- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Външно изпитване по английски език- 8 клас
Оценката е просто текуща, бе хора. Просто всеки учител преценява под какво внимание да я вземе, това е. Оценката сама по себе си не определя нищо. Всичко зависи от учителя.
На нас ни казаха,че каквото изкараме това се пише като годишна...Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
Дори и само шестици да сме имали преди това и ако имаш 3 на изпита,пише 3 за година...
Не е толкова важна оценката,но самочувствието...
Ако някой има нужда от информация за всички времена,some/any,many/much,степенуване,модалите,къ е има the къде не,къндишънълите,инфинитив ,герунди,пасив войс,question tags,stative verbs,too/enought,used to/would,reported speechqreported questionsq
да каже имам го това всичкото обяснено адски добре![]()
<3forbidden taste is the sweetest<3
Първоначално написано от vivteen
Моля. Трябва ми. Ще ми е доста от полза.
И аз , и аз , искам азПървоначално написано от XTREMEFREERIDE
![]()
Абе сестра ми е 8 клас и ще кара такъв изпит утре.Знаете ли как се разпределят учениците в стаитеАз съм в такава паралелка но не съм се явявала на този изпит а нас са ни разпределяли по номера(от 1 до 13 и тъй...) А тази година как ще е
Първоначално написано от deni15
Зависи колко човека са в клас. Половината в едната стая, половината в съседната. Ние сме 29 човека. От 1ви до 15ти номер в едната и от 16ти до 29ти с другата.
=кое искате понеже надисах адски много неща
Здравейте! И аз направих този тест с 60-те въпроса, 77% - 10 мин. Ако някой има външните оценявания от предните години, нека сподели.![]()
P.S.: Много се притеснявам за утре, основно за listening-a и writing-a.
P.S. 2: УСПЕХ УТРЕ НА ВСИЧКИ!!!
Всички?!Първоначално написано от vivteen
..ако може, де.
Всичкото е адси много страници ще напеша за герундий понеже видях,че повечето питат след кой глагол има -ingПървоначално написано от XTREMEFREERIDE
Герундий е нелична глаголна форма,която може да се разгрежда като глаголно съществително,тъй като функциите му са като на съществително.В бг език такава форма не съществува.По форма съвпада със сегашно причасти на глагола -ing.Основната разлика в значениета на двете форми е ,че Герундий назовава ФАКТ,докато причастето назовава действие извършващо се или извършено .Герундият се използва като същ.
Smooking is bad for you.
-след глаголите like,love,enjoy,prefer,dislike,hate за изразяане на общи придпочитания
She enjoyes going out.
-след определени глаголи admitqappreciate,avoid,consider,contenue,deny,fanc y,go,amagen,mind,miss,quit,save,suggest,practise,p rivent,favour,forgive,complete,risk.excuse,underst and
-след изрази като be busy,it`s no use,it`s no good,it`s no worth,what`s the use of that,can1t help,there`s no point in,can`t stand,have difficult,have trouble,give up,put off
I cant`t stant people telling lies.
-след spend,waste,lose/време,пари/
They spend their money buying books.
-след предлог "to" с глаголи и изрази като look forward to
ще го допиша след час и ще дам и глаголи с частици,които дават обикновено за сентънс транформейшън![]()
^Мерси все пак.![]()
Първоначално написано от pmggg
здр
готови ли сте за утре?
vivteen мерси за полезната информация![]()
men li4no me e strah malko no...nz 6te vidim utre kato otida....![]()
Странно... При нас няма такова нещо, оценката не ни е толкова важна.Първоначално написано от pmggg
Можеш ли да ги качиш някъде?Първоначално написано от clever
![]()
Нас цял година адски ни плашат с тоя изпит.. Мен от всичко най - много Listening-а ме притеснява.. Иначе не ми пука особено. В крайна сметка почти нищо не ми зависи от него, при нас се пише като текуща оценка. Единствено искам да изпробвам себе си и да видя научила ли съм изобщо нещо през годината..
Повече ме е страх за устния в четвъртък..
Късмет на всички утре.
Успех хора!!!!!!!!!!![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Можеш ли да ги качиш някъде?Първоначално написано от clever
![]()
Аз пък да си призная не се притеснявам за нищоИ преди съм правила такива изпити, но по френски и знам какво горе-долу ще има. Може би се безпокоя, че утре мога да закъснея, защото довечера една приятелка ще спи у нас и... абе май няма да спим
Успех на всички утре
![]()
аа незнам как да го кача честно казано![]()
а ако го пусна като пост ще излезе мнооооогооо дълго![]()
бтв имам 4 и 54 на един пробен;който направих днес )) ..
успехче на всс утре !!![]()
Можеш ли да ми ги пратиш по скайп, примерно? Скайпът ми е moni_hhПървоначално написано от clever
take after-приличам на ...
често се използва в сентънс трансформейшън к нещо от сорта на той има същети очи като неговият баща и дават пак той...
look after-наглеждам
често го дават,че бавачката гледа децата и пак подават думичка тя и съответно трябва да напишеш тя ги наглежда...
run after-бягам преследвам
често го използват с престъпникът бяга от полицията-полицията преследва заподозряният
drop off-оставям
wave off-махам
take off-излитам
stop off-спирам
rip off-измамвам
set off-отправям се към
Word formation
verb->noun
-ion
-ation
-sion
-tion
винаги давам sense и много се бъркат глаголите sensible и sensitive,аз винаги използвам първото за предмети,а второто за хора/може и да греша/
примери:
noun+noun=car park
noun+verb=passer-by
adverb+noun=onlooker
gerund+noun=swimming pool
Direct/indirect
Пример-where is Tom?/direct/
Do you know where Tom is?/indirect/
Wh question+verb+subject?
Do+местоимение+know...+Wh+subject+verb?
used to/would
Използваме ги за минали навици и за повтарящи се действия
Когато действието се извършва в томно определено време в меналото използваме past simple вместо used to/would.
Някой беше питал regret как се използва.Зависи от изречението двата начина са
regret+to+inf
regret+ing
Conditional 0,1,2,3
0-if+present simple->present simple
1-if+present simple->future simple/will+inf/
2-if+past simple->would/could/Past con. /might+bare inf/bare inf глагол без то представки или наставки/
3-if+past perfect,would+have+past perf
ПП на теория на сън да ме бутнеш ще го изплямпям,но на изпита така ще се умотаярче се моля за 4.Надявам се поне малко да съм припомнила най-важните неща.След малко ще постна word formation няколко изречения щото видях,че са ви трудни/както и на мен/