- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- кАК мИнА ИзПитаАА ?!
Страдателен![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
начи ми е правилно
егати късмета
просто в момента го бях забравила и не се сещах нищо друго
Stradatelen e da![]()
според мен залога беше деятелена тва двамата е числително аз писах редно щотот бройните са едно дже три а двамата мисля че е редно
Хе-хе,ами то аз като чета са ми верни нещата!Изречението е допълнително.
a tam zaglavieto na teksta kvo be6e?! 4ee az ne6to tam se opleskah 4isto![]()
Някой знае ли колко точки за каква оценка са?![]()
[color=black]Emrine amade kalbim
İster yak ister sevindir
G
Редно е "втори". "Двамата" е бройно. Както и да е. И въпреки това правилния отговор е "ЧИСЛИТЕЛНО ИМЕ". А за залога съм 90% сигурен, защото в случая подлога не беше логическия, а граматическия извършителПървоначално написано от deo<3
Zx0.04 + 2 Тва е формулата, като Z e броят на точките. Всяко едно упражнение може да бъде по 1 или по 2 точки. Към Z се прибавят и точките от преразказа. Ама може и да е "+ 2,2", защото така е по Математика. По БЕЛ не съм сигурен.Първоначално написано от bitanem_25.05
i az mislq 4e e dopulnitelno NO NZ a tfa za 4islotelnoto i az pisah redno no kato zvunnah na gospojata po bel tq kaza 4e e broino ddeeeba
a za drugoto pisah stradatelen... :P
Mamka my a nqkoi znae li kato sam pisala 4islitelno redno dali 6te mi go s4etat za vqrno kato si e 4islitelno?
А само ЧИСЛИТЕЛНО е правилно така ли?И последно кой е залогът?![]()
Не трябваше ли да пишем само 'числително име'?Иначе писах страдателен залог,а запетайките май всички сме нацелилиПървоначално написано от LostInMe
![]()
А за отговорите-утре си гурно ще са публикувани във в.Труд![]()
![]()
___to Be Continued___
Мерси много,дано всички да са се справили добре.Успех и на изпита по математика!Първоначално написано от darking
![]()
İster yak ister sevindir
G
Май да. И залогът е страдателен!Първоначално написано от 7oup
@bitanem_25.05 - 10х, ми как иначе....... Да излагам СМГ-то ли?![]()
darking,мерси.![]()
Еее няма начин.Първоначално написано от darking
Тук само умни деца. :P
![]()
İster yak ister sevindir
G
изречението 100% е подложно, учителка ми го каза после, иначе аз писах допълнително. Залогът е страдателен, двамата е числително име, запетяйките и определенията са 5. Аз си открих 4 грешки, което не е на добре, ама поне преразказа ми се стори лесен и всичко си написах, надеждата ми е в него. Дано имам добър резултат, че ми трябва за гимназиите, в които искам да вляза.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
А някой да каже нещо за 33-то?![]()
И аз и съм сигурна,че е така.Леле аз за определенята писах 4,защото си викам,а то е сказуемно определение последното и не го броихПървоначално написано от darking
![]()
Иначе изпита беше лесен,квесторите шемети и половита,шоколадчето вкусноСамо дето се изнервих,че станах толко рано,за да чакам 25 мин
![]()
Аз пък като направих преразказа чаках почти 40 минутиА най-накрая се колебаех за 10 въпроса и като почнах шоколада станаха 2/3
Квесторите бяха дърти ама ми се сториха надеждни и затова реших да не рискувам. Не че исках де...
+1Първоначално написано от darking
![]()
писах подлооожно и е вярно защото за уроците г-жата ни припомни ,че когато има изречение от типа трудно е ( както беше при нас ) ,лесно....ВИНАГИ е подложно (зависи от сказуемите ) .....текста беше хипер лесен,но теста
![]()
поозорих се имам грешни отговори.... и някои ТЪПИ отговори
...например там гдето беше двамата ...блабла написах наречие
![]()
пък аз блокирах.....а някой може ли да ми каже какво написа на 1-во
, 9-то ( кандидат-гиманзисти и спомням си още че имаше и райна попгеоргиева ) ...на запетайките и определенията и двете получих 5
![]()
![]()
![]()
( още веднъж преразказа беше лесен
даже запомних наизуст ония предмети шнолата,напръстник.портмон енце,покривчица с целуващи се гълъбчета , мастилница ,цигарета, пачи пера , тенекиени гривни и имитация на злато...запомних също и условията за заемите
![]()
![]()
) късмет на всички дано над 5 да имате
![]()
Аз за определенията написах 6иначе там подложни числителни съм ги написала
и залогът е страдателен
Животът е пътешествие,а не крайна цел.
Аеросмит
Числително бройно или редно писахте?Първоначално написано от gabi_94
![]()
♥You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...♥
1во го забравих но съм 100% сигурен, че ми е вярно, а на 9то ли там кво беше писах онова с "кандидат-гимназист"...по метода на изключването![]()
Аз имах супер квестори, а изпита не беше толкова труден, преразказа също, сега чакам довечера в сайта на мон да излязат резултатите...
Lif3 iS a game! Never Stoping iT! Nev3r g!ve Up!!!