.

Виж резултатите на анкетата: Kakva religiq izpovqdvate ili kam koq klonite?

Гласували
92. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Musulmanstvo

4 4,35%
  • Hristiqnstvo

73 79,35%
  • Druga

15 16,30%
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 173
    Град
    Някъде по широкия свят...
    Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Само 60%? Пак добре ....
    Пуснеш тема с извинение "Как да си обърша задника?" ,а накрая четеш спорове дали има Бог
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Град
    49 Layer
    И двете са криворазбрани и използвани срещу човечествтото за жалост. Това не са религий, ами начини на живот в синхрон с бог, и в хармония със себе си.

ами християнка съм...........
    Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат

Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Я ми обяснете от каде е дошла дарбата на баба Ванга? Вие кви сте че ще знаете? То бива, ама като не си компетентен по някоя тема си мълчи.
    Седнала да ми обяснява че баба Ванга била врачка шарлатанка...АЛОООООООООО Ти някога чела ли си изобщо за НЕЯ?!?
    То по тази логика сега ако изляза на улицата и почна да предсказвам бъдещето ще се прочуя, яко а? Ще пробвам.
    А вие, които познавате Господ лично, и говорите от Негово име като казвате какво е дал и какво е взел, осъзнайте се малко.

Тука всеки е на принципа "Има 2 мнения грешното и моето", нали? Това че милиони хора вярват в нещо, а ви си съчинявате някаква шантава теория, веднага значи че сте прави?

С кво сте повече от другите? Какво повече знаете от другите? Какви са източниците разкрити само и единствено на вас, че сте толкова компетентни?

Искам отговор на горните въпроси!!!

Кви ли няма тука..вещици, магове, върколаци.....очаквам и Франкенщайн да се разпише..
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

Град
    Цитирай Първоначално написано от NaughtyWhisper
    Я ми обяснете от каде е дошла дарбата на баба Ванга? Вие кви сте че ще знаете? То бива, ама като не си компетентен по някоя тема си мълчи.
    Седнала да ми обяснява че баба Ванга била врачка шарлатанка...АЛОООООООООО Ти някога чела ли си изобщо за НЕЯ?!?
    То по тази логика сега ако изляза на улицата и почна да предсказвам бъдещето ще се прочуя, яко а? Ще пробвам.
    А вие, които познавате Господ лично, и говорите от Негово име като казвате какво е дал и какво е взел, осъзнайте се малко.

Тука всеки е на принципа "Има 2 мнения грешното и моето", нали? Това че милиони хора вярват в нещо, а ви си съчинявате някаква шантава теория, веднага значи че сте прави?

С кво сте повече от другите? Какво повече знаете от другите? Какви са източниците разкрити само и единствено на вас, че сте толкова компетентни?

Искам отговор на горните въпроси!!!

Кви ли няма тука..вещици, магове, върколаци.....очаквам и Франкенщайн да се разпише..

Спокич де.

За мен дарбата на Ванга не е от Бог а от Дяволът(според мен човек не бива да знае бъдещето ).
    Тя е имала дарба,но както казах не е била чиста,смисъл тя сама преди да умре е била казала ,че няма да отиде в раят.
    Пък и какво може да означава "малките сили",аз лично го тълкувам като малките бесове,които са я били обзели и мъчели до краят на дните и.

ПП.Лично мое мнение.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Град
    Ти нали уж не вярваше? Как така според теб?

Град
    Ти нали уж не вярваше? Как така според теб?

Смисъл при мен положението е следното хем вярвам,хем не вярвам абе ддз,като ме закопаят,ще видя дали има има или няма.

Град
    Ясно
    btw, баба Ванга не е била просто врачка.. айде научете се малко.

Ясно
    А кои са тия невидими същества, казващи й какво да говори?

Голям фен
    Град
    При админите пукаме лимонада!
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Ясно
    аз

Цитирай Първоначално написано от Natalia
    Ясно
    аз
    Тебе те виждам...

Град
    Тва беше идиотски въпрос...
    2-мага умника да ми отговорят на 3-те въпроса:

Както казах, прочетете повече и тогава се правете на интересни.

http://www.pravoslavieto.com/inoverie/vanga/index.htm

Thanks.

Град
    Ясно
    Не съм някакъв професор ,нито твърдя ,че съм нещо повече от останалите(най-малкото нямам това право),просто мнението ми за пророчицата Ванга е отрицателно.

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones

Thanks.
    tova 4e pove4eto ne6ta napisani za vanga v tozi sait sa "otricatelno" nastroeni kum neq pravi li gi dostoverni ??

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от justme__

Thanks.
    tova 4e pove4eto ne6ta napisani za vanga v tozi sait sa "otricatelno" nastroeni kum neq pravi li gi dostoverni ??
    Не знам, пича е православен. Pravoslavieto.com трябва да е достоверна информация за него.

Град
    Брат трябва да ти спрат интернета, вреди ти... МНОГО!!
    justme_ за първи и надявам се не последен път съм съгласен с теб.

Така Christ помисли малко, ти отричаш всичко освен Библията, нали? Вярваш на православен Пич? Защо? Защо вярваш само на хора които подкрепят тезата ти? Четеш изборно..
    А ако аз направя сайт в който пише че съм вярващ и ти казвам да се хвърлиш от някъде, ще се хвърлиш ли?

Чакам отговор на въпросите си!!!

АЙДЕ КАЗВАЙ!

Thanks.

Повече от фен Аватара на bishop
    Аз съм атеист. Вярвам че през 2 точки минава единствена права, вярвам в пържолите, във водата и във всичко друго, което мога да видя, пипна, помириша или докажа. Няма нито една причина да вярвам в нещо, което по никакъв начин не мога да докажа че съществува.
    Welcome to the end of the thought process.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    Аз съм атеист. Вярвам че през 2 точки минава единствена права, вярвам в пържолите, във водата и във всичко друго, което мога да видя, пипна, помириша или докажа. Няма нито една причина да вярвам в нещо, което по никакъв начин не мога да докажа че съществува.
    Ти неможеш да докажеш....
    но други могат...

Едни невярват и след като видят истината,
    други приемат нещата такива каквито са...

Цитирай Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
    но други могат...

Посочи ми един единствен факт в човешката (доказаната) история, който да казва неуспоримо: "Бог съществува, той е единствен, той е баща на Йисус Христос и Библията не е купчина, изсмукани от пръстите на полуадекватни старци, глупости"

А да. И ми е любопитно. Какви са нещата? Нещата съдейки по скромния ми опит са такива каквито ги възприемаме чрез 5-те си сетива, а не такива каквито ни се иска да бъдат. Защото всичките тези дивотии (нищо против вярващите, стига да не се опитват да ме убедят че трябва да вярвам в нещо за което няма никакви логически доказателства) са измислени от хора които са били слаби. Да точно така. Слаби. Така просто е по лесно. Много по лесно е да приемеш че хората умират, ако си внушиш че те всъщност не загиват а по висшата сила ги приема под крилото си. По лесно е да вярваш че има кой да те покровителства. Да ама не. Ако се замислиш, вместо да се движиш в отъпканите коловози на вярата ще откриеш че цялата история е абсурдна. Като започнем с Адам и Ева, които раждат 2-ма синове и от тези 3-ма мъже и 1 жена (вече позастаряла) произлиза цялото човечество, продължим с Бог, който казва "евреите са богоизбрания народ", след което оставя хитлер да ги избива на воля в конц лагерите, и приключим с факта че няма нито 1 научно доказателство че има такава чудесия като бог. Да не говорим че самата идея да приемем ей така на 'вяра' че господ бог го има, а буда, гръцките, египетските, месопотамските богове, алах и тн ги няма е невероятно тъпа.
    Скромното мнение на 1 прагматичен човек.

но други могат...

Посочи ми един единствен факт в човешката (доказаната) история, който да казва неуспоримо: "Бог съществува, той е единствен, той е баща на Йисус Христос и Библията не е купчина, изсмукани от пръстите на полуадекватни старци, глупости"

А да. И ми е любопитно. Какви са нещата? Нещата съдейки по скромния ми опит са такива каквито ги възприемаме чрез 5-те си сетива, а не такива каквито ни се иска да бъдат. Защото всичките тези дивотии (нищо против вярващите, стига да не се опитват да ме убедят че трябва да вярвам в нещо за което няма никакви логически доказателства) са измислени от хора които са били слаби. Да точно така. Слаби. Така просто е по лесно. Много по лесно е да приемеш че хората умират, ако си внушиш че те всъщност не загиват а по висшата сила ги приема под крилото си. По лесно е да вярваш че има кой да те покровителства. Да ама не. Ако се замислиш, вместо да се движиш в отъпканите коловози на вярата ще откриеш че цялата история е абсурдна. Като започнем с Адам и Ева, които раждат 2-ма синове и от тези 3-ма мъже и 1 жена (вече позастаряла) произлиза цялото човечество, продължим с Бог, който казва "евреите са богоизбрания народ", след което хитлер избива десетки хиляди от тях в конц лагерите, и приключим с факта че няма нито 1 научно доказателство че има такава чудесия като бог. Да не говорим че самата идея да приемем ей така на 'вяра' че господ бог го има, а буда, гръцките, египетските, месопотамските богове, алах и тн ги няма е невероятно тъпа.
    Тука не става въпрос за логика. Аз имам доказателства за съществуването на Бог, но не мога да ти ги споделя. А също вярвах и преди да ми бъде показано това доказателство. Тъй че казвам на всички атеисти - не ви лъжа, тъй че влезте в пътя преди да е станало късно. И за много от написаното ти е обяснено тука http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=189214

Аз мога да кажа, че имам доказателства, че няма Бог.
    Мога да кажа, че имам доказателства за друг Бог.

Много неща мога да кажа, всеки може. Пътища много, кръстопътища - също. Никога няма един и само един верен. Така са нещата.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от Nam3less2
    но други могат...

А да. И ми е любопитно. Какви са нещата? Нещата съдейки по скромния ми опит са такива каквито ги възприемаме чрез 5-те си сетива, а не такива каквито ни се иска да бъдат. Защото всичките тези дивотии (нищо против вярващите, стига да не се опитват да ме убедят че трябва да вярвам в нещо за което няма никакви логически доказателства) са измислени от хора които са били слаби. Да точно така. Слаби. Така просто е по лесно. Много по лесно е да приемеш че хората умират, ако си внушиш че те всъщност не загиват а по висшата сила ги приема под крилото си. По лесно е да вярваш че има кой да те покровителства. Да ама не. Ако се замислиш, вместо да се движиш в отъпканите коловози на вярата ще откриеш че цялата история е абсурдна. Като започнем с Адам и Ева, които раждат 2-ма синове и от тези 3-ма мъже и 1 жена (вече позастаряла) произлиза цялото човечество, продължим с Бог, който казва "евреите са богоизбрания народ", след което хитлер избива десетки хиляди от тях в конц лагерите, и приключим с факта че няма нито 1 научно доказателство че има такава чудесия като бог. Да не говорим че самата идея да приемем ей така на 'вяра' че господ бог го има, а буда, гръцките, египетските, месопотамските богове, алах и тн ги няма е невероятно тъпа.
    Тука не става въпрос за логика. Аз имам доказателства за съществуването на Бог, но не мога да ти ги споделя. А също вярвах и преди да ми бъде показано това доказателство. Тъй че казвам на всички атеисти - не ви лъжа, тъй че влезте в пътя преди да е станало късно. И за много от написаното ти е обяснено тука http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=189214
    Ц-ц, там на моите въпроси не е отговорено, те просто са перифразирани, а т. нар. отговори са купчина от думи които не казват нищо. прост пример: на въпроса защо да вярваме в бог отговорът е следният:
    Това е смешно чак, човек трябва просто да вярва*, а не да си търси доказателства, не е толкова лесно. А съществуват неща, които науката не може да обясни, щом не виждаме нещо или щом ни изглежда невъзможно, не значи че не може да се случи**. Физичните закони са създадени от Бог***, той може да ги променя. За всяко фантастично явление си има подобна причина****.
    *Аз това го намирам за пълна глупост. особено първия ред. Ми както сме тръгнали можем да повярваме в купчина други неща. примерно в джуджетата на дядо коледа. Аз казвам че тях ги има. Никой никога няма да докаже че ги има или че ги няма, просто щото това не е възможно. Обаче ние трябва просто да вярваме в двуджетата на дядо коледа. И в снежанка. И в шейната. И в летящите еленчета. И в самия добродушен старец който всяка бъдни вечер обикаля земята и оставя подаръци в чорапчетата на добрите деца. Хм.

**Така, тук опираме отново до джуджетата.

***А да, и въпреки че физиката всъщност няма абсолютно нищо общо с теологията, вече сме наясно че физичните закони са дело на Бог, защото вече сме казали че той наистина съществува, макар че си нямаме нито 1 причина за това.

****А тук стигнахме до извода че Бог, както всяко друго фантастично явление (летящата шейна с еленчетата, които със сигурност съществуват заедно с великденския заек), съществува защото Бог съществува. Което е поредния абсурд. И наистина ми се ще уважаемият Неймлес да упомене тази "подобна причина", на която се позовава толкова уверено за втори път.

Изобщо нямам намерение да "тълкувам" и отговорите на другите въпроси. Съгласен съм само с няколко избрани съждения. Всичко останало обаче е...

Това няма значение. Ти защо не искаш да повярваш в Бог? Прочети Новия Завет. Да вярваш в Бог, значи да вярваш в доброто, в любовта, в това че има промисъл за всеки от нас, във вечността на душата и т.н. Изобщо не е измислено за утеха и надежда на хората.

Първо, трябва да отбележа че съм чел и стария и новия завед. И точно за 2 седмици мога да прочета новия пак и да ти цитирам всичките противоречия с него самия и с реалността.
    Второ, вече на два пъти ти обясних изключително подробно защо не желая да повярвам в Бог. Нямам никакво намерение да се повтарям. Трето, да вярваш в Бог НЕ значи да вярваш във всичко което си изброил. Разликата е от тук до небето и ако прочетеш малко по задълбочено предишните ми постове ще я забележиш.
    Така. Защо не вярвам в доброто? Защото доброто е единствено и само въпрос на гледна точка. И това е неуспорим факт. Няма Абсолютно добро. Има просто 2 страни на даден проблем. (И сега само за да те подразня ще цитирам 1 мисъл от книга, не особено точна, но илюстроваща до известна степен това което се опитвам да кажа. Ще те помоля ако продължиш да спориш да не се опираш на съдържанието на тези скоби. "Няма добро и Зло, има само сила и хора които са твърде слаби за да я потърсят." Отново казвам не е точно но има нещо общо.)
    В любовта вярвам, но не вярвам в натрапването и опитите да се злоупотребява с термина, по начина по който го правят 4-те евангелия.
    Промисъла, няма да го коментирам, защото както вече споменах нямам навика да се повтарям. (Тук ще спомена още 1 фраза, макар и не от книжка. "Ако така е било писано, значи този който го е писал заслужава да му бъдат счупени и двете ръце.") И за в случай че не си ме разбрал ще ти напомня за Хер Хитлер. И само не започвай отново с глупостите за неизмеримо великия промисъл, част от който е избиването на такива количества невинни хора..
    Във вечността на душата не вярвам, защото нямам причини да вярвам в самата душа.
    В заключение ще кажа 2 неща:
    1)Последния ред от поста ти противоречи с остатъка от него.
    2)Още не си ни разкрил тази "причина" която доказва съществуването на "фантастичните явления".

ПП:В днешния свят не съществува нито 1 явление което да не може да бъде обяснено. което изключва т. нар. "фантастични явления"
    ППП:Самата дума "фантастични", която използваш, говори за твърде развито въображение.
    ПППП: (наистина последно) В 21 век сме. Смятам че е крайно време хората да започнат да започнат да разбират кое е истинско, кое - не и каква е разликата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си