- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Масовата чалгаризация
Интересно ми е тва явление...масовата чалгаризация. Искам да отчета, че тази музика е турска, гръцка, сръбска, румънска, но в никакъв случай българска. Къде отива фолклорът ни? Защо хлапетата се чалгаризирват? Какви ценности дава чалгаризацията...може би за мерцедеси...и изчуквания по елитния начин, макар че според мен няма елитно чукане, а всичко си е гъзария и курвалък.
Ми нали е модерно и айде всички да не останат по-назад.....
Съдба да видиш![]()
;]
gre6kaaaaaaa! ot 4algar4eta vsi4ki otidoha kam hous manqci![]()
хмм.. не сме всички.. има някои хора, които не се водят по "модата" и не променят стила си на обличане, нито музиката, която слушат само защото било модерно..
супер смешно ми е да видя някой, който познавам и преди е бил смъкнат.. сега като го видя да е от най-най-долните fashion-чета с причесчицата, скъсаните дънчици, завряни в обувките и с розовата прилепнала тенисчица.. направо гавра си е тва според мен.. гавна на фризиорите и на модата.. трагедия.. все по-малко остават нормалните хора..
Мхм на изчезване смеПървоначално написано от SpAcE_LaDy
![]()
Мн си права впрочем.
въпрос:Защо го правят ?
отговор:От гъзария.
Да ти имам мотива.....
![]()
;]
хъх...не е точно така...и аз съм от хлапетата ама за мене има само пънк и метъл и ест надеждата че някой хубав ден всички прости чалгаджий ще загинат! (оптимистка съм)
да.. наистина "велик" мотив
др-та крайност, с която общувам пък са най-големите смъкнежи, които обаче са и най-големите наркоманчета, те слушат яко drum`n`bass /говоря за повечето, които познавам, съвсем съм далеч от мисълта, че всички които слушат дръм са наркомани, най-малкото и аз слушам, пък не друсам/
та те слушат дръмчето или хард техното, ходят яко по партита и то не заради самите партита, а за да се надрусат..
аз може да не ходя всеки ден на псртита, но като ходя поне го правя заради музиката и не взимам никакви наркозии си ми е екстра..
айде чалгарите повечето от тях поне не друсат, но пък са толкова натрапчиви с тая чалга, че направо избеснявам като ги видя.. не знам защо.. т.е. знам.. ама айде д не говоря повече, че някой ще реши, че се заяждам![]()
Не само, че е модерно, ми и им харесва да се кълчотят на тая "музика" и текстовете са "супер" разнообразни. А друго оправдание на много фрс, което съм чувала е "друга музика не слушам щот бъкел не разбирам от английски", ама те не са си изменяли стила(т.е. вечно са си били чалгарки, така че не ги мразя. Дразнят ме онези дето изведнъж стават). А за тези, които са си променили така долно стила нямам думи-тфа е вече заради модата (да се направиш на големия пич и голямЪтЪ мацКъъ).
Some things are better left unsaid!
Аз пък все си мисля, че използват хауса за прикритие на чалгливата си природаПървоначално написано от remember_me
![]()
И аз съм на същото мнение, но не за чалгаджиите, а за зергите :PПървоначално написано от haterkata
Първоначално написано от SpAcE_LaDy
![]()
abe hora kakuv vi e problema?? kakvo tollkova imate protiv 4algata?ama ako stane na vupros za haus ili metul duma nikoi nqma da obeli da kaje neshto protiv tezi stilove nali? mi i na men mi zvu4i tupo metula tam nqkvo drane ama nishto ne kazvam zashtoto vseki ima pravo na izbor i ne sum tazi koiqto moje da kaje nqa nqkoi neshto ... zna4i ako nqkoi ne slusha taka nare4enata '' moderna m
uzika - hause i metal(zashtoto v momenta tova e moderno) '' zna4i toi e 4algar i zapochvate s tupite komentari mi izvinete mn ama ne na seki mu se slusha nqkvi metul ili hause metul pesni
prestanete ve4e tupo e !!!
p.s i v kraina smetka taka nare4enite po4itateli na popfolk muzika sa pove4e ot tezi hausemaniaci koito sa za momenta na tazi trupka (ima nqkoi naistina po4itateli na takava muzika)
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Метъла не е ''някво дране''.Първоначално написано от KuKla Na KoNcI
Има смислени текстове и добре мелодия.Чуй нещо добро и тогава пиши
Не се заяждам![]()
;]
е добре, за тва дали друсат чалгарите не знам много, само предполагам така.. не познавам много чалгари, а тези, които познавам не друсат и са рядко тъпи.. например едно момиче, което познавам и което слуша чалга.. не знам природно ли й е заложено да е тъпа или е от чалгата /по-верочтно второто/, но от знаене на всичките чалга текстове и простотии.. не знае какво е Биг Бен и къде се намира и задава въпроса "Ама то Шан-з-Елизе площад ли беше или улица?".. кажете ми моля ви.. може ли толкова тъп да си.. като оная американката дето си мислеше, че Европа е държава и не беше чувала за Унгария хаха...Първоначално написано от Bcu4ko_ko3
та повечето чалгари, които познавам са тъпи, та дрънкат и това ме дразни.. ма те затова са и чалгари де.. то едното си следва от другото![]()
О и аз знам, и аз избеснявам заради тая натрапчивост над всякакви граници. По улиците, по кафетата - вашето да е, до дупка да се чуе.Първоначално написано от SpAcE_LaDy
Some things are better left unsaid!
Вече е по-модерно да мразиш чалгата.
Защо все някой трябва да бъде на прицел,все някой ви пречи.Я ми кажи ти като се прибереш вкъщи и надуваш Елено моме нали?
Е какво е това,всеки има правото да избира какъв стил музика да слуша.Нима текстовете на повечето поп-фолк певици са по-различни от на BG рапърите и т.н.? Все за едно се пее,с тази разлика,че и в единия и вдругия стил има и смислени песни.И какво не ти харесва в начина на обличане на феновете на чалгата?Нима е по-добре с размъкнати дънки,с ланци и сребърни ченета?Погледай малко западни изпълнителки и ще видиш,че стилът им на обличане не се различава много от този на българските чалга певици.Ако си преведеш песните им ще видиш,че и в текстово отношение много се доближават,обаче винаги чалгарите трябва да са лоши.
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса! Абе истината е някаде там ...
Доста широкоскроени хора виждам в тази тема.![]()
vij sq ... moje i da za smisleni tekstovete no za mene e drane.. prosto nishto ne razbiram i est tova e moe mn az ne kazvam 4e vseki tr da slusha chalga no pone da ne se pravqt pove4eto na nqkvi mraze6ti 4algata shtoto e super tupo kakto napisah v mnenieto mi po gore i na men ne mi haresva metula ili hausa ama vse pak ne sum yrugnala da pisha temi za nqkoi stilove nali ?i znam 4e ne se zaqjdashПървоначално написано от SiNiStEr
![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
well аз съм много зарибен по партита! Вярно е, че преди друсах, но 0т миналото лято не го правя вече, не смятам и в бъдеще да го правя. Та не всички, които са зарибени по партита, друсатПървоначално написано от SpAcE_LaDy
![]()
Първоначално написано от Say It Right
пхахахахах не е по-модерно да мразиш чалгата....нормално за всеки здравомислещ човек е!![]()
Въпрос на вкус.Първоначално написано от KuKla Na KoNcI
Аз не съм казвала,че я мразя,просто я намирам за безмислена това е пак въпрос на вкус![]()
;]
Абе кво се занимавате? Все едно на нас да ни кажат "Ей,ти,как не те е срам да слушаш такава музика?! Тя е за тъпи хора без вкус! Не я слушай повече! Слушай това и това!" И ние веднага ще ги послушаме без да се възпротивим. Да,ама друг път...
Остайте ги да слушат квот си искат. То тай насила хубост не става.
![]()
да уе през 1 месец си сменят вкуса... неска кондйо, утре ония еврейн офър нисим басиПървоначално написано от remember_me
То вече не е чаааааааак толкова модерно, някои хора почнаха да мислят нормално и не слушат тия боклуци. Но пак е гадно, че я пускат чалгарията по кафета, таксита, тролеи и къде ли не!![]()