- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Нужни ли са частните уроци?
alice sw - Затова не споменах висшето.Има някои дупки в системата, като примерно това, че няма добра връзка между средното и висшето- логично е изпитите да са над това, което се учи в училище, обаче явно не е съвсем така. Но като цяло в средното образование се включват доста неща, които ще ни трябват за бъдеще… и досега не съм срещнала излишни неща в учебниците по история (но пък съм и на друго издателство). Повечето от информацията, която ни се предава в основното и средното намира приложение, пък и доста обогатява общата култура. Повече лоши отзиви чувам от висшето образование, познати се оплакват, че системата е поостаряла и се учат неизползваеми неща, които не са потребни в практиката. Но не мога и да говоря де- има време докато стана и аз студентка. Но според мен до тук нещата са си добре.
Majestic12, има и учители, които си налагат мнението, обаче си преподават уроците, нали? Това не ти пречи да научиш добре материала. Такива трябва да се игнорират просто, важното е, че си успял/а да изградиш собствено мнение над въпросната тема.
Иначе, ти как искаш да овладеят положението в час? Ако днес през теб минат 2-3 идиотчета от всеки клас, които да ти пречат да си преподаваш и да няма нормална атмосфера в часовете, на теб няма ли да ти писне? И учителите са хора. И те имат нерви. Ако всички се държите нормално, няма да има крясъци от тяхна страна. И са по-умни от теб и от мен, и изобщо от учениците- да. Хората се опитват да ни предадат знания, да изградят в нас едни добри членове на обществото и полагат труд за да го направят. Обаче вместо да отвръщат с уважение, някои се държат като идиоти. Ем, и аз на тяхно място не бих се държала нормално с тях.
За пример за държава мога да ти дам Франция. Преди време бях чела материал, в които 2 училища – българско и френско поддържат връзка, математици от България влизат в часовете им и се оказва, че материала, който там го учат в 8 клас, тук се предава в 6-ти. Ако намеря статията ще ти я дам.
На мен са ми нужни.
Ходя на математика.
Има един проблем обаче...като отида в училище не показвам знания,както правя на урока,ами оставям госпожата да реши задачите на дъската и всъщност не правя абсолутно нищо...
Даскалката е доста разочарована от мен.![]()
А и на контролните чакам някой да ми даде отговорите,а дори не поглеждам какви са задачите...
![]()
![]()
Страх ме е от себе си ,
когато загубя мечтите си.
Аз хода на частни уроци, защото в училище немогат да ме подготват толкова добре, че да вляза някаде след 12 клас... и просто уроците са ми нужни и гласувам с да, въпреки, че се срещат много рядко, но все пак се срещат училища в които учителите заслужават повишение на заплатите / а не като в повечето училища само да дрънчат и да немогат да научат учениците на проста математика и граматика/ В България образованието в повечето средни училища е под всякаква критика за жалост![]()
...They say learning to love yourself is the first step
that you take when you want to be real.
Flying on planes to exotic locations won't teach you how you really feel...
Зависи най-вече от човека,ако се подготвя достатъчно добре в училище не му трябват уроци,но ако не е сигурен в знанията си няма лошо да се възползва от частните уроци.
az vse pak si mislq,4e vsi4ko zavisi ot jelanieto na 4oveka za u4ene,no i rolqta na u4itelq ne ostava po-nazad.4astnite uroci sa dopalnitelna pomo6t i mislq,4e sa neobhodimi,kogato se poqvqt nqkakvi trudnosti po predmeta ili u4enikat iska da e po-dobre podgotven.
Сори, не са хора.Първоначално написано от Duvessa
Даскали са , работата им е да имат корави нерви. Както биха казали идиоти кежуали на форума "яко двойки по главата" му е майката.
Като шуми си има изпитване. Ама да не коментирам, хилядите учители, който просто спират да преподават и чакат да спре викането.
Нали знаеш, че самото преподаване е една 1/3 от всичко. Има си едно нещо наречено мотивиране и предразполагане към ученето. Трудно бивам мотивиран да правя каквото и да е, след като знам , че ако то е различно от мнението на "по-умния и коравия" , аз ще съм го направил за нищо. А мегаломанията , изтеричността и другите неща който съм написал в горния си пост, трудно ме предразполагат да уча. Пък това с френските училища -> системата им е достатъчно добра за да излизат подготвени кадри след като я завършат а и не са на този хал като нас? (само не ми казвай робство и комунизъм ,има много други страни който са били още по-зле от нас, но сега просперират).
образованието ни е скапано и има нужда от частни уроци![]()
someone else...