- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- ЧАЛГАТА СИ ОТИВА ?!?!!? - ЙЕЕЕЕ !!!!
В Интернет пространството в последните дни се разпространява интересно предложение - да се направи нещо подобно на Disco Demolition Night (масово изгаряне на диско албуми в САЩ през 1979 - бел.ред.), само че този път в България и да е за чалгата.
Дали публичното унищожаване на дискове и касетки с чалга музика би имало ефект? Защо не, най-малкото ще бъде скандално. В България трябва да има скандал за да се забележи нещо. Освен това телевизиите не биха пропуснали да излъчат кадри от мястото на събитието. Представете си новината: "Чалгата пламна! На стадион еди-кой си в София бяха запалени еди-колко си поп-фолк албуми. Албумите изгоряха тотално."
Що се отнася до поп-фолка - явно наистина си отива като жанр, щом изпълнителки като Анелия и Десислава вече налагат нов имидж на творчеството си и все повече се откъсват от поп-фолк и чалга музиката. Тези две певици започват все повече да се доближават до поп музиката като стил. И с право. Много досегашни фенове на лекия жанр са на мнение, че чалгата вече е демоде и не може да им предложи нищо ново.
Все още не е известно дали тази проява наистина ще се състои, но съдейки по количеството на форумите и блоговете, които обсъждат новината, това събитие може и да се случи. Най-вероятно за целта ще бъде нает футболен стадион в София.
"По-добре да пея диско или поп, от колкото чалга от типа на "Не любов, а мъни дай". Право да си кажа поп-фолка няма никакво бъдеще. Не искам да ме смятат "за проста чалгарка", аз пея поп-фолк само защото това се търси. Предлагането е според търсенето, това е маркетингов трик. Но търсенето на поп-фолк драстично намалява в последно време, не с дни, ами с часове", коментира поп-фолк певица, пожелала анонимност.
"Щом като това е станало с готина музика като диското, защо да не стане с чалгата?", коментират бивши фенове на жанра.
Догодина се навършват 30 години от Disco Demolition Night и има идея, че това е подходящо време да се случи подоен хепънинг в България.
Неее съм умряял ша' знайш' за твойта' слива миризлива, ша'знайш. Ебах ти майката керлива ша' знайш'... ОБИЧАААМ ТЕЕ !
R.I.P dear чалга![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
чалгари е имало , има и винаги ще има независимо от броят им...![]()
поп-фолк не слушаме...
обаче слушаме ЧАЛГАААА
+1Първоначално написано от ville baby
Живей така,че като умеш гаргите да грачат,
курвите кръв да храчат,а яките пичове за теб да плачат!!!
Нали се сещаш, че като си замине чалгата, ще дойде нещо друго? (може би по-лошо)
Абе вие луди ли сте? Все едно всички чалгари да се обединят и да направят така с музиката,която всеки от нас харесва.Ако действително се осъществи тази идея,знаете ли какво деление ще се получи в обществото ... Сега пак си го има,но тогава ще е в пъти повече ... Иначе би било чудесно българите да отсеят музиката,която избират да слушат,отхвърляйки чалгата,ала за да е ефективно трябва всеки сам да вземе това решение. Насила нищо няма да се постигне ...
Незнам какво пречи хората да слушат чалга ?! На който му харесва-да слуша,на който не - да не слуша![]()
слу6ат си4ки но само като пият така съм и аз но аз непия така4е се свежда до минимум
Добрите момчета отиват в рая, а лошите където си поискат!
направо ви се чудя ... замисляте ли се,че има различни хора-различни мнение-различни интереси-различни желания.не можеш да съдиш за човека по музиката,която слуша.адски тъпо и комплексарско е... я вземете да пораснете и да се осъзнаете ...
Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]
по-добре да я има... така няма други стилове да се комерсиализират и да се обезсмисли съществуването им.
хъхъ..
Какво против имате чалгата и хората,които я слушат?
Както говорите все едно това са хора,които са нещо заразни и от тях следват само вреди.Как можете да го казвате?всеки има право да избира какво да слуша.Като изгорите дисковете нищо няма да се получи,поне нищо добро.аз пък не харесвам метълите и метъла като стил музика.Бившата ми най-добра приятелка беше метълка.Все се събирах с тях,но започнах да затъвам.Повечето бяха постоянно депресирани,говореха за самоубийства,дрогираха се пред мен и малко или много започнах да приличам на тях,но успях да се "измъкна".
Въпреки това толерирам различните и никого не съм обидила някой с думите "долен метъл" или "мри бе".
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса! Абе истината е някаде там ...
мхмПървоначално написано от Shadow_Walker
на мен чалгата не ми пречи...![]()
;]
Как бее ?!!?! Естествено, че музиката е един от водещите фактори !!!! Тя е част от самия теб !!!! ...
Неее съм умряял ша' знайш' за твойта' слива миризлива, ша'знайш. Ебах ти майката керлива ша' знайш'... ОБИЧАААМ ТЕЕ !
не слушам чалга ... но не бих искал металисти с грим по очите .. голямите ботушки и вериги в ръце да се разхождат по улиците.. и в БГ само този стил да се слуша , защото във форумите дето посещавам така стана , нанесоха се металисти .. изгониха всички форумци със тъпите си теми , или по точно се правят на тъпи и така.. (нищо лично )
Ае не ви говоря за война м/у метъл и чалга !!!! :P Говоря ви за истинска музика с/у чалгата![]()
Бе вие да не сте на 10 ?В България попфолка е най-продаваната музика, така че докато се купува (продава) ще я има.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Това за Chalga Demolition Night съм го говорил още преди 3-4 години![]()
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock 'n' roll
Тва е най-верно! +1Първоначално написано от Thoughtless
TWILIGHT :* :* :* H. POTTER :* :* :*
[=
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=211342 http://www.priqtelstvo.hit.bg
Ще намериш всичко ,което искаш да научиш за някого,в погледа му! Smile
love..JB..love..Joe..love
Абе да се маха тая чалга, че направо ме хваща срам от България понякога!![]()
Ти простака колкото и да го риташ, пак ще си остане прост.. Просто ни е такъв манталитета на населението. За съжаление и да ти се осъществи идеята най-много само да ги нахъсаш олигофрените... Все пак - важно е да си FиIеШqH![]()
A day without sunshine is like you know...night
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!
Драги ми читатели!?!? ах-ах-ха-ах :![]()
Чалгата замира?![]()
![]()
![]()
Моля автора на темата да се прегледа![]()
В поп-фолка се наливат изключително много пари,че никой не може да им попречи с каквото и да е![]()
Поп-фолка продължава да е най-известната музика и най-лансираната,както в България,така и на Балканите![]()
И чалгата в бъдещите 100 години няма и начин да бъде заличена... защото тя продължава и ще продължава да носи невероятни приходи;]
Автора на темата ходи ли в клубове?
Знае ли каква музика се пуска там или поне в 90% ОТ КЛУБОВЕТЕ![]()
Бъдете реалисти,този стил музика ще го има докато сте живи а децата на децата ни,за тях вече не се знае![]()
Нека това да ви е надеждата и да ви крепи,че след 100 години може и да няма,но в бъдещите 100,няма кой да мръдне чалгата от Балканите![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Начи само тъпите хора слушат чалга?Първоначално написано от The_69
![]()
А ти щом не си от тях.. си от умните??![]()
Много обичам това да ми го казва някой!!!![]()
Винаги така се излагат всички с това изказване,че умирам от кеф!![]()
Говори ми,говори ми,аз съм чалгар,ако искаш да поспорим да те видя колко си интелигентна![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!