- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнин или мюсюлманин сте?
http://nobelists.net/Първоначално написано от bishop
Повечето от основателите на модерната наука са били Християни. Алберт Айнщайн е бил теист с християнски наклонности ако мога така да се изразя.
Е тук вече ме обиди. Никаква висша сила не приема никой под крилото си.Първоначално написано от bishop
Според моята вяра, хората са в гроба си до второто идване на Христос. Не всеки ще иде в Рая. В интерес на истината, много малко хора ще отидат в Рая.
Първоначално написано от Бог, в Матей 7:14
Първоначално написано от Бог, в Матей 7:21-23
Това не е вярно.Първоначално написано от bishop
1. Библията е патриархално фокусирана. Също така, Адам е живял 900 години. Колко деца можеш да имаш за 900 години? (Не само от жена си, Бог заповяда да се напълни света)
Тук сбърка. http://www.youtube.com/watch?v=11ajMxhpqkAПървоначално написано от bishop
Библията е най-добре съвместима с днешната наука. Отново споменавам горния сайт. http://nobelists.net/Първоначално написано от bishop
...
Аз също.Първоначално написано от bishop
Отново сбърка. Какво е причинило Големия Взрив? Как е създадено времето? Може ли нищото (singularity, infinite smallness) просто да гръмне? Какво го е накарало? Ако Вселената се разширява и се свива после, защо в момента ускорява скоростта си на разширение? Остатъчната инерция не е достатъчна. Има шанс Вселената да се разширява завинаги. (Стивън Хокинг)Първоначално написано от bishop
Съществуването на Бог в никакъв случай не ограничава човешкото въображение.Първоначално написано от bishop
![]()
Както желаеш.Първоначално написано от bishop
![]()
Не си и не можеш.Първоначално написано от bishop
Щом е така, за мен е добро да застрелям новородената ти дъщеря... или баща ти. Или и двамата. Ти ли ще ме спреш?Първоначално написано от bishop
Първоначално написано от bishop
Първоначално написано от Бог, в 1 Коринтяни 13
Ако наистина си прочел "стария завед" ще знаеш защо Бог е позволил на Хитлер да убие толкова евреи колкото е убил.Първоначално написано от bishop
Хванах те в крачка.Първоначално написано от bishop
Значи човек знае всичко за Вселената? Знае кога от къде е дошла, знае абсолютно всеки nm
Идеално. Значи ела във Видин през ПМГ-то..(питай, ще ти покажат пътя) и аз ще дойда с бухалката и ще те счупя от бой...а като се оправиш може и да дойдеш да те пребия от другата страна, понеже си добър християнин..Първоначално написано от Nam3less2
Религията прави хората слаби.
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
"Атеизмът (безбожието) е чифутска болест" - Достоевски
Точно сектантите юдеинеискат да вярваме в Бог ,защото те убиха Иисус и се страхуват от него и християнството.
Първоначално написано от Националист
![]()
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
това че много учени са били вярващи не доказва съществуването на нищо което те самите не са доказали.Посочи ми един единствен факт в човешката (доказаната) история, който да казва неуспоримо: "Бог съществува, той е единствен, той е баща на Йисус Христос и Библията не е купчина, изсмукани от пръстите наhttp://nobelists.net/полуадекватни старци, глупости"
Повечето от основателите на модерната наука са били Християни. Алберт Айнщайн е бил теист с християнски наклонности ако мога така да се изразя.![]()
Идеята беше че хората вярват защото им е по лесно. смаия факт че използваш местоимението 'ни' говори че ти си дълбоко убеден че ще отидеш в рая. (ако допуснем че него го има). което само доказва теорията ми че на теб един ден ще ти е по лесно да умреш 'знаейки' че това не е краят.Е тук вече ме обиди. Никаква висша сила не приема никой под крилото си.Първоначално написано от bishop
Според моята вяра, хората са в гроба си до второто идване на Христос. Не всеки ще иде в Рая. В интерес на истината, много малко хора ще отидат в Рая.
тук ми цитираш библията което само по себе си нищо не доказва имайки предвид че истинността на цялата книга е под въпрос. да не говорим че тези 900 години са абсурдни. не се предполага адам да е благословен след като е изпратен в изгнание. още повече че той наистина може да има още деца, но те трябва да са родени от някого. и този някой може да бъде или жена му или дъщеря му, или някоя правнучка.Първоначално написано от Бог, в Матей 7:14
Първоначално написано от Бог, в Матей 7:21-23
Това не е вярно.Първоначално написано от bishop
1. Библията е патриархално фокусирана. Също така, Адам е живял 900 години. Колко деца можеш да имаш за 900 години? (Не само от жена си, Бог заповяда да се напълни света)
Любопитен съм какво точно оспорваш тук. Факта че според стария завет Бог "закриля" евреите или факта че Хитлер ги избива?Тук сбърка. http://www.youtube.com/watch?v=11ajMxhpqkAПървоначално написано от bishop
Нещо ти се губи връзкатаБиблията е най-добре съвместима с днешната наука. Отново споменавам горния сайт. http://nobelists.net/Първоначално написано от bishop
Именно, незнаем какво го е причинило. Незнаем дори дали е имало 'голям взрив', защото това е само 1 от теориите. Времето е тясно свързано с пространството. Разширяването на вселената, нейната безкрайност и другите такива неща също са само догадки. И това също няма връзка с Бога. Дори да допуснем че големия взрив е създал вселената. И че в началото е имало само 'infinite smallness' (singularity e друго), и нищо повече. и че бог е причинил големия взрив от това. ще стигнем до грешка. защото вече казахме че това е било всичко което е съществувало. а ако допуснем че това и бог са били единствените неща които са съществували, то тогава аз питам: къде точно е бил той?Отново сбърка. Какво е причинило Големия Взрив? Как е създадено времето? Може ли нищото (singularity, infinite smallness) просто да гръмне? Какво го е накарало? Ако Вселената се разширява и се свива после, защо в момента ускорява скоростта си на разширение? Остатъчната инерция не е достатъчна. Има шанс Вселената да се разширява завинаги. (Стивън Хокинг)Първоначално написано от bishop
може би утреКакто желаеш.Първоначално написано от bishop
![]()
Не си и не можеш.Първоначално написано от bishop
![]()
Да, съм и още сега в 2 часа през нощта ще отбележа, че бог създава нещата 1 по 1. и всеки 'ред' завършва с 'и видя бог че това е добро'. следва да преположим че същото се отнася и за адам (ако не погледна не мога да кажа дали е казано точно) и следователно за човека. в целия остатък от библията (повече в новия завед) се натяква на читателя колко грешен е човек и как трябва д атърси опрощение. което пък свързваме с христос, който загива за да изкупи греховете на хората. да ама хората още са си грешни. (до тука 2, без помощни материали)
точно това се опитах да кажа. за теб това е добро. аз ще го възприема като зло. но ти си казал че то е добро. гледна точка.Щом е така, за мен е добро да застрелям новородената ти дъщеря... или баща ти. Или и двамата. Ти ли ще ме спреш?Първоначално написано от bishop
Първоначално написано от bishop
[/quote]Първоначално написано от Бог, в 1 Коринтяни 13
тук даваш нагледни примери за това което казах.
опитваш се да ми кажеш че това е изкупление, наказание за грешките им? за греховете им? попрочети какво съм писал по горе. а да. същия този бог не проповядваше ли любов, прошка?Ако наистина си прочел "стария завед" ще знаеш защо Бог е позволил на Хитлер да убие толкова евреи колкото е убил.Първоначално написано от bishop
Хванах те в крачка.Първоначално написано от bishop
Значи човек знае всичко за Вселената? Знае кога от къде е дошла, знае абсолютно всеки nm
Welcome to the end of the thought process.
Изобщо не разбираш смисълът. Аз първо никога няма да стана жертва на такова нещо, а второ смирението не е слабост(това не значи да не реагираш), а религията ме прави много по-силен. За тебе може да е така, но аз си знам истината, всъщност защо ли се опитвам да убеждавам хората.Първоначално написано от SiegHeil
Никога не ти се е случвало някой да те напсува, удари, преджоби на улицата така ли ? о.0Първоначално написано от Nam3less2
А смисъла не е ли като някой те преебе, да му простиш понеже си добър християн а ?
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Първоначално написано от NaughtyWhisper
GG!
Bishop посочи ми един факт, който доказва че няма Бог.
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Ти ще кажеш...Първоначално написано от NaughtyWhisper
Не чета изборно. Вярвам в това, което се подкрепя от Библията.Така Christ помисли малко, ти отричаш всичко освен Библията, нали? Вярваш на православен Пич? Защо? Защо вярваш само на хора които подкрепят тезата ти? Четеш изборно..
Не, защото не се поддъжа от Библията.Първоначално написано от NaughtyWhisper
Чакам отговор на въпросите си!!!
Източника ми разкрит е Библията... Това е.Първоначално написано от NaughtyWhisper
В Библията се подкрепя че дарбата на баба Ванга е от рогатия?
Ти не вярваш в Библията , ти вярваш в собствените си разбирания за нея. Не зачиташ чуждото мнение, и аз съм чел Библията но не съм като теб.
Много хора са Я чели, но само ти и още няколко избрани сте я разбрали? Защо другите да грешат ,а ти да си прав?
Библията не е проста книга и за да я разбере човек, са му необходими желание, посвещение, дух, изследване и още и още...Първоначално написано от NaughtyWhisper
И цялата да я прочетеш от кора до кора, незначи че си я разбрал, защото си я прочел.
Можеш с години да я изучаваш и пак да има какво да преоткриваш в написаното, така че не мисли тези които я разбират до някаква степен за избрани, защото всеки ако поиска може да я схване.
Хората от хиляди години се опитват да разгадаят загадките на Библията и не са успели,а много ме съмнява точно тук някой да открие точните отговори,които се крият в нея.Въпрос на тълкуване е,но това как например аз възприемам нещата ,не означава че те стоят така,в една книга пълна с метафори и символики,е много трудно,да не кажа невъзможно да се открие прякото послание,ще взема за пример само книгата "Откровение",всеки който е чел това апокалиптично послание,може да открие,колко много символики има в него,това как човек ще ги тълкува е лично негов избор.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Това за избраните се отнасяше до Christ, защото той мисли така. Подкрепям напълно мнението тиПървоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
![]()
Така е, но това дава ли право на хората разбра ли я по един начин твърдо да заклеймяват всичко , което не се връзва със собствените им разбирания, като пълна глупост, и да са съвсем убедени в правотата си?Хората от хиляди години се опитват да разгадаят загадките на Библията и не са успели,а много ме съмнява точно тук някой да открие точните отговори,които се крият в нея.Въпрос на тълкуване е,но това как например аз възприемам нещата ,не означава че те стоят така,в една книга пълна с метафори и символики,е много трудно,да не кажа невъзможно да се открие прякото послание,ще взема за пример само книгата "Откровение",всеки който е чел това апокалиптично послание,може да открие,колко много символики има в него,това как човек ще ги тълкува е лично негов избор.
Нима им дава правото да петнят паметта на една Велика Българка, защото това е различно от техните представи?
Не мисля.
Добре, не прочете ли, че и pravoslavieto.com е против Ванга?Първоначално написано от NaughtyWhisper
Аз съм казал моите виждания, подкрепил съм ги с текст от Библията. Бог никога няма да промени гласа на свой пророк или да го накара да се чувства зле докато пророкува. Искам да ми покажеш в Библията пророк, който говори с чужд глас и казва "силите ме пуснаха" (Силите, не Бог) когато спира да пророкува.
Отново прочети статията!
Сега, след православието.ком намесете и нова вълна![]()
![]()
Защо трябва свестни хора да се разрушавате като се утвърждавате (мислейки си), че сте по-висши от нас, "незнаещите"?
Кофти е бе, ебаси. Дискриминация, и то пълна. Познавам толкова християни, считащи другите за измет и не знам си какво си. Смешно е. Трагично.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Да съм казал, че съм повече от някого?
Всички са съгрешили. Ти си грешник колкото и аз.
Познавам доста, които са, и се мислят действително за повече.
А да, всичките сме шибани грешници в крайна сметка. Имайте знанието, това е хубаво, и аз сигурно имам такова, каквото вие нямате, но нищо не може да е сигурно и да го казвате така убедително.
Знам, че ви е невъзможно, защото сте вярващи, и то силно. Но точно това ми липсва в комуникацията с такива хора. НЕСИГУРНОСТТА, приемствеността и на други теории, на други теми за размисъл, на блъскане на умовете над нещо различно, за което и двете страни не са сигурни...
Тъпо се изказвам, дано ме разбираш. Как и да е..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Да, разбрах те.Първоначално написано от ScionOfStorm
Ако някой "вярващ" се има за нещо повече от теб, кажи му да си прочете отново Библията. Май е подминал Исус... :/
Кръстена съм в източно православно християнство,но съм атеистка по убеждения
Кръстена съм в източно православно християнство,но съм атеистка по убеждения
Първоначално написано от ScionOfStorm
Ако някой се мисли за нещо повече от теб,значи е глупак.
Христос проповядва смирение ,а не главозамайване и излишно самочувствие.
ПП.Не съм вярващ.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Нали твърдеше, че Бог избира кой да вярва в него? Нали казваше че само избраните от Бог ще отидат в рая? Нали ти беше един от тях? Нали нямаме свободна воля?Първоначално написано от Christ
Не вярвам да имаш наглоста да отречеш. Пълно е с теми, а и хронологията в скайп..
Retard.Първоначално написано от NaughtyWhisper
Бог избира кой да вярва в Него, но това не значи, че избраните са повече от другите! Имаме свободна воля, която е подчинена на греховната ни същност!
Ти имай наглостта да отречеш, че сме родени в грях.
Не можеш да докажеш че нещо го има казвайки 'докажи че го няма'Първоначално написано от NaughtyWhisper
Самия факт че няма нито 1 факт който да доказва че го има е много показателен. За да ти обясня какво се опитвам да кажа ще те помоля ти пък да ми посочиш един факт който доказва че няма дядо коледа, великденско зайче, сфетулковци и малки понита, които живеят от другата страна на дъгата.![]()
Welcome to the end of the thought process.
izkarahte Vanga s1u4astnica na satanata![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...