- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Изпит по БЕЛ след 7 клас-преразказ?
Здравейте.
Искам да ви попитам нещо. На изпита по БЕЛ след 7 клас , на преразказа,когато преразказвате (и съответно пишете) имате ли текста пред вас или някой го чете и трябва да го запомниш? ИиИ Може ли да се носят учебници по ЛИТ или не?![]()
четат ти 2 пати непознат текст от БГ автор
Само четат? А ние няма ли да го видим този текст?Първоначално написано от NaNa_SladuRana
би трябвало,но тексат няма да е на твое разположение,може би 10 минути да му хвърлиш 1 поглед.Не знам утре ще видимУспех
![]()
Защото на миналогодишния пише "Прочетете текста и го преразкажете от името на Нешко" ---> значи ние ще хо четем и преразказваме --> пред нас ще е текста?!Първоначално написано от NaNa_SladuRana
![]()
Моля,ако някой миналата година е държал този изпит да каже..![]()
първоначално ти дават 10-15 минути да прочетеш текста,после май и те ти го четат веднъж,но текста няма да е пред теб ,когато преразказваш.
в това бъди сигурна.
Ами аз ходих на пробен изпит ии на нас първо ни го прочетоха дадоха ни 10-15 минутки да си го прегледаме, раздадоха листи за писане иии така .. преразказваш кфот помниш. Иначе не може да носиш каквито и да било учебници
офф... кфи са тия тъпизми 4е 2 пъти ти го 4етат .......
Текстът се 4ете 1 път от квестора или от който там да е .. и след тфа дават ви листа и го 4етете 15 мин
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
+1Първоначално написано от -4arovnata-
Пфф цяла година не запомнихте две неща на кръст !! ..
zdravei i az imam ytre izpit ami dokolkoto znam 2 puti ti 4etat txta i posle 15 min ti [kade shte ti bude izpita moq v 32 :P ]
значи първо ти го четат 1 път след това ти го дават да си го четеш 15 минути и ти го взимат
АкО мЕ нЯмАш-СпЕчЕлИ Ме[!]АкО Ме ИсКаШ-оТвЛеЧи мЕ!АкО мЕ иМаШ-ЗаПаЗи мЕ[!]Но аКo ме ИзГуБиШ-ЗаБрАвИ мЕ.....
Много умен въпрос. Кога преразказ, било то и най-обикновен се е пишел като гледаш текста?!![]()
И по мое.Първоначално написано от Arc7ic
Изискванията към учениците все повече намаляват.Според мен този преразказ по-скоро тества паметта, отколкото похвати за изразяване, умения и т.н.
am ida vi kaja tazi godina teksta shte se chete vednuj i ne e zaduljitelno da e ot bg avtor
Ах леле маме Четат ти го 1 път после ти го четеш за 15 мин !!! Нямаш право да носиш каквито и да е били учебници иначе ще те изгонят !!!! Или най - малкото ще се изложиш ! И аз съм на изпит утре :P
Няма ли да е на бг автор ?? Нещо на Елин Пелин, тез онезПървоначално написано от anonimen.
![]()
![]()
Нещо по-познато се надявах![]()
А да ти дадат текста пред теб и ти да си преписваш, ей така?![]()
Естествено, че няма такива работи. Текстът се чете един път, след това ти го дават за 15 минути, през това време, докато текстът е в теб, нямаш право и една точка да напишеш - анулират ти работата.
За учебника, хуахаха, не става. Еми, нали се сещаш, че в теста ще има литературни въпроси? Те ще оставят да си отвориш учебника, да го прочетеш и да отговориш.
Ебати тъпите въпроси, а на изпит ще ми ходиш. Успех все пак.
Абе ти добре ли си ? Много ясно , че няма да ти дадът нещо по- познатичко ! Те да не са луди !!?? Винаги дават разни непознати тескстове , които няма начен да намериш където и да е било !!Първоначално написано от veni7y
Иначе , аз не разбирам за какво трябва всичко да е толкова трудно ! Защо трябва да влизаме със 6ци , катото явно всичко знаем,щам изкараме 6 ?Според мене , няма смисъл да ни измъчват толкова !Какво им е шибаната цел ?Да откачим и ние
![]()
На всички пробни, на които съм ходил до сега, ни го четат един път и ни го дават за 15 минути![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Първоначално написано от anonimen.
ТИ НАПРЕД ЛИ СИ БЕ ?!??!!?! КЪДЕТО И ДА 4ЕТЕШ ИФО ПИШЕ 4Е ТЕКСТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ОТ бг АВТОР .. АМАН ОТ ТЪПАЦИ ЕЙЙЙ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
КАТО НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТИ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
точно!!!Първоначално написано от halino0r
![]()
![]()
![]()
![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...
днеска беше изпита, но учудващото е, че преразказът бе от съвременен писател - Деян Енев! Казва се Заложна къща!
Беше много лесен,нали?И защо да е учудващо,че е от съвременен автор?