- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Вадене на зъбен нерв-УЖАС!
Хаха, така като гледам никой май не обича зъболекарите и ако ви кажа че искам да ставам зъболекар сигурно с камъни ще ме убиете.![]()
Всъщност е прав/a, и много ще се радвам ако кажеш името на зъболекаря ти. Без проблем може да му се отнеме пълномощното.Първоначално написано от lonely in my live
Първоначално написано от ^Santra^
абе няма страшно на мен днеска ми вадиха нерв и не болеше много. обаче имам 1 въпрос. запълването на канала повече ли боли от вадене на нерв?
т0чн0 преди 1 месец бях на зъб0лекар и ми вадиха нерВ :} И аз тка мн0г0 се страхуВах , щ0т0 ме бяха наплашиЛи здраВата.. но нямаше нищ0 страшн0.. Няма как да те б0ли к0гат0 ти вадят нерва,п0неже преди да ти г0 извадЯт ти слагатлекарстВо за 2-3 дена ,коет0 умъртвЯва нерва...
После ти маха лекарств0т0 и с една мн0г0 тънка спирал0видна игличка ти мушка в коренчето на зъба и вади нерва..из0бщо ама из0бщо не е страшо или болезнено
Не оставяй другите да те наплашат както стана с мен
![]()
*Baby Baby when we firsT met..i never felT s0mething s0 str0ng*
He reaLLy is my eXtasy (devil)
*Never let the Fear 0f strinkinG 0ut..kEEp y0u fr0m playinG the game*
Вижте зависи и от зъболекаря явно тази твоята е мн калпава![]()
На мен са ми вадили нерв 1 път в живота - беше ужасно. А още по-ужасно е да се запълват каналите след като се извади нерва. Това не го пожелавам на никой. Прави се с машинка, която има приставка, голяма горе-долу 3/4 от малкия пръст на ръката. И се спускам имам чувството до челюстната костБеше отвратително, не искам и да си спомням.
А сега май пак имам някой кариес, трябва да ида![]()
И на мен ми вадиха нерв преди около месец и малко... Само при самото вадене на всеки нерв трябва да се усети боцкане и друга болка нямаше... Само тъпо чувство, че някой вкарва тея иглички и ги върти вътре... И за няколкото дни, през които ми го правиха тва нещо ми се събира максимум 30 минути в кабинета... Не е кой знае к'во обаче не го препоръчвам..
В петък никъде няма да ходиш сменяш зъболекарката![]()
Всички казват, че не боли, но при всеки е различно. На мен до преди 2 седмици ми вадеха нервите на 3 зъба. Цял месец ходех по зъболекари. На долния, който е с 3 нерва ме болеше адски много направо...много плаках даже докато ми го вади, нищо, че 2 пъти имах лекарство..явно е бил много развален и твоя, като моя..така че не е от зъболекара спокойноАз не бях ходила от 5 години иначе..и нормално, че имах 3 зъба за нерви и 2 с кариеси
.. Поне се радвам, че всичко приключи..вече ще ходя редовно (тва си го казвам винаги ама..нещо все не става тъй), че тва с нервите е много опасно..на никой не го пожелавам..за тва ходете си на време..страх не страх- по-добре няма да стане
![]()
Когато искам нещо няма сила,която да ме спре,а ако нещо ме спре,то значи или е невъзможно за постигане или не съм го искала достатъчно..:Pp~ [!]
мне нерва не се вади с ма6инка .. а с едно като игла тънко ... винаги боли.. никога не може да се умъртви напълно .. пък и тфа лекарство ни6то не умъртвява ... нз може би др път искай упойка .. аз винаги искам .. ама нз с упойка не ми е ваден нерв и немога да ти кажа дали пак 6те боли .. така![]()
![]()
винаги има две мнения .. -моето и грешното ..
Да със тази игличка се вади нерв,споко,но щом като те е боляло значи зъбът не е бил умъртвен...знам от личен опит за каква болка говориш..УЖАСНО Е,ДА!!!![]()
![]()
Това определено не е вярно!!От зъба зависи и от чувстителността на човекаПървоначално написано от deni15
![]()
АААААААААаааааааааааааа
е сега вече съм тотално шаш и не мога да се навия да ида![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Първоначално написано от MakeMeLaugh
Искай упойка!! Това е абсолютна глупост, че лекаря няма право да я слага... к'во? Ще ходим до болницата да ни слагат упойки, че после при зъболекаря?
![]()
аз трябва да стоя с арсена 1 месец за да ми махне нервите
тая мойта майси прави базик с мен
Първоначално написано от ricogross123
Това е лудост! Арсена трябва да се махне на 72 час! В противен случай започват да се умъртвяват и околните тъкани и става страшно
![]()
Най-йхарактерния симптом при престоял арсен е силна болка при натиск върху зъба.
Веднага си смени зъболекара, че тая ще те съсипе!![]()
Тва миналата година колко го изтърпях. Но наистина на мен не ми позволи да стоя повече от 48 часа с арсен. А иначе няма как. Просто стискаш нещо наблизо (препоръчително е, да не е уста xD). Иначе мен слава богу само единият път ме боля що годе много. При мен болката беше преди да сложи лекарството. Направо умирах докато стигне до нерва, веднъж дори я захапах горката жена. Упойка е по-добре да не се слага. Или поне аз предполичам без, щото тая конска инжекция да ми я забие в устата...
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ох, и мене ме чака вадене на нерв, дано да няма голяма болка, че не знам как ще издържа...
има едно хубаво нещо нареченоПървоначално написано от edelweiss96
У П О Й К А
просто я поискай и няма да имаш НИКАКВА болка![]()
На мен са ми вадили нерв без упойка,с една игличка.Това е най-прекрасната болка,която съм изпитвал
Ваднене на нерв с упойка![]()
![]()
Вие на ред ли сте бе?!
![]()
Ваденето на нерва НЕ БОЛИ! Усеща се само едно придърпване, когато иглата стигне до края, може да се усети боцване.
Кариес боли много повече, отколкото ваденето на нерв!
Зависи от това в какво състояние е зъба,дали е умъртвен добре и как се справя зъболекаряНе може да се каже "Мен не ме боля,ти си лигльо стискай...".Когато ми вадиха нерв при първия опит беше същата болка дори и с упойка и аз и казах директно,че така нещата няма да ги бъде..пак ми сложи арсен и след няколко дни отидох за истинското махане..тогава нямах никакви проблеми.Дори упойка не сложихме,а по принцип съм таква пъзла,че без упойка и стиснати очи на зъболекарски стол не сядам
![]()
ПО НА КОЛКО ГОДИНИ СТЕ ТА ВИ ВАДЯ НЕРВИ. аз си признавам за момента нямам проблеми със зъбино имам 6 пломби.![]()
![]()
Нали знаеш вследствие на какво се вадчт нерви? Ако не знаеш най-често това са кариеси, кофти направени пломби и т.нПървоначално написано от ricogross123