.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 66
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Пак не разбрах... :/ Не й се кланям. На нея няма нарисуван никой, който е на Небето или на Земята. Обвиненията ти са безпочвени. А ако търсиш противоречия в Библията - няма.
    Не и се кланяш, но й служиш... Няма значение... Не можеш да проумееш, че в божиите заповеди има скрит подтекст, но ти така и не можеш да го доловиш. Както и да е. Това което съм установил аз, си е за мен и очевидно не мога да го обясня на друг. Щом искаш да вярваш на една книга, давай. Но за мен няма разлика между книгата и църквите. И двете са измислица и, ако църквите са се отклонили в последствие на годините и политическите промени, Библията е писана с други цели, които не мисля да разобличавам точно тук.

Разобличи ги. Нямаш доказателства.

За живота, делото, учението, чудесата и разбира се Възкресението на Господ Иисус Христос има доста доказателства и извън Библията, тоест Евангелието. Така че да се опитвате да оспорвате истинността на тези събития е просто смешно. Ето някои от авторите, дали неопровержими свидетелства за делото на Христос- Тацит, Плиний Млади, Светониус, Йосиф Флавий, в антихристиянският юдейски сборник Талмуда са дадени множество свидетелства също за делото Христово, а не на последно място и на едно от първите места по важност са свидетелствата за Хриситовото Възкресение, дадени от самият биограф на Пилат Понтийски- гъркът Хермизий, които със собствените си очи е видял възкръсналият Христос, макари да е върл негов противник. Също лекарят на Пилат- сириеца Ейшу е видял Възкресението, а има и още отрицатели на християнството, които макари да са такива, дават неопровержими доказателства за истинността на написаното в Евангелието.

Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Към авторът на темата:
    След като не отговори на останалите ми въпроси...Настоявам за отговор поне на следващото си изказване.

Прав си че в Библията няма противоречия, но в твоите твърдения има. Когато си говорихме на тази тема, ти ми каза че искаш да накараш повече да проумеят истината, да вярват, нали ? Точните ти думи бяха:

[07.6.2008 г. 23:30:59] каза: Опитвам се да отворя очите на хората.

Но ти твърдиш че Бог избира кой да вярва в него. Това значи че не правиш нищо, защото само хора на които им е отредено ще повярват, и ти не можеш да накараш никой да те послуша.
    Според теб такова нещо като Свободна воля и Равенство няма. Поне според твърденията ти.

Настоявам да опровергаеш думите ми, по смислен начин! Чета Библията , затова не ми излизай с тоя номер..
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

Напротив, Бог не избира кой да вярва в Него и кой не, а в случая ти избираш дали да повярваш в Него или не. Свободната воля на избор е в основата на Християнската доктрина и именно в това се крие най-голямата сила на Християнството. Защото в Християнството нищо не се случва насила, а чрез вяра.

Мисълта ми беше, че преди ти да си избрал Бог, Той е избрал теб.

Предопределеност или свободна воля? (Или и двете?)

http://www.youtube.com/watch?v=408fwXwURrs

Надявам се разбирате английски.

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Тъпите копелета (с извинение) никога няма да свършат в тоя форум!Разни кежуалчета,нацита,комуняги ,фешъни,емота,сатанистчета и всякакви други мишлета,които (както се казва) не знаят на кой Господ служат! Вземете се в ръце:
    >кежуалите-големи сте гъзари като се биете за единия отбор,който въобще не ви знае кои сте!
    >нацитата-лежите на стара слава и остаряла идеология!
    >комунягите-хора които взривяват църкви...по-жалък от това не може да бъдеш!
    >фешъни-пародия!
    >емота-некви деграданти умиращи от скука забавлявайки се с вените си!
    >сатанистчетата-друго име за комуняги!

Автора ви го каза!На който не му изнася .. да пали гуменките,кецовете,мартинс ите,кубинките и там каквото носи!
    Автора не е сектант ... такива се надушват от далече!
    В днешно време да си малко по-религиозен и веднага те заклеймяват за сатанист!Еми ето заради такива неверници като вас мюсюлманите стават все повече и повече,а християните не!
    И да кажа нещо за оня който каза че едва ли не някой го карал да вярва в Иисус Христос!Не... никой не го прави защото Християнството е толерантна и смирена религия ... но когато след години станем ислямска държава .. никой няма да те пита "Искаш ли да върваш или не?" .. Направо ще ти набутат корана в гъза та ще го пееш!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Поздравявам Кристо и Initial_D за смислените мнения.
    Въпреки че не получих отговори на въпросите си..Coll надявам се да спрем да спорим. Хората сме прекалено невежи и неуки за да се опитваме да разберем плановете на Господ.
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

Град
    София
    Към Christ:

Добрина е темата, но някой неща са преувеличени и не са точно така. Значи от примера с Дева Мария се сетих, че според Битие(първа книга от Стария завет) човешкия род е разпространен чрез КРЪВОСМЕШЕНИЕ -

Кайн след като убил брат си ( според завета това са децата на Адам и Ева) те го прогонили, той отишъл в еди коя си земя там "познал" жена си и имал деца. Тук възниква въпроса от къде се е взела тази жена? Всъщност Адам и Ева са имали и дъщери, но тъй като семитските племена са били строго патриархални, те въобще не са споменти. Изводът Каин е "познал" сестра си.

С този пример искам да кажа да не се вярва сляпо на библията и да не се правят такива изводи. Това, че не са споменати братя и сестри на Исус не намалва ролята на Богородица.

А колкото за иконите Кирил фолософ - при спора си с иконобореца патриарх Йоан Граматик той казва, че чрез иконите се отдава почит на хора, които са достигнали духовно сърършенство в своя живот, а не се служи, т.е на иконите на светците се отдава почит, а не се извършва богуслужение.

Библията НЕ Е божие творение, тя не спусната от небето !!!
    Написана е от тамошни мъдреци в частта си Стар завет, а за новия завет са избрани 4 Канонични евангелия(благовестия) на Матей, Марко, Лука и Йоан; също има апостолски послания и накрая Откровение на Йоан( Апокалипсис) - Тоест написана е от ХОРА!

Има и други противоречия в поста ти, но сега нямам време
    Между другото още Лев Николаевич Толстой има интересни и противоречиви виждания за християнството като религия и към църквата като институция, така че тези спорове не са от вчера

Религия? Църква?

Град
    София
    Ъ ?!

Цитирай Първоначално написано от dajdostih
    Ъ ?!
    Досега говорих лошо за църквите и за религията...

В началото гените на човека са били различни от сегашните. Не е имало толкова грешки в тях. Те са се получили по-късно при така нареченото кръвосмешение. Тогава не е било забранено. Също така Адам е живял 900 години... колко деца можеш да имаш за 900 години? Особено ако Бог ти е заповядал да имаш...

Братя и сестри на Исус СА споменати. Прочети пак.

Няма духовно съвършенство докато си човек. А като са следвали и някои неща от Католицизма (Православието е отчупено от там) например молитвата към Мария, майката на Исус.. абе богохулство. Лично съм чувал баба ми да се моли на "Света Богородица" не ми противоречи!

Библията не е спусната от небето, знам.. Писана е от хора, вдъхновявани от Бог.

Пак казвам, Христос не дойде да ни даде религия, а живот! А така наречената църква е толкова далеч от Него, че ...

Библията не е спусната от небето, знам.. Писана е от хора, вдъхновявани от Бог.

Пак казвам, Христос не дойде да ни даде религия, а живот! А така наречената църква е толкова далеч от Него, че ...
    А! Това исках да проумееш. Възхваляваш Библията, а тя е писана от хората. Там нищо не е чак толкова истинско и безпогрешно, както ти си мислиш, защото няма безгрешен човек, независимо какво е следвал и в какво е вярвал... просто няма. Успех!

Christ ti kakuv po tochno hristiqnin si?

Цитирай Първоначално написано от yoriko
    Christ ti kakuv po tochno hristiqnin si?
    Просто съм християнин.

vvizard: Нарича се вяра.

Вярваш в Библията или в Господ ?
    Според мен вярваш единствено и само в Библията. Ако там пише, че Исус не се е родил като спасител, би се съгласил. Това е нелепо според мен, но всеки си има право на мнение. Успех с твоята вяра в една книга.

Цитирай Първоначално написано от vvizard
    Вярваш в Библията или в Господ ?
    Според мен вярваш единствено и само в Библията. Ако там пише, че Исус не се е родил като спасител, би се съгласил. Това е нелепо според мен, но всеки си има право на мнение. Успех с твоята вяра в една книга.
    Смешки говориш.

въпреки това мое мнение което споделих преди минути в една друга тема мисля че не трябва толкова много да се задълбочаваме в това има или няма бог и да вярваме толкова сляпо в религиите..... според мен трябва да вярваме в себе си в това че можем да си помогнем но спред мен не е правилно да седим и да чакаме някой там отгоре или отдол (вече нз откъде) да дойде да ни помогне и да ни ''избави'' от мъките
    XOXO...

Цитирай Първоначално написано от idealnata_t
    въпреки това мое мнение което споделих преди минути в една друга тема мисля че не трябва толкова много да се задълбочаваме в това има или няма бог и да вярваме толкова сляпо в религиите..... според мен трябва да вярваме в себе си в това че можем да си помогнем но спред мен не е правилно да седим и да чакаме някой там отгоре или отдол (вече нз откъде) да дойде да ни помогне и да ни ''избави'' от мъките

"Моли се така сякаш всичко зависи от Бог, но работи така сякаш всичко зависи от теб" - Едгар Кейси
    Close your eyes
    Just feel and realize
    It is real and not a dream
    I'm in you and you're in me
    It is time
    To break the chains of life
    If you follow you will see
    What's beyond reality

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Не е нужна религия, за да общуваш с Бог
    Grumpy old madman

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Ти като общуваш с него чрез белото ... не значи и че ние го правим .. сеш ли се?!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Ти като общуваш с него чрез белото ... не значи и че ние го правим .. сеш ли се?!
    Не си кежуъл и тези лафове не ти отиват.
    Иначе моето общуване с бог е вид шизофрения - говоря сам със себе си.
    Grumpy old madman

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Не си кежуъл и тези лафове не ти отиват.
    Иначе моето общуване с бог е вид шизофрения - говоря сам със себе си.
    Ти откъде знаеш че не съм кежуал?!И аз имам пери и аз нося бели кецове и се бия по улиците!

А това че си говориш със себе си няма нищо общо ... с Бог!

Мега фен Аватара на amatorium
    Avtora mnogo burka religiite mi se struva. Da se pridurja kum pravoslavieto.
    Eating isn't cheating - Arnold

Цитирай Първоначално написано от amatorium
    Avtora mnogo burka religiite mi se struva. Da se pridurja kum pravoslavieto.
    Не се придържам към никоя религия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си