- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Нужни ли са частните уроци?
Ходите ли на частни уроци или сте доволни от образованието,което получавате в училище?
TWILIGHT :* :* :* H. POTTER :* :* :*
[=
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=211342 http://www.priqtelstvo.hit.bg
Ще намериш всичко ,което искаш да научиш за някого,в погледа му! Smile
love..JB..love..Joe..love
няма ли "зависи"?На някои хора са им нужни,а на други-не!![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...
Имаше ,,зависи" и ,,нямам мнение",но не знам защо не се показаха!Първоначално написано от ^Miss_Independent^
TWILIGHT :* :* :* H. POTTER :* :* :*
[=
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=211342 http://www.priqtelstvo.hit.bg
Ще намериш всичко ,което искаш да научиш за някого,в погледа му! Smile
love..JB..love..Joe..love
Аз ходя,защото без тях не мисля,че ще се представя на нивото,което искам.Като виждам,примерно,сега за изпитите след 7ми клас ще правим трансформиращ преразказ,а в училище сме правили само 3-4....ако не бяха уроците нямаше да съм на ясно с нищо.![]()
A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.
Именно,за това има -да и не..Първоначално написано от ^Miss_Independent^
Първо, да кажа, че съм седми клас.
Лично аз, определено се нуждая. Не, че или не разбирам в училище, или не преподават добре - просто в училище няма толкова време за упражнения, тестове и като цяло не се задълбава толкова, колкото ще мога, когато отида на урок. Остави, че ми е нужно за изпитите, па и не виждам лошо от повече знания.![]()
Аз също ходя,въобще ако се разчита само на тва в даскалото...![]()
2% оТ млАдОто ПокОлЕНие НЕ сЛуШа чАлГа!
АкО Си оТ оНезИ 98% КоиТо Я ОбИчаТ, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
Според мен по принцип образователната система си е добра. Това, че някои не учат или не внимават в час е друг въпрос. Разбира се, винаги има изключения, като учители, които не обясняват нищо. Но като цяло според мен не са нужни частни уроци, освен за тези, които ще кандидатстват.
Obrazovtelnata sistema e ujasna!Vsi4ki u4iteli gledat da ne predavat kakto trqbva,za da im se hodi na 4astnicite uroci ili v dop1lnitelni 4asove,za koito s16to se zapla6ta! T1pa B1lgariq!
За сега нямам нужда от уроци. Може би по-натам за кандидатстудентските изпити ще ходя.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Ами аз също съм 7ми клас и естествено ми трябва повече подготовка за изпитите, за това по български ходя. Не че даскалката ни не преподава добре, просто в час не може да се каже всичко, а и така повтарям материала и го запомням доста по-добре. Друг е въпроса, че не уча, а просто слушам и като ми разкажат уроците по два пъти и готоо вече ги знам.А по математика не ходя, понеже в даскало ми дават предостатъчно добра подготовка.
![]()
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
За съжаление образователната ни система е такава, че за влизане във ВУЗ са нужни частните уроци.
Много по-лесно е да събудиш у някого любов, отколкото да я запазиш.
Ходя на частни уроци по испански,тъй като искам да го науча,а в училището ми не е включен като чужд език.Иначе по-нататъка сигурно ще ходя на частни и за кандидатстудентските изпити.10 клас съм,ако има значение.
П.П И да нужни са,защото подготовката в училище,особенно по някой предмети е много слаба..
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Ми 7ми клас съм..ходя на курсове по БЕЛ и мат.Първоначално написано от BOOK_FAN
Доволна съм,само не ми харесва,че понякога трябва да идвам извънредно
Иначе курсовете са много добри.Казват се АРЕТЕ
![]()
къде е това бе?Първоначално написано от SuNsEt
Еми както казаха по-горе заивиси. Зависи от училището, в което учиш и зависи от самия човек. На частните уроци могат да ти отделят повече внимание.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Ти ако не искаш да научиш нещо,или ако учителя по частните уроци знае по малко от тебена каквито уроци да ходиш,нямаш да научиш нищо...защото това че ходиш на уроци не значи че знаеш нещо...
![]()
da hodq na uroce i ne sym osobeno dovolna ot obrazovanieto v u4ili6te
Нем. Изпитите след седми клас съм ги минала с едно книжле, което прочетох два пъти. А трансформиращи разкази ми дайте - това трябва да го правят трети клас. Или сте толкова малоумни, че не сте уверени, че може да смените няколко местоимения и формата на глаголите? Че вие да не сте чужденци, бе?! Нали на БЪЛГАРСКИ говорите? Учих в шибано, селско, гадно училище. Влязох в елитна гимназия. БЕЗ УРОЦИ. Зависи от човека и това колко труд полага. Това е.
Memento moriendum esse!
Не разбирам, защо все си търсите виновен. Потърсете веднъж и вината в себе си. Сега пък, образователната ни система не била добра. Специално за основното и средното ни образование е на добро ниво. Имате ли представа, това, което тук сме го учили в 6-ти клас примерно, в други, дори по-добре развити страни го учат в 8-ми? Като цяло имаме добра подготовка, предава ни се много повече информация, което прави и учебния процес малко по-труден, но които учат, реално остават с доста знания. По-голямата част от учителите са наистина много ерудирани хора, които умеят да преподават и добре да обясняват материала, стига да има кой да ги слуша. Замислете се и за множеството българи, печелили международни олимпиади, проекти и т.н. Основният проблем е липсата на дисциплина и мързела на повечето от учениците. Мисля, че с мерките, които искат да бъдат наложени и затягането на реда и дисциплината, нещата трябва да се подобрят. А вие слушайте в час и учете повече, вместо все да се оплаквате. На всичкото отгоре, на някои родителите им дават маса пари за частни уроци, защото те не си правят труда да запомнят нещо в час или да седнат да поучат.Първоначално написано от Sweet_Play_F
![]()
+1 - напълно подкрепямПървоначално написано от Duvessa
Memento moriendum esse!
нем, всъщност, образователната ни система наистина е доста западнала...учат се неща, които никога няма да бъдат необходими на хората...особено след основното образование (само прегледайте учебника по История и цивилизация, изд. Свят, наука за непрофилирана подготовка - 340 стр при максимум 2 часа седмично, седя и чета как френските войници играели карти и пиели вино в окопите по време на Странната война)...пълно е с недомислици като т.нар. подготвителен клас...по простата причина, че уча/учех (остават ми 10-тина учебни дни) в езикова гимназия получих дипломата си за основно образование 10-ти клас, а ще завърша средно с учебниците за 11-ти по някои неща...уотевър...та при кандидатстването във ВУЗ се оказва, че нещата не стоят съвсем като хората...говоря за определени ВУЗ-ове и определени "лимитирани" специалности - на мен ми предстои кандидатстване в подобен - УАСГ, архитектура - имам 3 изпита по рисуване и те без уроци няма как да се вземат, имам приятели в СХУПИ и други подобни, те не знаят какво е нужно за изпитите в УАСГ, макар че са в художествени училища, защото изпитите са специфични, а местата 60...и не е само за там, навсякъде е така и не е до човека, поне не винаги...Първоначално написано от ThunderGoddess
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Не сори, зле е.Първоначално написано от Duvessa
Писнами от даскали тип учителката ми по бел, която е твърдо против комунизма, ама имаме комунистическа атмосфера в часовете.
А също и пак нейното "сри, моето мнение е най-право".
особено се кефя, когато по някой предмет, в който трябва да се анализира нещо, някой си налага собственото мнение (от даскалите , пак визирам литературата).
Другото което ме кефи, също е като не искат да си признаят грешката.
Ти им я показваш, сочиш и те не желаят да си приязнаят , ами те и преебават.![]()
![]()
![]()
Също се кефя и на даскали, дето не могат да овладеят мороните в класа и почват веднага "ще ти пиша 2, аре вадете един лист" и само кракят изтерично.
Най се кефя обаче, на мегаломаните, дето си мислят че са нещо повече от теб и се опитват да ти налагат колко са умни и ПО-ПО-ПО-НАЙ от теб (чакай, 90% от учителите???)
Другия тип , който си го изкарва на учениците , което е супер непрофесионално (а, чакай май визирам 90% от даскалите?).
Това че ние сме учили нещо 6ти клас , те 8ми е супер смешен аргумент.
Имам приятел в Англия, който учи тук до 10ти клас и просто там където учи сега, такива сладки истории не съществуват.
Аре аре, ебаси якото. Това че имате, яки даскали не значи че другите могат да се похвалят с същото нещо.
Da taka e bez 4astni ne moje6 da vleze6 v nqkakvo elitno daskalo a v nqkakva mijiturna gimnaziika.Poznavam hora koito minalata godina ne hodeha na 4astni i sega sa v nai-6ibanoto daskalo.Ne 4e ne moje6 da vleze6 bez 4astni no podgotovkata e savsem drugaПървоначално написано от Pedigree
:P