- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнин или мюсюлманин сте?
Би ли ми обяснил какво точно означава грях. Не. Тва донякъде мога да го си го обясня. Любопитен съм обаче какво значи 'родени в грях'.Първоначално написано от Christ
Welcome to the end of the thought process.
Адам когато е "изял" плода, е паднал от положението си пред Бог. С Адам и ние.
bishop, идеята е, че сме деца на греха, вкоренен в нас. Всеки човек е грешен в началото си, както и да го извърта и каквото и да прави.
Та затуй.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Това, че избраните ще отидат в рая, другите не, не значи ли че ИЗБРАНИТЕ са нещо повече? И кой подяволите ти говори за грях!?Първоначално написано от Christ
Както и да е... писна ми.
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
Родени сме в грях, а греха не е че се раждаме чрез сексуален акт, ами че душата ни е виновна от минали деяния, също носим карма, ако родителите ни примерно са престъпници, не случайно сме се родили от тях, ами защото такова нещо сме заслужили.
Кармата не е особено крисчианишшшЪ, хм.
Душата ни уж е виновна още от семето на Адам :р
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Смирение....никога.
Ако наричаш секса грях значи всички отиваме в пъкала на ада и бог си е загубил много отдавна правомощията над планетката си,ще трябва да си търси друга.Точно пък сексът не е никакъв грях.
Подяволите защо никой не чете............
Ами ако се изхрача на едно растение,това грях ли е!?!?Ами ако му се изпикая отгоре и в следствие на това то загине,това грях ли е,то душа има ли и ако няма защо да е грях,след като не е живо същество!?!?
Значи само господ и дявола имат правомощия да отнемат животи,но кой им е дал тези правомощия!?А какво е правил бог преди да създаде човечеството,той нали е нещото което е винаги,какво е правил преди да създаде адам и ева и какво ще прави след като ни унищожи,ще зъдаде нова земя и нови хора който да са по добри,да не правят грехове,да не ядат ябълки,да не правят секс,да не лъжат......абеее същински ангелчета и да има хармония и сляпо щастие.А...ами то щастие няма да има....те как ще знаят че това е щастие след като няма нещастие.....в такъв случай бог ще трябва да сътвори и нещастие и пак ще бъде същия светът и няма да има развитие,тогава защо ще унищожава и ще създава света на ново като няма развитие и защо му е да го прави пак и пак и пак след като е всемогъщ и може да направи всичко с едно ръкомахане и всичко да бъде хармония и щастие и да няма гладни и да няма болни и да няма нещастни и да няма смърт............НАЛИ Е ВСЕМОГЪЩ.....тогава защо не се пребори със всичко това което е създал и което ще погуби.Нали преди него е нямало нищо т.е. той е създал дявола за да има противопоставяне на самия него.След като го е създал защо просто не го махне след като му краде клиентелата и съществата които обича....тоз човек накрая ще остане сам и ще бъде принуден да ни затрие,въпреки че е всемогъщ.
Или той си има негов си там върховен план и само просветлените могат да го знаят,а всички останали невежи идиотченца не трябва да му се месят в небесните планове иначе какво ще ги последва....смъртта.Е добре дошли в света на вярващите където царува страхът,невежеството,смърт та,гладът,смирението и страхопочитанието.
Аз не участвам в тази збирщина от заблудени стада.
Много си сбъркан, просто не си добър и волята ти не се стреми към самоусъвършенстване, избрал си лесния път, да не вярваш. Заради такива като тебе е горната ситуация.Първоначално написано от k`man
![]()
Не знам кое наричаш "сбъркано".....стремежът към по хубав живот или стемежът към болки и нещастия....защото ти се стремиш сляпо към мъки,докато аз се стремя да ги избягвам и да не допускам друг да определя начина ми на живот.Не съм аз този който вярва в статичност и НЕдвижение,защото както висчки знаят живота е движение и кръговрат и ако отричаш това означава да отричаш целия свят и всеки едун по умен човек ще ти каже че грешиш.Моя път е лесен,защото си вадя поуки от грешките и неуспехите ми,а твоя не е защото правиш все един и същи грешки и не си даваш зор да си извадиш поука(да се съмняваш),за да не се случва отнова падение,което води до пътят на самоусъвършенстването,но този път ще го вървиш с гъза напред и затова постоянно грешиш и не си вадиш поуки.....не се обръщаш на пред,да погледнеш напред и да видиш че с гъза напред не се стига до самоусъвършенстване!
Заради такива като тебе светът е пълен със заблудени овце.
Не се стремя към мъки, никой не определя начина ми на живот, не вярвам в статичност, вяда поуки от грешките си, а ги правя рядко и не са едни и същи, а ти си слепеца, които подстрекава към атеизъм. И изобщо тия работи за мене откъде си ги мислиш?Първоначално написано от k`man
Първоначално написано от Nam3less2
Не се осмелявай да приказваш за вярата ти в Христос,щом се уповаваш на карма и чакри/това последното е поради и друго твое изказване/.Думите ти са незначителни и безлични,и словоизлиянията ти нямат стойност.
Христос нито отрича, нито говори за тях, това е просто вид тълкуване.Първоначално написано от nailana
Сами си противоречите,но неможете да го осъзнаете!
Когато осъзнаете един ден колко сте били слепи,ще се сетите за всичките неща които написах.
Аз не подстеркавам към атеизъм а се опитвам да ви накарам да четете повече и да не вярвате сляпо на всичко.А ти защо толкова упорито се наблягаш на тази религия и я набиваш на всички в главите като поредния фанатик.
k'man, aз затова не харесвам религиите от какво и да е естество - правят те изключително ограничен като човек. Какъвто искаш си бъди по душа, но си оставаш ограничен. :Р
Защо да сме ограничени?Първоначално написано от ScionOfStorm
Ти ми говориш за тях. Библията, също. В Матей 24 глава 3 пъти.Първоначално написано от NaughtyWhisper
Първоначално написано от Бог, в Матей 24:22
Първоначално написано от Бог, в Матей 24:24
http://www.biblegateway.com/quicksea...&qs_version=31Първоначално написано от Бог, в Матей 24:31
Също така, не не значи, че избраните са нещо повече. Избраните са избрани безусловно и са спасени от Божията благодат за Божия слава.
Това е всичко.
Защото концентрирането в една вяра/религия те ограничава - не можеш да възприемеш възгледите на другите, изповядващи различни, свои си религии/вярващи в нещо различно от твоето. Защото за християнина истината е единствено Бог и обкръжението му; за мюсюлманите - Аллах и същата работа общо-взето. И от тукашния раздел, и от навсякъде си личи.Първоначално написано от NaughtyWhisper
![]()
Никой не ти пречи да изучаваш религия.Първоначално написано от ScionOfStorm
![]()
На мен - не. Ако не си забелязал разглеждам с интерес различните вярвания/религии - християнство, месопотамските богове, нордическа митология, разни библейски мотиви, юдеизъм...Не задълбавам в никое от тях, просто научавам някакви факти и явления от тях, които ми правят впечатление, дори ме вдъхновяват да пиша или да мисля някакви неща.
Просто мога и се опитвам да вляза в кожата на всеки различно вярващ си човечец, който ще ми твърди, че само неговото е истина. Обаче аз ще си знам, че истините в случая е твърде възможно да са много...или нито една. Ще се породи хубав мой разговор само с човек, който не е прекалено навътре в някоя религия - когато пробвах с приятелката ми не се получи, защото тя е ревностна християнка и повечето ни разговори приключваха с отсеченото "Бог е единствената истина."
Което е крайно недостатъчно![]()
Аз също изучавам религийте. Нима това, че вярвам в една от тях да ми пречи да разбера другите? Под ограничен, явно имаш предвид в религиозна насока. Аз не съм фанатик..
Бог е единствената истина казвам на "християните", които примесват други религии...
Да, в този случай - в религиозна насока. Както е и с музикалната насока, сещаш се - всяко специфично поле за изява.
Това за теб е хубаво, харесвам такива хора принципноПоуста ми беше предназначен главно към силно вярващите християни - едно ниво под фанатиците/фанатици. Те са ми ужасни, просто.
^ Дам, кофти е да се имаш за християнин и да го тръбиш навсякъде, а в същото време да правиш някакви безумни смесици с други вероизповедания. Аз си ги смесвам както си искам нещата, но пък никога не съм изпитвал нужда да определя принадлежност към каквато и да е религия..![]()
Мерси за пояснението, сега вече разбрах поне концепцията.Първоначално написано от ScionOfStorm
Това също напълно го подкрепямПървоначално написано от ScionOfStorm
Welcome to the end of the thought process.
Точно аз не съм сляп, защото години наред съм се убеждавал в нещата, които казвам. Свидетел съм бил и на явления, доказващи съществуването на Бог. Това да ме убеждаваш в нещо атеистично е все едно да ме накараш да повярвам че бялото е черно. Тъй че ти си слепия.Първоначално написано от k`man
Аз също не подстрекавам към религийте, ами изразявам мнения и то с добър промисъл.
Нямам търпение да ги опишеш тея 'явления' или поне да ми ги кажеш на лично..мм ?Първоначално написано от Nam3less2
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb