- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнството. Как да бъдем спасени. Фалшива доктрина.
аре бе хора не ви ли се струват прекаленмо много другите заниманя ве4е си имаме всичко....толкова ли не можете да измислите какво да правите 4е седите и си говорите сами? тва не е шизофрения а ве4е нямам думи какво е масово използвате религиите за да се пр на мн яки....не ми пука ама мисля че религията е едно не6то което е за много малка 4аст от хората а не за тези които седят и пи6ат в форумите![]()
XOXO...
Christ мисля,че си секта... аман от такива като тебе,които промиват мозъците на хората![]()
Уау, аз съм секта! Хубава секта ще е от един човек.Първоначално написано от JaDnI_UsTnI4kI_{P}
![]()
Казва се сектант. Не, не съм сектант. Не съм обвързан с никоя религия или секта.
Изказваш се неподготвена ... и това не е в твой плюс!Първоначално написано от JaDnI_UsTnI4kI_{P}
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Christ, мисля че си един изключително объркан човек. От написаното от теб правя следният анализ:
Твърдиш че не изповядваш нито една религия, в същото време цитираш някои от евангелистите, както Господа наш, Иисус Христос.
Как може да приемаш Христос за Господ и да не си християнин?
-Отричайки църквата, отричайки ролята на свещенниците, отричайки иконите и не на последно място, показвайки неуважение към Светата Майка - Света Богородица, аз твърдо съм убеден че ако не си сектант, то ти си протестант. Протестантите отхвърлят ролята на църквата, игнорират светците, както и умаловажават ролята и силата на Света Богородица. Ако си протестант, то поне се надявам да не си в църквата на пастор Вирчев.
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Църквата и религията нямат нищо общо. Може да си вярваш в Христос и в Библията, и да не се позоваваш на измислената от хората религия. Библията е вероучение, а хората са създали християнството, за да се обединят. Само че става обратното. Christ вярва в Библията, и отрича религийте и църквите, довели до повече неприятности, отколкото ползи. Напълно нормално, не ти трябва църква и религия за да си Християнин, т.е. човек, вярващ на Христос, а не на Папата и на свещеника.Първоначално написано от NaughtyWhisper
БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ, ЧОВЕК!Първоначално написано от Nam3less
По-добре нямаше как да се каже!!!
Не съм в нито една църква, освен в Христовата. Нямам никакъв пастор, освен Христос!
Nameless
Защо им е трябвало на хората да измислят християнството за да се обединяват? Защо е трябвало хиляди последователи на Христос и учениците Му да загиват на арените във Вечният Рим? Всички тогавашни последователи на Христос са загивали, за да може да стигне до вас Библията в която вярвате и словото на Христа, който цитирате.
Христос е този, който е събрал хората, всички са се събрали в негово име и в прослава и разпространение на учението Му. Предполагам че отричате съвременната църква, но се надявам да имате капчица разум да не плюете върху подвига на йеромонах Паисий Хилендарски, патриарх Евтимий Търновски или Софроний Врачански. Хора, благодарение на които, поробеното българско население никога не е забравяло че е българско. Тези тримата които изброих, са били неразделна част от българската православна църква , която вие плюете. Основите на църквата са поставени от учениците на Господ Иисус Христос - Павел и Петър.
Вие по значими от тях ли се усещате?
Прочетете заветът на Свети Иван Рилски или си препрочетете ( учи се в десети клас подробно " Житие и страдания на грешният Софроний" ), и не на последно място Quo Vadis.
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Църквата, поставена от Павел и Петър няма нищо общо с "православието" ни. Исус не е роден от Мария, а просто от нея е дошло земного Му тяло...
Йоан 8:58
Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.
Да кажеш, че Мария е родила Бог е тотално богохулство! Мария е благословена жена, но само дотам. Не е богиня и не бива да се молите на нея... както правят в "църквата."
Йоан 14:5-9
5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя?
6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
7 Ако бяхте познали Мене, бихте познали и Отца Ми; отсега Го познавате и сте Го видели.
8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.
9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?
Аз твърдя, че съвременната църква, и средновековната са извратени от властолюбивите.Първоначално написано от NaughtyWhisper
hichПървоначално написано от Christ
![]()
Пхахахахахахахахаахахаххх ахаха.Първоначално написано от Dreamy~~
Всеки човек е роден в грях....Грехопадението на първия човек Адам донася грях, вина и смърт на целия човешки произход, защото Адам, като първото създание, е представител на човечеството пред Бога. Всеки, който се ражда, се ражда с греховна натура и същина. Всеки, който някога е живял, с изключение на Исус Христос, е роденПървоначално написано от Canis_Dirus
покварен и порочен.
Рим.5:12
Следователно, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха.
Псалм 14:3
Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; няма кой да прави добро, няма ни един.
И ти вършиш грях когато твърдиш,че не вършиш такъв...
Поздрави!
Eto tova e istinata.Първоначално написано от NaughtyWhisper
![]()
Добре,за стотен път повтарям - зданието 'църква' е измислено от хората с цел печалба.Тази църква и всички свещенници нямат нищо общо с истинската вяра,нямат си и на понятие от вярата в Христос,но и не ги интересува,защото преди векове са разбрали,че хората лесно могат да бъдат манипулирани и са измислили тази сграда 'църква' за лична изгода.'Църквата' е една единствена глобална мощ,обединение на всички ,които вярват в спасението,и които се надяват на Христос.Първоначално написано от NaughtyWhisper
Бог е казал да не се покланяме и да не вярваме на идоли и други богове ,освен на Него.А какво са иконите?Когато хората в църквите ги целуват и вярват в някаква уж тяхна божествена сила.А това е просто боя върху платно.
Тази Богородица сякаш я имате за богиня?
Няма протестанстка,няма католическа или православна църква - църквата е една - духовен съюз на всички истински вярващи в Бог.
Единственото нещо,за което съм съгласна с протестантите е това -Бог е у всеки един от нас,но е и избор.Ако желаем ние можем да Го допуснем в себе си,но Той ни е дал правото на избор.Ние сме най - великото Му творение,защото сме единствените от земята,от всички растения и животни,които изпитваме чувства,имаме воля и избор!
А Той обича всички!Защото Той значи любов,Той е любов.
Той обича мен,теб,него,нея,нас,Вас и тях....
Поздрави!