.

Виж резултатите на анкетата: Kakva religiq izpovqdvate ili kam koq klonite?

Гласували
92. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Musulmanstvo

4 4,35%
  • Hristiqnstvo

73 79,35%
  • Druga

15 16,30%
Отговор в тема
Страница 7 от 7 ПървиПърви ... 34567
Резултати от 151 до 173 от общо 173
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less2
    Точно аз не съм сляп, защото години наред съм се убеждавал в нещата, които казвам. Свидетел съм бил и на явления, доказващи съществуването на Бог.
    Нямам търпение да ги опишеш тея 'явления' или поне да ми ги кажеш на лично..мм ?
    Няма смисъл, тука хората не вярват в нищо, което не могат да видят.

Град
    Видин
    А, ясно, значи и явлението е било невидимо..пак
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    А, ясно, значи и явлението е било невидимо..пак
    Говоря в преносен смисъл

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Християнка.

Град
    тук таме
    Няма значение дали си будист,мюсюлманин или християнин.....червейте нямат предпочитания.

Голям фен Аватара на moonbeam
    Град
    Dreamland
    именно

Град
    тук таме
    И аз съм кръстен,но ми е все тая....избора се прави от самия човек нали,а не от от другите.Е те хрстияните правят изключение,защото колкото и да твърдят че избора е техен,всъщност въобще не е така,просто така са ги накарали да вярват,като са им казали че избора е бил техен.
    Те тава е лесно,стига да си чел повечеко психология и можеш да убедиш всеки един не начетен,че е създаден от прах и кал.

Цитирай Първоначално написано от k`man
    И аз съм кръстен,но ми е все тая....избора се прави от самия човек нали,а не от от другите.Е те хрстияните правят изключение,защото колкото и да твърдят че избора е техен,всъщност въобще не е така,просто така са ги накарали да вярват,като са им казали че избора е бил техен.
    Те тава е лесно,стига да си чел повечеко психология и можеш да убедиш всеки един не начетен,че е създаден от прах и кал.
    Всеки има свободна воля, както изборът да не вярваш е твой. Мене никой не ме е карал да вярва, нито някой ми е говорил за вярата, така че спри да лъжеш че почваш да дразниш. Като не разбираш не говори.

Цитирай Първоначално написано от lisi4ety
    Християнка.

Град
    тук таме
    хах...промиването на мозъка не е на сила.Никога не съм твърдял че разбирам от всичко,ще ми е интересно да ме просветлиш и да ми кажеш,кое не разбирам....и като го разбера това което твърдиш че него разбирам,ще преценя дали е в полза и ако не е ще го отхвърля.
    Значи твърдиш че ако човек разбере едно нещо,то той ще го приеме без опровержение и съмнение т.е. няма да го отхвърли....в такъв случай,сега нямаше да съществува науката философия.

хах...промиването на мозъка не е на сила.Никога не съм твърдял че разбирам от всичко,ще ми е интересно да ме просветлиш и да ми кажеш,кое не разбирам....и като го разбера това което твърдиш че него разбирам,ще преценя дали е в полза и ако не е ще го отхвърля.
    Значи твърдиш че ако човек разбере едно нещо,то той ще го приеме без опровержение и съмнение т.е. няма да го отхвърли....в такъв случай,сега нямаше да съществува науката философия.
    Не ми се изпада в дълги философски промисли. Ако искаш нещо, питай директно(
    1.?
    2.?
    3.?
    ), само да не е едно и също защото на повечето неща е отговорено многократно.

Град
    тук таме
    " Ако искаш нещо, питай директно"
    1.Какво ще стане според теб,ако ти си прави,а аз греша?
    2.Какво ще стане според теб,ако ти грешиш,а аз съм прав?
    Искам задълбочен и логически отговор.

1.Ако аз съм прав относно всичко това казано за Бог, а ти грешиш, мислейки атеистично? Единственото нещо, което може да стане, се отнася за това след смъртта ни, защото реално тогава ще разберем(макар че аз от сега съм убеден и то не просто щото вярвам). Та ако аз съм прав, може да ни очаква да идем в рая или ада или да се преродим(виж ми мненията относно това какво си мисля че е рая и ада). Дори и да не си вярващ, ако си относително добър човек, но не антихрист(да говориш и мислиш зло Христос или Бог или библията), та ако живееш добродетелно и не извършваш зло, определено няма да идеш временно в ада, ами в и 2та ни случая(и за мен съм сигурен) ще се преродим, за да имаме нов шанс да поправим грешките си. В новият ни живот(може и да не е на земята, зависи на какво ниво сме) ще се родим в такова семейство, каквото заслужаваме, и някой неща, независещи от нас ще са такива каквито ги заслужаваме. И трудностите и проблемите в живота ни ще са вече от друго естество(ти примерно ако сега си атеист, в другия си живот сигурно ще започнеш да се занимаваш с вяра).
    2.Ако ти си прав, след смъртта ни ще е краят. Нямаме души, просто край, така е в твойте виждания. И атеистични или вярващи, нашите разбирания все пак влият върху живота ни, и аз съм доволен от мойте.

Спри да говориш простотии.

Ако умре без Исус ако ще най-великия дарител да е, ще иде в "Ада"

Цитирай Първоначално написано от ivelina
    Christ е мюсюлманин това го знам

Повече от фен Аватара на bishop
    1.Ако аз съм прав относно всичко това казано за Бог, а ти грешиш, мислейки атеистично? Единственото нещо, което може да стане, се отнася за това след смъртта ни, защото реално тогава ще разберем(макар че аз от сега съм убеден и то не просто щото вярвам)*. Та ако аз съм прав, може да ни очаква да идем в рая или ада или да се преродим(виж ми мненията относно това какво си мисля че е рая и ада). Дори и да не си вярващ, ако си относително добър човек, но не антихрист(да говориш и мислиш зло Христос или Бог или библията)**, та ако живееш добродетелно и не извършваш зло, определено няма да идеш временно в ада, ами в и 2та ни случая(и за мен съм сигурен) ще се преродим, за да имаме нов шанс да поправим грешките си. В новият ни живот(може и да не е .на земята, зависи на какво ниво сме) ще се родим в такова семейство, каквото заслужаваме, и някой неща, независещи от нас ще са такива каквито ги заслужаваме. И трудностите и проблемите в живота ни ще са вече от друго естество(ти примерно ако сега си атеист, в другия си живот сигурно ще започнеш да се занимаваш с вяра).
    2.Ако ти си прав, след смъртта ни ще е краят. Нямаме души, просто край, така е в твойте виждания. И атеистични или вярващи, нашите разбирания все пак влият върху живота ни, и аз съм доволен от мойте.
    *Съдейки по другите ти постове всъщност ти си 'абсолютно убеден' просто щото вярваш. Визирам следното изказване:
    Това е смешно чак, човек трябва просто да вярва, а не да си търси доказателства, не е толкова лесно. А съществуват неща, които науката не може да обясни, щом не виждаме нещо или щом ни изглежда невъзможно, не значи че не може да се случи. Физичните закони са създадени от Бог, той може да ги променя. За всяко фантастично явление си има подобна причина.
    **До колкото ми е известно антихристът е синът на сатаната, който ще се роди преди апокалипсиса и ще се изправи срещу христос в армагедон като негова пълна противоположност. А не всеки човек който не вярва свято и непоклатимо в, как се изрази, Христос, Бог и библията. Естествено може и аз да греша (не съм религиозен фанатик и не съм много навътре в тези неща), но имам странното усещане че и Christ ще ме подкрепи в това твърдение.
    Welcome to the end of the thought process.

Цитирай Първоначално написано от bishop
    Съдейки по другите ти постове всъщност ти си 'абсолютно убеден' просто щото вярваш. Визирам следното изказване:
    Това е смешно чак, човек трябва просто да вярва, а не да си търси доказателства, не е толкова лесно. А съществуват неща, които науката не може да обясни, щом не виждаме нещо или щом ни изглежда невъзможно, не значи че не може да се случи. Физичните закони са създадени от Бог, той може да ги променя. За всяко фантастично явление си има подобна причина.
    Аз вярвам, а след като вярвам съм достигнал до доказателства, а не преди това.

Цитирай Първоначално написано от bishop
    До колкото ми е известно антихристът е синът на сатаната, който ще се роди преди апокалипсиса и ще се изправи срещу христос в армагедон като негова пълна противоположност. А не всеки човек който не вярва свято и непоклатимо в, как се изрази, Христос, Бог и библията. Естествено може и аз да греша (не съм религиозен фанатик и не съм много навътре в тези неща), но имам странното усещане че и Christ ще ме подкрепи в това твърдение.
    По принцип антихристът като понятие е това, което ти каза, аз го използвах в друго значение.
    А иначе е интересна тая тема, но битката между Христос и Антихристът може също да се разглежда не като глобално събитие, а като нещо личностно, а именно в простолувата теория за бъдещето - че всеки ще има микрочип "666"(тогава масоните или не знам си кои ще управляват света, както и сега може би малка група от богаташи), няма да има държави и граници, и всеки които не носи чипа ще бъде преследван. Та ако си сложиш чипа, ти се предаваш "на сатаната", именно Антихристът, и това ще е битката дали да се поддадеш на злото или да издържиш.

Католик съм и си ми е кеф, въпреки че скоро разбрах, че се кръстя наобратно...

Град
    тук таме
    Nam3less2 Кажи според теб какво ще стане относно 1. и 2. въпрос който зададох в предишния ми пост,но не от гледна точка на смъртта,а от гледна точка на бъдешето на човечеството.....какво ще стане с човечеството в бъдеше,ако аз съм прав и ако ти си прав?

Nam3less2 Кажи според теб какво ще стане относно 1. и 2. въпрос който зададох в предишния ми пост,но не от гледна точка на смъртта,а от гледна точка на бъдешето на човечеството.....какво ще стане с човечеството в бъдеше,ако аз съм прав и ако ти си прав?
    Ние спорим относно това дали има Бог, души, прераждания и т.н. Ако хората разберат кое е истина, това ще повлияе много върху начина ми на живот. Ако аз съм прав, всички ще станат спиритуални и ще живеят с надежда, ако ти си прав светът по-скоро ще потъне в мизерия, защото всеки, знаеки че не съществува задгробен живот или Бог, ще започне да върши зло.

Град
    тук таме
    Хах....как ще започне да върши зло.Не съм видял нито един Атеист да върши "злини"
    Атеистите се опират на истината и познанието и никога няма да вършат противо човешки деяния(злини)и да се разруши светът.
    Ето защо не си атеист,защото не можеш да си представиш светът без религия т.е. неможеш да си представиш бъдещето.
    Истината ще те освободи....
    "надежда" е нещо продуктувано от страх.Защо....защото когато човек се надява за нещо,например да се надява да отиде в рая,той се страхува да не отиде в ада,ако не се страхуваше нямаше да има надежда а само сигурност че ще отиде там.Надеждата не е това което ще отвори очите и ще ти покаже истината.
    Светът няма да потъне в мизерия,а ще се подобри,защото всеки ще знае че живее само един живот и ще се стреми да го живе максимално добре и да не пречи на останалите да го живеят добре.Това е атеистината гледна точка за бъдещето на всеки един атеист.Всеки един атеист е убеден в това.И това е разлиакат им между Нихилистите,които въпреки че не вярват в богове и чудеса,имат мрачни виждания за бъдещето.
    Това ми подсказва че неможеш да разбреш ниюо което пиша,защото имаш страх "какво ще стане със света,ако няма религия"<- това е страх и незнание.Ако преодолееш този страх както всеки би могъл да преодолее страха от високи и ако започнеш да информираш за всички научни открития ще се досетиш какво ще стане в бъдещето и какво ще стане със света без религия.
    Според увеличаващата се скорост с която се постигат всички научни открития и се навлиза в светана технолигиите и науката може да се съди че до 50 години светът ще е коренно различен вероятноста до 50 години религиите да започнат да западат е много голяма.
    Съветвам те да надникваш от време на време тук
    http://www.bgfactor.org/index_.php?&cm=4
    и да прегледаш предишни статии в тази рубрика на сайта.Всички новооткрития които стигат до България,първо биват публикувани тук.

Хах....как ще започне да върши зло.Не съм видял нито един Атеист да върши "злини"
    Атеистите се опират на истината и познанието и никога няма да вършат противо човешки деяния(злини)и да се разруши светът.
    Ето защо не си атеист,защото не можеш да си представиш светът без религия т.е. неможеш да си представиш бъдещето.
    Истината ще те освободи....
    "надежда" е нещо продуктувано от страх.Защо....защото когато човек се надява за нещо,например да се надява да отиде в рая,той се страхува да не отиде в ада,ако не се страхуваше нямаше да има надежда а само сигурност че ще отиде там.Надеждата не е това което ще отвори очите и ще ти покаже истината.
    Светът няма да потъне в мизерия,а ще се подобри,защото всеки ще знае че живее само един живот и ще се стреми да го живе максимално добре и да не пречи на останалите да го живеят добре.Това е атеистината гледна точка за бъдещето на всеки един атеист.Всеки един атеист е убеден в това.И това е разлиакат им между Нихилистите,които въпреки че не вярват в богове и чудеса,имат мрачни виждания за бъдещето.
    Това ми подсказва че неможеш да разбреш ниюо което пиша,защото имаш страх "какво ще стане със света,ако няма религия"<- това е страх и незнание.Ако преодолееш този страх както всеки би могъл да преодолее страха от високи и ако започнеш да информираш за всички научни открития ще се досетиш какво ще стане в бъдещето и какво ще стане със света без религия.
    Според увеличаващата се скорост с която се постигат всички научни открития и се навлиза в светана технолигиите и науката може да се съди че до 50 години светът ще е коренно различен вероятноста до 50 години религиите да започнат да западат е много голяма.
    Съветвам те да надникваш от време на време тук
    http://www.bgfactor.org/index_.php?&cm=4
    и да прегледаш предишни статии в тази рубрика на сайта.Всички новооткрития които стигат до България,първо биват публикувани тук.
    Малко хора имат мислене като твоето, ако нямаше религия и вяра, светът щеше да е жесток. А човек няма от какво да се страхува, като върши зло ще си заслужи злото, като върши добро ще си заслужи доброто. Религията може и да западне, но духовното просветление няма. А в бъдеще според мен науката ще докаже тези неща, които сега се наричат свръхестествени и паранормални, и духовната сила и силата на развития мозък ще се слеят с науката. Макар че целта на властващите е да превърнат човека в нещо като животно, обезверено и да не вярва в нищо, да не знае нищо.
    А ако всеки знае че живее един живот и че няма задгробен, повечето хора щяха да живеят така, че да вършат само зло, щото така им е по-лесно и няма да им пука от нищо.

Град
    тук таме
    Все още си в грешка....аз съм един от многото всъщност.
    Религията те убеждава че светът би бил такъв и точно това е единствената нейна сила,което е абсолютна лъжа.
    "А човек няма от какво да се страхува"Няма човек без страх....ако един човек ти каже че не се страхува от нищо те е излъгал.Дори и аз се страхувам и това е нормално,нормална човешка реакция.Но ако живееш постоянно в страх от някого или нещо се поробваш,трябва постоянно да искаш да го преодоляваш и не говоря за страха от ада и да го преодолееш като откраднеш нещо.Това е просто тъпо.Освободи съзнанието си,а това става като се освободиш от всеки страх и живееш целенасочено и се бориш да збъднеш мечтите си,но ако се страхвуаш прекалено много няма да го постигнеш.Ставаш роб на страховете си......това е силата за вярата,скрита зад всяка една дума в библията
    Има си съд,има си полиция,има си разследвания и психолози и т.н. които ако си вършат работата светът ще е много хубаво място за живеене.
    "като върши добро ще си заслужи доброто."Трябва ли да искаш да получиш добро за да направиш някому добро.Трябва да го правиш от себе си без да очакваш заслуга за това или без да се страхуваш какво ще стане ако не направиш това добро,нали?
    "Религията може и да западне, но духовното просветление няма."
    Много религии за изчезвали и продължават да изчезват и да се създават нови....
    "А в бъдеще според мен науката ще докаже тези неща,"
    По скоро ще опровергае това което е лъжа и ще докаже това което е истина.Тези сили и свръхестествени неща всъщност са сложна комбинация,която все още неможем да разбрем,но след известна еволюция и научни новооткрития ще се разбре точно кое как и защо.Какви импулси,какво представлява тази енергия,какво я предизвиква и т.н.
    "Макар че целта на властващите е да превърнат човека в нещо като животно, обезверено и да не вярва в нищо, да не знае нищо. "
    Тези властващи сме ги избирали ние,с нашите гласове(прост народ,лесно контролируем народ)...ние сме ги издигали и ние можем да ги смъкнем.Ако не си вършат работата трябва да бъдат смъкнати от власт.Естествено в България е доста западнало мисленето на хората и всеки си казва "не ме интересува" и затова сме на това "дередже".Когато не вярваш в нищо неможеш да не знаеш нищо,защото ако не знаеше нищо щеше да вярваш във всичко,а когато един човек не вярва(в религия) в нищо означава че знае много.Защото е трябвало по някакъв начин да докаже на себе си и да разбере защо тази религия е лъжа и защо да не вярва в нея.
    "...щото така им е по-лесно и няма да им пука от нищо."
    Ако знаеха че имат един живот,ще го ценят повече от всичко и няма да го провалят като вършат глупости,след което да отиват в затворите и така да си пропиляват малкото време което им остава да живеят.А ще се стремят да збъднат мечтите си.
    Аз ценя живота си,защото знам че е един и че като умра това ще е края и не искам да си го пропилявам.Това е мисленето на всеки един овбободен от предрасъдъци човек.Може би аз съм първият такъв който срещаш,но на тази планета има много такива и всеки който е осъзнал това и се опира на истината и науката и е загърбил религията е започнал да мисли така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си