- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблем с контактни лещи
Купих си 3 - месечни контактни лещи.Да ама ,проблема беше ,че не се научих да си ги слагам и ги изоставих в опаковката им с почистващия разтвор.Сега,около 3 месеца по-късно ,искам отново да се опитам да се науча да си ги слагам тея лещи(взех да не разпознавам хорате,но очилата все още не се навивам да ги нося за постоянно) Да обаче не знам дали : 3 месеца важат като цяло
или 3 месеца ,когато са носени???
![]()
Ами мисля че са годни до 3 месеца след като си ги купила,независимо дали са носени или са били в разтвора.Поне моите са така.А щом не можеш да си ги слагаш,може да минеш едно обучение примерно.Там от където си си ги взела трябва да има,струва 5-10 лева.Или пък ако имаш познат с лещи го помоли да те научиНе е голяма философия ако някой ти покаже
Успех
А в случай ,че си ги сложа,какво може да стане,след като срока е изтекъл вече![]()
П.П момче съм![]()
![]()
Аз нося 3 месечни лещо. Можеш да ги носиш още около 2-3 седмици, но не е много препоръчително, видимостта намалява и като цяло... не е полезно. Можеш да тренираш с тях да си ги слагаш и махаш. Аз се научих за около седмица. Ама от третия път нататък вече става много лесно а след месец ги слагаш и махаш за 2 секунди.
Купи си нови, не струват скъпо.Моите 2 лещи за 3 месеца са 24лв.
Не става и не мога и...![]()
![]()
Опитах се да ги сложа по този начин:
-
*Поставете средния пръст на същата ръка близо до линията на миглите на долния клепач и опънете надолу.
**С показалеца или средния пръст на другата ръка повдигнете горния клепач. Поставете лещата на очната ябълка.
***Внимателно отпуснете клепача и мигнете.
****Ако описания начин е труден за Вас, то офталмологът може да Ви препопъча друг.
Но просто когато приближа лещата към окото и я допра към очната ябълката или мигам,или тъпата леща просто не иска да се задържи на окото.![]()
Ядосан съм и съм отчаян и вече не знам какво да се прави..
Аз ги слагам по следния начин :
слагам си лещата предварително на десния показалец. С левия среден пръст си повдигам горния клепач, като си хващам миглите.С десния среден пръст свалям долния(пак за миглите) и през това време с десния показалец поставям лещата. Важното е да НЕ натискаш лешата.Тя допре ли се, и добре ли е овлажнено окото сама ще се лепне. Не е нужно да натискаш, защото по този начин си раздразваш окото и мигаш.
Пробвай и упорствай, все ще стане! Аз първия път се мъчих 4 часа!!Ако окото ти много се умори, почини и после пак.
mi vij sega.... az nosq absolutno su6tite le6ti:trimese4ni s dioptur i purvite 2-3 dena stoqh pred ogledala po polovin 4as dokato gi sloja i o6te tolkova dokato gi svalq. nqma absolutno ot kakvo da te e strah. az nai lesno si gi slagam po sledniq na4in: le6tata q slagam na pokazaleca na dqsnata si ruka; s prustita na lqva ruka si drupvam gornite migli a s sredniq prust na dqsnata ruka si opuvam malko dolniq klepa4. probvai da go napravi6 tova bez le6ta i 6te vidi6 4e e mn lesno i stabilno. i posle ve4e znae6 tq sami4ka si se zalepq za okoto kato q dolepi6 do nego. 6te ti e trudno v na4aloto nqma kak. az sum se tru6kala i sum gi izturvala milion puti. ama sled 1-2 se nau4ih da gi slagam za otricatelno vreme. malko po trudno mi be6e s svalqneto 6toto me be6e strah da si "burkam" v okoto ama to daje ne e i burkane 6toto trqbva da napravi6 su6toto :da si opune6 klepa4ite po su6tiq na4in i da si dolepi6 paleca i pokazaleca do le6tata i samo da gi subere6 malko. tq sama seotlepq bez problem... 6te svikne6... ne se predavai.. puk ina4 ne polzvai su6tite za vseki slu4ai. to i bez tova raztvora trqbva da se smenq. te le6tite sa si ok po princip ama raztvora kato ne e smenqn nedei da riskuva6 da ne si dokara6 nqkoe vuzpalenie.... konuktivid 4e e otvratitelno. az vednuj imah takova ma ne be6e ot tova 4e ne si poddurjam le6tite ami za6toto bqh nastinala i me udari to4no tam nastinkata.
taka de.... nqma da se pritesnqva6.. otivai si kupuvai novi ke6ti i go slagai smelo :P
My heart is always searching for a place to hide. I'm afraid I can't keep myself from falling. Living in a perfect dream or in the cruel reality... I can't escape from that feeling...
Първо ви благодаря за усилията,в близките 2-3 дни започвам битката,но имам малко въпросчета : на къде гледа трябва да гледа окото,когато я поставяш? и другото е :трябва ли да усетиш,че си допрял очната ябълка през самата леща с пръста си ,когато я поставяш(малко трудно ми е за обяснение,надявам се все пак да сте ме разбрали какво имам предвид
)
Разбирам те какво имаш предвид.
Значи аз като си ги поставям винаги гледам нагоре.Не знам дали това е правило по принцип, но аз правя така. Имам чувството, че така ми е по-лесно.
При допира се усеща едно нежно плавно вакумче.Дори не е вакумче. Просто се усеща. Но ти като я сложиш не си затваряи на секундата окото.Постави лещата, изчакай две секунди, затвори бавно окото и ако знаеш, че е вутре мигни няколко пъти.
Дръж ни в течение!