Значи обикновенно компа ми се изключва ако тока намалее ей така изведнаж и одеве тока намаля лампите премигнаха и на моите фр комповете им се изключиха а моя не защо преди се изключваше да не би да я някаква настройка искам и моя да се изключва пак един пат не си бях вкащи гармеше тока е намалял и компа се е изключил и това беше много добре после хладилника грамна
no az iskam razbira6 li za6toto pri garmene minaliq pat sam sig 4e 6te6e stane ne6to na kompa oba4e se be6e izklu4il sam mene me nqma6e v nas do kat si doida pak i dajt i togava kompa se be6e spasil ni6to hladilnika otide ama karai nali kompa e dobre.
p.p sry za kirilicata
Според мен не е настройка, а намалява получаването на ток към дъното и то се затруднява и се гаси като защита.
Поне аз така си мисля, защото когато компютъра вдигне малко по големи градуси, над 60 и се гаси автоматично да не изгори нещо, просто всичко е до защита.
моя никога не е изключвал
случвало се е да се ресне но това е ставало веднъж и то щото беше супер топло (може да е станал 60+ )
иначе като намалее тока на него нищо не му става
не смятам че има някаква настройка за това, то си е от дъното
Няма настройка, която изключва компютъра при бури или промени в тока, без значение по-слаб или по-силен ток му идва.
Дънната платка няма защити срещу токови удари.
Всичко е в захранването.
Преди се е изключвал, защото по една или друга причина кондензаторите в захранването ти са били разредени. По принцип те имат функцията да събират ток и в необходим момент да го отдават.
Сега, поради неясни причини тока който имат стига на компютъра ти, за да издържи за секунда на промени по тока в мрежата.
Предпазването на компютъра от токови удари има няколко вариации. Едната вече я предложиха - UPS + хубаво захранване (като от тази комбинация захранването не е толкова определящо).
По-евтиния вариант, който и аз съм приложил за домашния ми компютър е разклонител със "surge"-предпазители.
46лв го купих преди 4 години, когато ми изгърмя захранването. Представлява един прост разклонител, но вътре има малки бушончета(който при промяна в тока - горят) + една малка платка с разни чаркалаци.
Като ти изгорят бушончетата на контакта, спира провеждането на ток иии съответно целия ти компютър остава невредим. 1 бушонче струва 25ст. и до сега за щастие са ми предпазили компютъра 3 пъти (толкова пъти са горели).