- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не ви ли приличат човешките отношения на времето понякога?
Нещо ме гони безсънието тази нощ и напук на някои персони тук ще си позволя да споделя нещо което си мисля от известно време. Ще ви разкажа и как се сетих за него.
Когато бяха многото почивни дни един след друг в около 1ви и 6ти май с една компанийка се вдигнахме на походче в Рила. Всички не се познавахме предварително. Просто всеки си доведе някои. Ходихме по ниските части, тъй като по високите си беше все още зима, а някои хич не бяха подготвени за планина. Въпреки, че почти през цялото време си слушах любимия чил аут ми направи впечатление поведението на една двойка, момче и момиче, които явно бяха гаджета, но връзката им преживяваше някаква криза. Първоначално се караха, после се сдобряваха, ходеха далеч един от друг, после се държаха за ръце, усмихваха се, мръщеха се и т.н. Подобно беше и времето. В единя ден се смениха всичките възможни прогнози за врамато. Грееше слънце, после за минути дойдоха облаци, застудя, заваля як дъжд, след около половин час се показа пак слънцето, стана по-топло. По едно време слънчевото и облачното време се сменяха през буквално 5 минути. Това за планината е нормално. Там където е по-високо времето често се мени. Мисля си обаче, че човешките отношения понякога са точно като времето, доста променливи. Например дъждът може да се оприличи със сълзите, вятърът със скандалите, слънчевото и тихо време с добрите и хармонични отношения, облаците със спорове и препирни, слънцето след облаците с консенсус или пък извоюване на доминация /ето мойто ще е/, лекия полъх на вятъра при слънчево време с безобидни шеги и закачки, мрачното тъмно синьо небе със сърденето и неговоренето на някои близък, които най-често когато сме сами могат да предизвикат и сълзи, отговарящо на дъжда, които е много често част от такова време, градушката и грамотевиците, които понякога причиняват щети /7 пъти съм сменял лан карта до сега/, с боя, физическата саморазправа, където също понякога има щети. Не мислите ли? Времето понякога е променливо, както и човешките отношения. Днес можеш да казваш обичам те, утре този човек дори да не го поздравиш като го срещнеш, днес да не понасяш някои, а утре същия да ти направи важна услуга, днес да се биете по между си, утре заедно да биете други, днес да ти се сърдят и да не ти говорят заради нещо, а утре да се държат така всякъш нищо не е станало и да са много общителни /ако искат нещо понякога/. Случвало ли ви се е?
Какво мислите за това сравнение?
Мисля, че може всичко да се срaвнява с всичко.. Примерно защо дъжда трябва да е сълзи? Под дъжда стават много хубави работи понякога .. романтичниама айде да не пиша сериозни постове, че ще си се смея на себе си после
The Spark
Ох, как хубаво си описала нещата..стана ми много приятно докато четох![]()
Да, според мен наистина има смисъл и истинат в думите ти..
Настроенията на хората се сменят често(особено, когато се влиаят от
чужди фактори - въпросната половинка във вразката), но както при времето(и не само, ами като цяло в живота), така и при чувствата след лошото винаги идва добро(или обратното)
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Дам. Сравнението ми допада. Само ще сопълня, че както в природата, така и в човешките отношения нищо не става просто така. Метафорично казано, дъждът няма да дойде без облаци, а те от своя страна няма да се появят без вятър...
Не се бях сещала за това сравнение,но наистина има нещо вярно в това,че взаимоотношенията между хората и времето си приличат. x]
True frienDs are HarD To finD,HarDer To Leave anD ImPo$sIBLe To forGeT
:P Браво има нещо вярно доста добре написано
Да, често съм се сещала за това сравнение. То нали от там идва и жанрът импресияХареса ми какво си написал, но докйато четях се сетих още една връзка. Ти каза, че високо в планината времето постоянно се променя. Замислете се. Дали може да е и така в човешките взаимоотношения? Колкото са по-силни чувствата толкова да са по-променливи, по-бурни. Хахах евала за темата. Сега ще започна да мисля..
![]()
Всъщност... Забрави какво ти казах и се усмихни! =)
разбира се,че е вярно...взаимоотношенията могат да се сравняват с всички променливи състояния на природата и света изобщо
someone else...
точно...Първоначално написано от 5StaR
много интересна тема впечатли ме.замислих като цяло за връзките и наистина е така с някои от твоите сравнения съм съгласна с някои не но иначе мисля като теб. Браво за темата!![]()
~ Рицар или Дявол ~
Обичам те и пак ще те обичам
дори да ме презираш ти.
Сърцето си на теб обричам
пъди ме, но не ме мрази
Във моите мечти си рицар
с лъскави доспехи,а може би
и крал дори,но не си ли просто
дявол с ангелски очи?!?
един от въпросите ти ме накара да се замисля.. днес казваш на един човек че го обичаш а на другия ден се правиш че не го познаваш.. пф дамн колко си прав.. .. всичко е така както го описваш и когато на мен ми се случи нещо от сорта на това което споменах по горе съм много тъжна ..
И кво става, когато вали дъжд от риба?
Уби тематаПървоначално написано от w0sh
. Каманите падат,падат от небето .
The Spark
Падат на сърцетоПървоначално написано от 5StaR
![]()
Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес
... Ние сме част от природата ... и мисля че е нормално да има някакви прилики ...
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<