- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Масовата чалгаризация
sad but trueПървоначално написано от DeadSilence
![]()
Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.
А задължително ли е когато запивам да съм на маса ??Първоначално написано от Lettuce
Не може ли да сме в някой и да има стабилно музика (в моя случай хаус) да има пиене сичко секи да е горе да се весели да са надуват последните актуални тракове със свежи вокали който те вдигат в небето и от време навреме да пииваш по нещо![]()
или под купон разбираш събиране около 1 маса с 2 галона каменица 1 бутилка FLIRT и 1 бутилка JohnyWalker и пускане до забрава на чалга хитовете на сезона не повече от 10-15 песни ...
викате че хауса бил еднаквост .. ем от хаус до хаус има разлика има deep house кадето има повтаряне има и vocal house които те кара да се движиш ... едва ли ще остана разбран затова събирайте се пийте основното средство според вас създаващои атмосфера- алкохоли се радвайте на хитовете на днешните идолки Анелия , Преслава Камелия и си мислете че сте вървежни
![]()
Feel the vibeee .... ejnoy the sound ... jumpp and dance to that fuckin house music ...
Chalga? Kakwo e znachenieto na tazi duma?!
CHALGA?! ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Обичам те!19.09.08
..because days come and go
But my feelings for you are forever!
===========
- Изработка на website , за повече информация - ЛС
Свирня. Буквално преведено.
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
Сички чалгари------------->У ЛЕВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
аз пък напоследък срещам само такива като вас.. плюещи масовото,различни и мн готини..![]()
we're flying high,we're flying right up to the sky![]()
![]()
Да ти кажа ли аз пък какво виждам и срещам ? Постоянно срещам БЪЛГАРИ, които се кефят на ТУРСКИ ритми. Хора, които подражават на стил ( не само музикален ), чиито неясни ценности изграждат фалшив образ за живота като такъв. Виждам хиляди измамени, които не могат да си намерят мястото в социума, или по скоро го намират перфектно, но това не говори добре за социума. Това, което виждам е "дискотечна култура", чиито ценности се свеждат до употребата на наркотици и алкохол в незапомнени количества, а 14 годишни пикли си веят задника по улиците така както го правят техните каки от южната ни съседка. Това виждам аз. И да - не ме кефи. Не знам дали това ме прави лош или " мн. готин ", но съм такъв.аз пък напоследък срещам само такива като вас.. плюещи масовото,различни и мн готини..
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
Най ми е забавно, когато видя някой, който мрази циганите или турците, но същевременно се кефи на музиката им.
Интересно ми е дали толкова голям процент от населението на съседките ни слушат такава музика, както при нас.
Audio ergo sum
Веднага мога да ти отговоря - много малка част. Който се съмнява в това което казвам - да види съседна Сърбия и музикалните сцени там, които са с около 30 години пред нас.
Екзит е най-големия музикален фест на Балканите. Там са ходили групи, за които тук можеме само да мечтаеме. Ако не ми вярвате... погледнете Гърция. Там на хората им е писнало ( в зависимост от това каква музика слушат ) да гледат големите звезди. Защото ежегодишно имат концерти там.
А тук - в отровената след края на социализма музикална сцена, на която са присъствали точно 6 изпълнители, одобрени от партията преди к'во имаме ? Цигани травестити, българи травестити, руси травестити, чернокоси травестити, подрастващо поколение от наркомани и курви, клошари и кво още ???
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
TERIKATA,
благодаря за опита да ни затвориш устите...Жалка пародия !!!
По-добре си трай и не се намесвай между шамарите,
някак си не ми се нрави да слушам нескопосаните ти коментари ...
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
ми защото им харесва музиката бе !
кво лошо има ?! пфууу не спряхте с тва
FUCK CHALGA не разбрахте ,че има и хора които я харесват ! не свикнахте ли вече![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
и аз съм заобиколена от чалгари ,даже май целия ми клас е чалга нация ама аз не слушам ..Първоначално написано от bilqnavod
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
ми аз пък не бях заобиколен от чалгари и на своя воля прослушах.. ама факта си е факт - води до затъпяване... иначе за маса става музиката, когато примерно нямам възможност да стана да денсяи текстовете са сходни, няма какво толкова да се запомня, то за едно и също се пее
даже всъщност повече предпочитам сръбското..
в чалгата може и да има хубави песни...но със сигурност няма стойностни песни.не млазя чалгата а това какво прави тя с хората.![]()
![]()
What did u ever do to change the world?
Не е проблема в чалгата като (подобие на) музика,проблема е че се превърна в цяла култура.95% от слушащите я са заблудени лапета,които я слушат само защото техните приятели я слушат и са ги зарибили.Още повече ме дразнят митовете свързани с нея - че само на нея може да се танцува,че тя е най-българската музика,че понеже е най-популярна из дискотеки,кфенета и барове е най-качествената музика.
Глупости.
А за тези които се обличат като "фИеШаНи" - това са миналогодишните емота,сегашните фешъни и бъдещи хаусъри.Жалки пародии на хора,водещи се от масите.
Аз казах.
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Всеки да суша каквото иска. Обаче бас държа, че тия дори не знаят какво е джаз. Когато някой предпочита да мята гюбеци, какво да кажем?
"НаАйЙАЙ ЯКАтТА ПЕеСнИиЧйакакайфднсахдф" ~ Чалгата е музика за масите, за атрофиралите мозъци.~Джазът е музика за интелигентните..
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Чалгата за мен е нещо вредно и не може да се нарече музика, ама какво да се прави. Жестоката истина е, че много хора слушат тази гадост.
Чалгата си е музика като музика... Аз не мога да ви разбера някои хора как слушате музика като метъл в която не се различава нито мелодия нито текст нито някакви зачатъци от музика, а само безмилостно бамкане по барабаните до скъсване, шум от ламарина(китара май) и грачене на някакъв дядка без никакво музикално познание....
Защо пък всички чалгари си мислите, че в метъла се вика, няма никва мелодия и че постоянно барабаните думтели? Знам защо - защото не сте се докоснали до тази музика. Ако ви кажа, че има разлика от thrash metal до black/death metal, вие ще кажете, че е все едно и също, защото не сте слушали въпросните стилове, а само говорите наизуст.
Audio ergo sum
Определено...но пак обръщаме темата на чалга vs метъл.
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
ами защото им харесва..това ,че не е бг няма значение..то и попа не е български..тва причина ли е да не го слушаш ,ако ти харесва??
омг..всеки си има вкус..кефила ги -слушалия .
нз къв е проблема.
различни хора-различни идеали.
[size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.