Спомням си как учителката ни по английски ни разказа, че в Принстън нямало квестори на изпитите по простата причина, че в стремежа си да покаже колко е най, всеки така грижливо пазел работата си от преписване. Та мисълта ми беше да внимавате да не пропуснете живота си докато се опитвате да покажете, че сте класи над другите. Знам, че повечето мечтаят да завършат с отличие университета, за да станат шефове и да се забутат в някой офис и от 9 до 6, да имат последен модел телефон, триетажна къща и мускулест красавец за мъж.Да се скапят от работа, но да усетят, че са успели и са над останалите. Е, аз не съм от тях. В заключение ще кажа, че диплома за средно образование можеш да получиш във всяко квартално училище. Много по -важна е средата, в която попадаш и с която аз лично мога само да се похваля. Можеш да се радваш на живота и без да си лидер или президент на САЩ, когато живееш за себе си, а не за да се съпоставяш постоянно с останалите и да мечтаеш да задминеш всички. Колкото и странно да изглежда в живота има и други неща като здраве, приятелство, съчувствие, солидарност, обща култура, широк мироглед, любов, семейство, изкуство, мечти, развлечения, приключения, просто щастие, алкохол и разбира се секс (това последното беше за разпускане на обстановката) Айде със здраве и съжалявам за километричния пост.
![]()
Don't worry, be happy!
^ ти в тая паралелка ли си?Чувала съм, че там ако искаш СИП по китайски, пак ще ти направят.
И все пак някой няма ли да м и даде примерен приемен изпит за АКС?![]()
^На мен примерни изпити ми дадоха като се записах за изпита, а също и всяка година месец февруари "Труд" и "24 Часа" пускат някакви брошури.Иначе потърси в сайта им.
* Бъбли, кой клас си, защото като ти прочетох поста, честно казано се стреснах, в смисъл,че и аз уча в нег (не в София), и сега се надявам да вляза в Лайстунгскласе, ама така като гледам, наистина не е шега работа.![]()
В Немската съм и на уроци ходят само хипер дупер тъпитеПървоначално написано от magi_megi
![]()
Язък тогава и аз съм можела да влязаПървоначално написано от magi_megi
...Мерси за информацията...
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Деа,идиотките...Мноу сте зле,до сега ви обяснявам как на есето има масов сеч и няма високи оценки много,тея ми се хванали за есето.
..Алооо?! (Моля без тъпи отговори като "Кой търсите?").Няма повече да споря с никого,защото нямам желание.
![]()
Ще ви помоля и вие да престанете.Не съм направила темата за да се караме.![]()
1-во: 9 клас съм. 2-ро: Лайстунгскласета има само в София 3-то: Наистина си е натоварване на моменти, но има цели седмици, в които ти отпадат половината часове. 4-то: Съжалявам за спама.Първоначално написано от kissin' you
Don't worry, be happy!
Ега ти ограничените хора дето стеПървоначално написано от sladkish_14
![]()
3 на есе не е оценка тройка, смешници такива.
"3" е 3 от 20,
а 20 е 20% от цялата оценка...
Понеже миналата година влязох, само за протокол: с 11 точки на есето и 61,35% на теста, бях 34та.
Не си мислете, че е толко' лесно.
...еба си тъпия спор, честно. накарахте ме да се регистрирам заради тва. XD
we stay here tonight
promise me you won't leave my side
and when the sun comes up we fight
so promise me you won't leave my side
По-миналата година аз влязох с 16.5 точки на есето и 46 и нещо на теста.(само отбелязвам да не изглежда много като спам.)
Бъбли, ние в нашите си Лайстунгскласета влизаме след 9ти клас с изпит по немски и ако си сред първите 60, влизаш.( в 9 клас разказвателните ни са на несмки).От 10ти клас почваш усилено да учиш по немски и 12ти клас се явяваш безплатно на ДСД с голям шанс за успеваемост.(две години поред всички явили се го взимат).Иначе, ако си в тоя Лайстунгскласе и имаш по-малко от 5 за годината по немски,отпадаш и на твое място идва някоя резерва.За вас знам, че вие влизате по Лайстунгскласета от 8ми клас и учите пак всичко на несмки.(мисля, че в момента нашият даскал по география, които ще ме изпитва днес да му се не види, преподава и на вас).
![]()
тука нещо сте се яли без мен...тцтц....![]()
първо да отговоря на някъв пост там: вие кво си мислите, че в колежа не се прави секс, не есе забавляваме, нямаме приятели и т.н ли?!прозорливци... разкрихте ни...
![]()
![]()
а също имаше няколко човека, които питаха за изпита.
въпреки, че нагоре постнах 150 коментара за него, нека да съмарайзнем казаното:
изпита представлява тест + есе.
тест: 4 раздела: математика; логика; лингвистика(най-често рийдинг); локика + математика. за всеки раздел имаш по 25 минути.
есе: най-често по общочовешка тема. 30 мин. есе по матрица: теза, 1ви параграф-описателен, 2ри - аналитичен, заключение-парафраза на тезата.
гледам, че тук сте си поствали резултатите. не помня със сигурност теста ми колко беше. беше към 75% (може би 74 и нещо), есе 17 влязох шеста.
Гледам тенденцията е да изтъквате как в колежа сме само зубъри и че вашето преимущество е, че можете да се целувате, да правите секс, да се забавлявате, луди купони и т.н. Е, нека да оставите ние - колежаните да си кажем дали се забавляваме, или не. Всичко това са пълни глупости, на които просто ще се изсмея, без да коментирам.И не виждам как точно децата на богати родители са виновни, че те са такива. Нито е нещо срамно, нито е нещо лошо. моите родители също имат по 2 висши и са намерили начини, по които да ми осигурят обучението, щом е за мое добро. Каакво злобеете срещу хората от богати семейства и какво според вас е лошото? Какво имат оредвид под богати, също.... и от тук изхожда най-простия въпрос:
От къде изобщо знаете, какви са родителите на колежаните, с колко пари разполагат и т.н., като изобщо нямате представа, нито връзка с нас?!
и ако трябва да изкоментирам цялостно, бих казала, че момичето (маги_меги) пусна темата, питайки какво е в колежа.
Защо и откъде на къде да обясняват за колежа дойдоха хиляди хора, които даже си нямат понятие от живота на колежаните?
Какво ви дава правото да говорите с толкова злоба за нещо, което не познавате и разбирате?
Оставете колежаните да отговорят на въпроса какво е АКС и не се занимавайте, като не ви харесва...
Не ми изпопачайвайте мненията. Може ли някой да ми намери цотата "АКС дъ бест"?
Не казвам, че нямате право на мнение, а че това на повечето от вас не е достатъчно обективно и коректно, тъй като то е резултат на откъслячни познания и никаква пряка връзка.
избийте се сега да ме плюете, но какъв е смисълът? злобата и обективноста не вървят ръка за ръка, така че смисъл няма![]()
успех в надпяването!![]()
Много интересно ми стана за този колеж и дори му разгледах сайта. Определено базата е много над нивото на тази на държавните училища. Програмите за обучение изглеждат интересно.
И все пак какви предмети изучавате?
Имате ли нещо като специални предмети или карате само със стандартните?
Хубаво, че е D@rk_LaDy, за да ни каже кое е обективно и субктивно. Аз не знам кой е решил, че не правите секс, аз например съдя точно обратното, като и чета постовете. И се чудя как и остава толкова време и за това
ти за мойто време не бери грижа![]()
Хахаха тъкмо разглеждах целия форум и открих тази тема, която все пак по някакъв начин засяга и мен. Прочетох я цялата въпреки че точно в момента трябва да пиша единствената презентация по музика тази година. ДА... Съгласна съм с всичко казано за колежа от хората, които учат вътре , но искам и аз да дам мнение като едно "подготве" (подге).
Не мога да кажа, че изпита Не е труден. Но за този изпит или трябва да ходиш на уроци цяла година, където ти дават всички възможни въпроси и задачи, или просто да имаш логика. Но ако си от първите това веднага ти личи: или си зубър или си креташ с тройките. Аз попаднах в колежа случайно след като направих почти на шега теста. Беше ми за пръв път да пиша есе. Но заради това че бях 75-та реших да отида на държавния изпит. Там, след както цяла година не съм учила нищо, ходих от октомври до март на уроци по бг и литература, получих бал 34.1, което ми стигаше за всички елитни училища в България. И този бал съм го получила без изобщо да се напъвам на изпита.. Беше ми все едно дали ще влеза нали щях да уча в Колежа.
И ето така на 17ти септември влязох за 2ри път колежа... 1вия беше изпитът. Бях пълна с предубеждения: за снобарите, за зубарите, за дисциплината.. за това че от този момент трябва да съм изрядна и да УЧА, понятие, което не ми беше познато. Но след месец разбрах, че не е толкова трудно. Не е имало ден в, който не съм имала време да излезна навън. Домашните не са толкова много 8ми клас, вярно е, че е подготвителен, но натоварването за мен беше огромно след акто идвам от училище, в което ученето едно от привилегиите. Но наистина не е толкова ужасно! Средата наистина е много добра и единственото нещо, заради което ме е страх да ме изключат е че няма да харесам никое друго училище след като съм била в АК.
ДА.. Има правила и наистина е много стриктно училище, но от мояклас има само 2-3ма човека, които не нарушават правила. А и знаете на всяко правило може да се намери вратичка.
Хората.. .Ами всякакви ги има.. като във всяко друго училище.![]()
Учителите: има много яки, има и много откачени... А бе като във всяко училище.. Какво обяснявам...
Има толкова мнгоо неща още да кажа.. Обаче ме мързи да пиша...Е надявам се че моето много отвеяно мнение е било в полза на бъдещите подгета.. Да знаете другата година ще ви"подаряваме" моркови
![]()
П.П. Най-яко е да си в 8/1, 8/2, 8/3 или 8/4.. Въпреки че не знам другата година как ще са учителите на 8/3 и 8/4, защото канадката се маха.. А другата е мнгоо зле.. Но като ниво за англ. най-добре е да се паднеш там![]()
Всъщност... Забрави какво ти казах и се усмихни! =)
Ааа, добре..най- интересното е, че започва да се случва нещо странно. Както и да е.Първоначално написано от D@rk_LaDy
Ходи се скрий с 8/3 и 8/4!Първоначално написано от klamer4e
8/2 над всичко, поне до края на тая година (sun)![]()
Shorty си, нали?![]()
we stay here tonight
kissin' you да не си от Бургас и да не би да става въпрос за Димитров, по прякор Стойчо-Гларуса? Голям образ е.![]()
Don't worry, be happy!
Оо да, егати сладура.Първоначално написано от Bubbly
Ви Гларуса ли му викате? При нас и учители и ученици му казват ЧОЧО!
![]()
Това е обект на дълъг философски спор, кой секшън е по-добър.Първоначално написано от klamer4e
*cougheighttwocough*![]()
we stay here tonight