.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 115 от общо 115
    bazik2
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от betterman Виж мнението
    Преди няколко дена бях на зъболекар и се оказа че трябва да вада нерв.. Проблема е че заболекарката иска да ми вади не умъртвен нерва, и няма арсен! Това нормално ли е ? Въпроса ми е за да се извади нерв трябва да е умартвен или жив нерва ?
    Попринцип аресенче се слага за да се умъртви нерва а после с ваденето му по скоро им защото са 3 нерва и зъба се умъртвява ааа ако няма арсен на зъба болката е неописуемааа бях с моя приятел на него му вадиха 3те нерва без да ги омъртвии аз стояхх до вратата и тя беше отворенаа и така викашееее че направо ми заглъхнаха ушите за 5 минутиии .....

Нерв НЕ МОЖЕ да се вади преди да е умъртвен зъба. Да се вадят живи нерви между другото е било едно от любимите мъчения на немците по време на ВСВ, така че определено не е медицински обосновано.

Проблема е, че няма 100% сигурен начин да се умъртви зъба - винаги може арсена да не успее да влезе някъде по каналчетата. Отново за съжаление, нерв НЕ се вади с упойка - никога ! Ако мястото е упоено зъболекаря няма да може да прецени доколко дълбоко е бръкнал в канала.

Просто трябва да отидеш при възможно най-компетентен доктор и да стискаш палци арсена да си свърши работата. Също така - ако са минали повече от 48 часа от слагането на арсена, но все още изпитваш болка в зъба или ако ти сложат арсен, но ти така и не изпиташ поне няколко часа силна болка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го кажи на зъболекаря защото това означава, че арсена не е бил поставен правилно.

Естествено, най-добре е просто да си миеш зъбите и да ходиш редовно на профилактични прегледи, за да си спестиш всичките тия мъчения.

Така аз да ти кажа според мен сменяи тоя некадърник/чка на мен моята заболекарка ми вади не един ами два нерва на тия зъби от долу най отзад където дъвча разфасова го от едната ми страна слага арсен след 3 дена отивам с една игла тя е като видиика пъха я в 1 канал върти вади 2-ри вади 3-ти вади хич не боли мен ме беше ужасно страх.Един педерас тук до нас един път аз бях малък към 7-8год и ме завърза за стола и ме направи целия в кръв от тогава имам страх към заболекарите.И извади ми на 2-та зъба нервовете без никакви болки още докато и кажа че ме наболява малко и спира. ЗАтова че махай го тоя сменяй го. намери друг свестен

Голям фен Аватара на heartlesandfreaky
    Град
    Plewen
    Цитирай Първоначално написано от vladyman Виж мнението
    Нерв НЕ МОЖЕ да се вади преди да е умъртвен зъба. Да се вадят живи нерви между другото е било едно от любимите мъчения на немците по време на ВСВ, така че определено не е медицински обосновано.

Проблема е, че няма 100% сигурен начин да се умъртви зъба - винаги може арсена да не успее да влезе някъде по каналчетата. Отново за съжаление, нерв НЕ се вади с упойка - никога ! Ако мястото е упоено зъболекаря няма да може да прецени доколко дълбоко е бръкнал в канала.

Просто трябва да отидеш при възможно най-компетентен доктор и да стискаш палци арсена да си свърши работата. Също така - ако са минали повече от 48 часа от слагането на арсена, но все още изпитваш болка в зъба или ако ти сложат арсен, но ти така и не изпиташ поне няколко часа силна болка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го кажи на зъболекаря защото това означава, че арсена не е бил поставен правилно.

Естествено, най-добре е просто да си миеш зъбите и да ходиш редовно на профилактични прегледи, за да си спестиш всичките тия мъчения.
    Миенето на зъбите не е гаранция, че няма да се появят кариеси. Държа адски много на профилактиката и личната хигиена, и въпреки това ми се появява тук таме някой кариес и се налага да ходя да го правят... Понякога, каквото и да правиш за един зъб, той пак се разваля... ._.
    "You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
    Albus Dumbledore.

Lightbulb ...

Здравейте,в понеделник ходих на зъболекар и ми сложиха арсен.Болката след човъркането беше ужасна.Все едно ми вадят окото през гръбнака.След 2-3 часа ми мина и не чувствах никаква болка.Зъболекарката ми каза да стоя с арсена една седмица(до другия понеделник 29,07,2013г.).Вчера ме заболя отново зъба.Не е кой знае каква болка,но като стисна леко зъби ме боли много.В понеделник ще ми слага пак арсен,а на 8,08,2013г трябва да ми сложат пломба и май ще се наложи да ми вадят нерв.Ужасно много ме е страх.Кажете нормално ли е да ме боли сега

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    Няма от какво да те е страх, след като се чувстваш притеснен/притеснена обади и се. Друг е въпроса, че сууупер много протака лечението ти. Щом само те тъпче с арсен, просто те бави. Болката може и да не е от този зъб, няма как от тук да ти кажем какво да правиш освен да се обадиш и да поискаш да ти обърне внимание.
    Последно редактирано от aniezina : 07-27-2013 на 13:07
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Ама как така ще стоиш с арсена седмица????? О_О Ти за толкова време може да се отровиш. На мен зъболекарката ми ми беше казала, че ако след 2-3 дни пак ме заболи зъба е от арсена и е време нерва да се вади. Аз лично бих отишла при друг зъболекар. Не се притеснявай, страшното вече е минало. Има малък шанс съвсем за кратко да те заболи докато извадят нерва.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Тоя твоя зъбар ми изглежда доста некадърен, посети друг. Ваденето на нерв звучи страшно, но всъщност хич не е толкова болезнено, по-скоро леко щипе и се усеща минимален дискомфорт, отколкото да боли.

Hayashi, bonne signature.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Навиват ти нещо като пружина, дърпат рязко и готово. Никой не е умрял от това. Вадили са ми 3 пъти.
    n00bs

Да се включа и аз в темата за този меко казано "кофти" въпрос. От 5 години не бях ходил на зъболекар, и сега си плащам с лихвите... Преди две седмици си правих горен зъб, започна се с арсен, болка след поставянето му... лекарства...ВАДЕНЕ НА НЕРВ(беше зъб с два нерва). При ваденето усетих болка, но лека... не беше нещо кой знае какво. Болката обаче, която беше нещото, което не бях усещал никога, беше при запълването му... бъркаше ми зъбаря с някви тънки иглички ( по-нагоре във форума се споменават) ... и от едната подскочих 15 см... от стола. Като го питах защо ме е заболяло толкова.. той ми казал, че ми е докоснал костта... :х :х :х... е, минаха се интервенциите, пломбира ми го.. и днес отидох да правя друг( долен) с надеждата, че няма да се налагат такива неща като първият. Да бе... уви, останах си с надеждите.. в момента отново съм с арсен и "кандидат" за вадене на нерв.
    И тук идва и въпроса ми към вас... зъбаря ми каза, че може да има болка 2-3 часа след това.. Да, при първия зъб имаше толкова време, но след това мина. Тук, при този обаче.. след вече 7 часа и половина, болката е Н Е П О Н О С И М А !!! Пих аулин, пих аналгин... не ми минава... а трябва да ходя в петък да ми маха арсена, т.е. след 1 ден и половина.
    Кажете ми какво може да ми помогне срещу тази болка... тая нощ май няма да се спи, но поне другата да не е като тази. Боли, боли и болиииииии.... Хора, ходете на зъболекар... не чакайте, че е ужас, когато закъснееш и не отидеш навреме!
    А понеже мен ме е много шубе от тея зъболекари ( затва и си патя сега) .. почти всички казвате, че с упойка е по-добре. А боли ли самата упойка НАИСТИНА. Все пак игла във венеца... във бузата съм чувал.. игла си е??

Забрави за упойката, нерви (умъртвени с арсен) не се вадят с упойка, точно за да се знае дали са наистина умъртвени и за да можеш да усещаш ако зъболекаря бръкне по-навътре от небходимото в канала.

Болката която описваш принципно е нормална, макар че чак такава продължителност е наистина над-средната. Ако продължи да те боли му звънни на зъболекаря, той ще знае най-добре дали е нормална тази болка или не.

Колкото до препоръката ти, мога единствено да я подкрепя с две ръце. Хора, ходете на зъболекар на всеки 6 месеца, не се скатавайте и да не ви свидят парите защото след това е страшно.

абе то боли още, но много малко.. утре като отида.. ще видя какво ще ми каже!
    Иначе да попитам... когато се наложи упойка.. боли ли от нея.. понеже до сега само веднъж са ми слагали и то с нещо, подобно на химикалка.. а мисля, че този, при който ходя... май си ги слага по стандартния "иглов" начин. Та.. слагали ли са ви и боли ли от упойката.. ?

rijata
    Guest
    извадиха ми преди 2-3 години нерва на един преден зъб , не мога да разбера за ква болка става дума като има упойки , вие талибани ли сте че без упойка ? дай напрао викаш операция на апандисит без анестезия и т.н.

и още нещо , зъба ми стана жълт и прозрачен след умъртвяването и оня ден се разцепи на две , направо едно парче падна , все пак вече е като мъртва тъкан скоро май ще трябва да си слагам металокерамика . да се подготвите не за друго

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Навиват ти нещо като пружина, дърпат рязко и готово. Никой не е умрял от това. Вадили са ми 3 пъти.
    Точно. И на мен са ми вадили доста пъти нерв. Навиват ти нерва с едно ,като пружинка и го дърпат изведнъж и готово. Боли ,но за момент. Какви са тези упойки и умъртвяване на нерви. Слага ти нещо там колко за заблуда..

Супер фен Аватара на NissaN
    Ваденето боли много да се простреляш боли по-малко

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си