- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- ХИМИЯ - Въпрос
ами дали някой ще може да ми обесни как се изравняват хим. уравнения... по принцип мога ама май немоганещо не ми се получа всеки пък ... тъй че хайде някой да помогне !!! мерси
Трябва да гледаш колкото атома от даден елемент има в ляво, толкова да има в дясно. Ако имаш O2 от едната страна и O3 от другата.. слагаш от ляво на едното 3-ка, а на другото 2ка и вече са по 6.Понякога в два продукта има един и същи елемент, трябва да съобразяваш тези неща. Но като цяло е идеята, която написах горе.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
оххххххх тази химиялесна е на 2 кръг имам 82 точки
на 15ти ми пращат грамотата от София
1 място
щи кажа само едно гледай табличката и дали произведението на изходните продикти е равно на това на продуктите
айди дано станеш химик
![]()
![]()
You can agree with me , or.. you can be wrong !
И това кой клас е ? 8ми или 9ти ? Защото там химията е лесна, даПървоначално написано от KristinDiana93
Иначе по темата : Ако са прости уравненията просто гледаш да са изравнени елементите от сорта на :
2Na + Cl2 --t--> 2NaCl
Ако ти праснат някое по-сложно се изравнява чрез метода на електронния баланс ( пишеш в гоогле и четеш )
Иначе всичко е до смятане.
e az sum 8 klas , no olimpiadata obedinqva6e 7,8,9malko tupo ama , 6te si imam gramota
![]()
![]()
![]()
lesna e da , za tova u4astnika na vtoro mqsto e s 50 to4ki , na olimpiadite himiqta , ne e kato na test po himiq v u4ili6te![]()
moje li da mi pomognete trqbva mi himi4ni i fizi4ni stvoistva na karbonata 6te sym vi mn blagodarna