- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнството. Как да бъдем спасени. Фалшива доктрина.
Не и се кланяш, но й служиш... Няма значение... Не можеш да проумееш, че в божиите заповеди има скрит подтекст, но ти така и не можеш да го доловиш. Както и да е. Това което съм установил аз, си е за мен и очевидно не мога да го обясня на друг. Щом искаш да вярваш на една книга, давай. Но за мен няма разлика между книгата и църквите. И двете са измислица и, ако църквите са се отклонили в последствие на годините и политическите промени, Библията е писана с други цели, които не мисля да разобличавам точно тук.Първоначално написано от Christ
За живота, делото, учението, чудесата и разбира се Възкресението на Господ Иисус Христос има доста доказателства и извън Библията, тоест Евангелието. Така че да се опитвате да оспорвате истинността на тези събития е просто смешно. Ето някои от авторите, дали неопровержими свидетелства за делото на Христос- Тацит, Плиний Млади, Светониус, Йосиф Флавий, в антихристиянският юдейски сборник Талмуда са дадени множество свидетелства също за делото Христово, а не на последно място и на едно от първите места по важност са свидетелствата за Хриситовото Възкресение, дадени от самият биограф на Пилат Понтийски- гъркът Хермизий, които със собствените си очи е видял възкръсналият Христос, макари да е върл негов противник. Също лекарят на Пилат- сириеца Ейшу е видял Възкресението, а има и още отрицатели на християнството, които макари да са такива, дават неопровержими доказателства за истинността на написаното в Евангелието.
Към авторът на темата:
След като не отговори на останалите ми въпроси...Настоявам за отговор поне на следващото си изказване.
Прав си че в Библията няма противоречия, но в твоите твърдения има. Когато си говорихме на тази тема, ти ми каза че искаш да накараш повече да проумеят истината, да вярват, нали ? Точните ти думи бяха:
[07.6.2008 г. 23:30:59] каза: Опитвам се да отворя очите на хората.
Но ти твърдиш че Бог избира кой да вярва в него. Това значи че не правиш нищо, защото само хора на които им е отредено ще повярват, и ти не можеш да накараш никой да те послуша.
Според теб такова нещо като Свободна воля и Равенство няма. Поне според твърденията ти.
Настоявам да опровергаеш думите ми, по смислен начин! Чета Библията , затова не ми излизай с тоя номер..
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Напротив, Бог не избира кой да вярва в Него и кой не, а в случая ти избираш дали да повярваш в Него или не. Свободната воля на избор е в основата на Християнската доктрина и именно в това се крие най-голямата сила на Християнството. Защото в Християнството нищо не се случва насила, а чрез вяра.
Мисълта ми беше, че преди ти да си избрал Бог, Той е избрал теб.
Предопределеност или свободна воля? (Или и двете?)
http://www.youtube.com/watch?v=408fwXwURrs
Надявам се разбирате английски.
Тъпите копелета (с извинение) никога няма да свършат в тоя форум!Разни кежуалчета,нацита,комуняги ,фешъни,емота,сатанистчета и всякакви други мишлета,които (както се казва) не знаят на кой Господ служат! Вземете се в ръце:
>кежуалите-големи сте гъзари като се биете за единия отбор,който въобще не ви знае кои сте!
>нацитата-лежите на стара слава и остаряла идеология!
>комунягите-хора които взривяват църкви...по-жалък от това не може да бъдеш!
>фешъни-пародия!
>емота-некви деграданти умиращи от скука забавлявайки се с вените си!
>сатанистчетата-друго име за комуняги!
Автора ви го каза!На който не му изнася .. да пали гуменките,кецовете,мартинс ите,кубинките и там каквото носи!
Автора не е сектант ... такива се надушват от далече!
В днешно време да си малко по-религиозен и веднага те заклеймяват за сатанист!Еми ето заради такива неверници като вас мюсюлманите стават все повече и повече,а християните не!
И да кажа нещо за оня който каза че едва ли не някой го карал да вярва в Иисус Христос!Не... никой не го прави защото Християнството е толерантна и смирена религия ... но когато след години станем ислямска държава .. никой няма да те пита "Искаш ли да върваш или не?" .. Направо ще ти набутат корана в гъза та ще го пееш!
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Поздравявам Кристо и Initial_D за смислените мнения.
Въпреки че не получих отговори на въпросите си..Coll надявам се да спрем да спорим. Хората сме прекалено невежи и неуки за да се опитваме да разберем плановете на Господ.
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Към Christ:
Добрина е темата, но някой неща са преувеличени и не са точно така. Значи от примера с Дева Мария се сетих, че според Битие(първа книга от Стария завет) човешкия род е разпространен чрез КРЪВОСМЕШЕНИЕ -
Кайн след като убил брат си ( според завета това са децата на Адам и Ева) те го прогонили, той отишъл в еди коя си земя там "познал" жена си и имал деца. Тук възниква въпроса от къде се е взела тази жена? Всъщност Адам и Ева са имали и дъщери, но тъй като семитските племена са били строго патриархални, те въобще не са споменти. Изводът Каин е "познал" сестра си.
С този пример искам да кажа да не се вярва сляпо на библията и да не се правят такива изводи. Това, че не са споменати братя и сестри на Исус не намалва ролята на Богородица.
А колкото за иконите Кирил фолософ - при спора си с иконобореца патриарх Йоан Граматик той казва, че чрез иконите се отдава почит на хора, които са достигнали духовно сърършенство в своя живот, а не се служи, т.е на иконите на светците се отдава почит, а не се извършва богуслужение.
Библията НЕ Е божие творение, тя не спусната от небето !!!
Написана е от тамошни мъдреци в частта си Стар завет, а за новия завет са избрани 4 Канонични евангелия(благовестия) на Матей, Марко, Лука и Йоан; също има апостолски послания и накрая Откровение на Йоан( Апокалипсис) - Тоест написана е от ХОРА!
Има и други противоречия в поста ти, но сега нямам време
Между другото още Лев Николаевич Толстой има интересни и противоречиви виждания за християнството като религия и към църквата като институция, така че тези спорове не са от вчера
Ъ ?!
Досега говорих лошо за църквите и за религията...Първоначално написано от dajdostih
В началото гените на човека са били различни от сегашните. Не е имало толкова грешки в тях. Те са се получили по-късно при така нареченото кръвосмешение. Тогава не е било забранено. Също така Адам е живял 900 години... колко деца можеш да имаш за 900 години?Особено ако Бог ти е заповядал да имаш...
Братя и сестри на Исус СА споменати. Прочети пак.
Няма духовно съвършенство докато си човек. А като са следвали и някои неща от Католицизма (Православието е отчупено от там) например молитвата към Мария, майката на Исус.. абе богохулство. Лично съм чувал баба ми да се моли на "Света Богородица" не ми противоречи!
Библията не е спусната от небето, знам.. Писана е от хора, вдъхновявани от Бог.
Пак казвам, Христос не дойде да ни даде религия, а живот! А така наречената църква е толкова далеч от Него, че ...
А! Това исках да проумееш. Възхваляваш Библията, а тя е писана от хората. Там нищо не е чак толкова истинско и безпогрешно, както ти си мислиш, защото няма безгрешен човек, независимо какво е следвал и в какво е вярвал... просто няма. Успех!Първоначално написано от Christ
![]()
Просто съм християнин.Първоначално написано от yoriko
vvizard: Нарича се вяра.
Вярваш в Библията или в Господ ?Първоначално написано от Christ
Според мен вярваш единствено и само в Библията. Ако там пише, че Исус не се е родил като спасител, би се съгласил. Това е нелепо според мен, но всеки си има право на мнение. Успех с твоята вяра в една книга.![]()
въпреки това мое мнение което споделих преди минути в една друга тема мисля че не трябва толкова много да се задълбочаваме в това има или няма бог и да вярваме толкова сляпо в религиите.....според мен трябва да вярваме в себе си в това че можем да си помогнем но спред мен не е правилно да седим и да чакаме някой там отгоре или отдол (вече нз откъде) да дойде да ни помогне и да ни ''избави'' от мъките
XOXO...
Първоначално написано от idealnata_t
![]()
"Моли се така сякаш всичко зависи от Бог, но работи така сякаш всичко зависи от теб" - Едгар Кейси
Close your eyes
Just feel and realize
It is real and not a dream
I'm in you and you're in me
It is time
To break the chains of life
If you follow you will see
What's beyond reality
Не е нужна религия, за да общуваш с Бог![]()
Grumpy old madman
Ти като общуваш с него чрез белото ... не значи и че ние го правим .. сеш ли се?!Първоначално написано от Canis_Dirus
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Не си кежуъл и тези лафове не ти отиват.Първоначално написано от Initial_D
Иначе моето общуване с бог е вид шизофрения - говоря сам със себе си.
Grumpy old madman
Ти откъде знаеш че не съм кежуал?!И аз имам пери и аз нося бели кецове и се бия по улиците!Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
А това че си говориш със себе си няма нищо общо ... с Бог!
Avtora mnogo burka religiite mi se struva. Da se pridurja kum pravoslavieto.
Eating isn't cheating - Arnold
Не се придържам към никоя религия.Първоначално написано от amatorium