.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Супер фен Аватара на rusoto_baby_f

Международен паспорт

На 16 години съм...родителите ми са разведени...Очертава се да замина с майка ми на 10юли в Германия...Трябва да си извадя паспорт...Някой може ли да ми каже колко струва бърза поръчка и при условие че наще са разведени трябва ли някъв документ от баща ми за ваденето на паспор ( знам за декларация при напускане на страната...а за паспорт трябва ли нещо...) ....и за колко време ще ми го направят паспорта....

ПП...Незнам темата дали е за тук, но понеже де очертава да напусна България за период от около месец и половина и за това я пускам тук...Ако съм объркала мястото соррии не е нарочно....

Благодаря на всички предварително!

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    pasport moje za mesec moje i za sedmica mai be6e.az si go pravix predi 3-4 godini i za napyskane na stranata ima 1 deklaraciq 4e roditelite sa s1glasni i dvamata. maika ti trq e po naqsno s teq ne6ta i popitaite nqkoi profesionalist 6tot tyka 6e ima razminava6ti se mneniq
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

zna4i az su6to na 10 juli 6te patuvam za germaniq az sum 100% sigurna 4e pasport ne ti trqbva za6toto sme v evropeiskiq sujuz i minava6 samo s li4na karta. I minalata godina sum patuvala i togava su6to mi be6e dostatu4na li4na karta. Trqbva da ima6 kopie ot tazi deklaraciq ot roditelite
    Ako ima6 o6te vuprosi pi6i li4no suob6tenie

компетенция... трябва и паспорт-непълнолетна е.бързата поръчка май беше около 150 лв,трябва ти декларация за разрешение,преведено на немски и някои от стюардесите(ако си със самолет) или шофьора на автобуса да е опълномощен като твой придружител-ПОНЕЖЕ Е НЕПЪЛНОЛЕТНА.не може да мине само с лична карта на 16... побързай да си пуснеш пълномощното от баща ти за превод-не в последния момент- сезона е натоварен с туристи и пътуващи

Фен Аватара на best_buy
    Град
    Лондон , UK
    И с Лична Карта може да се патува , но е задължително да имаш палномощно че баща ти е съгласен да патуваш с майкати .

Цитирай Първоначално написано от kaliiiiii
    компетенция... трябва и паспорт-непълнолетна е.бързата поръчка май беше около 150 лв,трябва ти декларация за разрешение,преведено на немски и някои от стюардесите(ако си със самолет) или шофьора на автобуса да е опълномощен като твой придружител-ПОНЕЖЕ Е НЕПЪЛНОЛЕТНА.не може да мине само с лична карта на 16... побързай да си пуснеш пълномощното от баща ти за превод-не в последния момент- сезона е натоварен с туристи и пътуващи
    ako iska6 da znae6 minalata godina bqh na 15 i minah granicata sama bez stuiardesi samo s li4na karta i palnomo6tno i da po tozi vupros sum KOMPETENTNA

да,миналата година!

да,миналата година!
    Da ti kaja tazi godina vse o6te sme v evropeiskiq sajuz

а аз да ти кажа че са въведени нови закони, защото сме приети в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ .. ай по-спокойно,а?

а аз да ти кажа че са въведени нови закони, защото сме приети в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ .. ай по-спокойно,а?
    mnogo sum spokoina dori draznq se za6toto tvurdi6 4e sum nekompetentna za ne6to,v koeto sum ubedena. Moi sau4enik se vurna predi mesec ot Gurciq i e preminal granicata samo s li4na karta

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    Мерси на всички които писаха по темата....
    ...Не се карайте....
    А сега един конкретен въпрос.....
    Какви документи са ми нужни за напускането на страната...
    1...
    2...
    3...
    ... и т.н.

Голям фен
    Град
    София
    Така, можеш да пътуваш само с лична карта!

Но задължително ти трябва декларация от баща ти, че ти разрешава да пътуваш само с майка си ( трябва да се оформи както го искате, дали срочно, безсрочно и тн.). За това се отива при нотариус с баща ти!

На границата не забравяй и копие на АКТА на раждане!
    Трябва да имаш от всичко по едно копие ( внимавай да копираш на заверените неща от нотариус печатите, които понякога са от обратната страна!

Мисля че не пропуснах нещо. Паспорт има време да си извадиш! Първия е безплатен!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Мн сте неосведомени Момиче не рискувай да пътуваш без паспорт нищо че сме в Европейския съюз. Ок може и да те пуснат но може и да не те. По една немска телевизия казаха скоро че ВСИЧКИ трябва да имат паспорт в себе си когато пътуват.
    Ако ще пътуваш сама ти трябва декларация и от майка ти и от баща ти че можеш да пътуваш без тях а иначе само от родителя който няма да бъде с теб или че може да пътуваш сама или че можеш да излизаш от страната без него. Както си решите.
    Освен това няма да те придружава стюардеса ако си сама. Това е до 14 ако не се лъжа може и до 12 да беше не помня...
    Трябва ти паспорт, декларация заверена от нотариус преведена на немски и най-добре си направи няколко копия да имаш защото иначе ще ти поискат оригинала, копие от акта на раждане не ти трябва на мен никога не са ми искали а летя по 4 пъти в годината вече 10 години но не пречи да го имаш в себе си...За това се сещам на мен друго не са ми искали.

Голям фен
    Град
    София
    Българска лична карта се явява паспорт, официален документ в европейския съюз. Немците нямат такива документи и затова за тях всички са с паспорти.

Акта за раждане трябва, за да докажеш, че баща ти ти е баща, и че майка ти ти е майка.

Декларацията че може да излиза с единия родител или сама трябват само в България. В Германия никой не иска такива документи, защото децата имат право за излизат сами! Никой няма да иска такова нещо!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    Българска лична карта се явява паспорт, официален документ в европейския съюз. Немците нямат такива документи и затова за тях всички са с паспорти.

Акта за раждане трябва, за да докажеш, че баща ти ти е баща, и че майка ти ти е майка.

Декларацията че може да излиза с единия родител или сама трябват само в България. В Германия никой не иска такива документи, защото децата имат право за излизат сами! Никой няма да иска такова нещо!
    А в Кипър защо също искат паспорт след като имат лични карти?
    Декларацията е задължителна. Как така в Германия не искат такива документи? Нали като излизаш от България ти трябва декларация че можеш да пътуваш сама... След това на връщане също искат да видят. Тя е НЕПЪЛНОЛЕТНА...

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    ne riskyvai.v kraina smetka e mn vajno na k1v slyjitel 6i popadne6.minavali sa bezproblemno 15 godi6ni s li4na karta no kogato se vr16tax lqtoto ot ispaniq ne iskaxa da pysnat 2 deca na 16 i 17 v samoleta za6toto nqmali validna deklaraciq li ko be6e slyjitelite tam go skl1pixa.te imaxa pasporti i kyp dokymenti i pak se zaqdaxa s tqx.v kraina smetka se popravixa i gi pysnaxa ama trq na kos1m be6e rabotata.imaxa k1smet 4e p1rnicite i stiyardesite se zast1pixa za tqx i stana grandiozen skandal.okaza se 4e dokymentite bili valisni spored ednata no ne i spored drygata d1rjava
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

абе като си в чужбина никой не те пита за лична карта,навсякъде искат паспорт!!!!
    за да си извадиш паспорт, майка ти и баща ти трябва да са заедно с теб в полицията при подаването на документи и да подпишат там на място в бланката!!!!
    а декларацията вече е нещо отделно,че баща ти е съгласен да заминеш в чужина с майка ти,случайно тя да не те отвлече......
    Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
    and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
    so take these broken wings!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си