- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Дамски превръзки или тампони през лятото ?
tampon
Тампон - винаги тампони ! (освен нощем първите 2 дни). Иначе с превръзките все едно с памперсаууу ненавиждам. Колкото и да са тънки и не знам си какви си са ужасни просто. С тампон никога не съм имала проблем, не е пропускал, удобно в и все едно не съм в цикъл!Не усещам нищо, никакво течение.
И най-важното - може да се къпеш в морето без проблем![]()
Според мен, до колкото съм запозната превръската е по - хигиенична, а тампонът задържа всичко, което трябва да излезе , в теб.За мен наистина за лятото е по - добре да използваш тампони по - чистичка ме пази, но не постоянно и не във времето, в което най - много ти върви.
Не е важно какво говорят зад гърба ти, важно е като се обърнеш всички да мълчат!
тампона не замърсява стига да се сменя честичко. Кръвта не е мръсна.
хахах .. кръвта, която излиза от .... е доста мръсна. Защо мислиш, че излиза понякога съсирена? И ако не е мръсна, защо ще трябва да излиза? Пообразовай се малко и тогава ми говори.
Не е важно какво говорят зад гърба ти, важно е като се обърнеш всички да мълчат!
Първоначално написано от mishaaaaa
Xhxahaxhaxhaxhaxhaxhxahaxhaxhaxhaxhaxhaxh
Ти току що каза на the_hottie да се пообразова малко?Явно не знаеш с кой си имаш работа...![]()
![]()
![]()
аз до сега съм ползвала само превръзки ,но с тази тема доста ме замислихте и се реших следващия месец да опитам..![]()
There isn't second place.It was invented to make the loser feel better!
Е,какво? Не съм ли права? Някой да не е съгласен с мен , че кръвта , която изхвърляме не е мръсна.
пп: Извинявам се , не съм искала да обидя някого, но просто това е моето мнение , чела съм доста и знам за какво става на въпрос.
И не споря когато не съм сигурна.
Аз пък като ползвам тампони корема ме боли още повече. Изборът е лично твой - ако си с поличка или бански, по-добре е с тампон, ако си с панталонки или дънки - превръзка. Винаги обаче има риск да получиш СТШ.
Това го цитирам от един друг форум:
"Здравейте момичета,
Аз съм лекар и бих искал да Ви кажа за някои неблагопритяни последици, които би могъл да предизвика един тампон! Става на въпрос за токсичния шок синдром, познат като TSS в англо-саксонската литература. Това е едно много нетипично, застрашаващо живота състояние, което се индуцира от отровни, произведени от бактерии субстанции ( токсини ) , попаднали в кръвния ток. Може да се причини от Staphylococcus Aureus, някои видове стрептококи - STSS и т.н.
Основен механизъм за предизвикване на това състояние е използването на суперабсорбционни тампони при менструация!!! Както сами се досещате тези бактерии са част от нормалната човешка флора, тоест ги има в милиони около половите органи при жените, респективно и мъжете, независимо от редовната хигиена! В едно състояние каквото е менструацията, голяма част от кръвоносните съдове на ендометриума ( най-вътрешния слой на матката ) са разкъсани!!! Слагайки тампон, част от тези бактерии могат да попаднат в него и да започнат своя цикъл на размножаване!!! Така се отделят и тези токсини, които навлизат в разранените съдове и предизвикват токсичния шок синдром!
Честотата му е изкючително малка - 7 на 100 000 момичета заболяват! Годишно в САЩ около - 5000, 5% от тях имат летален край!
Симптомите са следните : започва спонтанно с висока температура (38.9°C , може и по-висока); повръщане и водниста диария; силно главоболие; появяват се обриви подобни като след слънчево изгаряне; болки в мускулите и гърлото също са възможни, затова често и не се поставя точна диагноза и се изпускат пациентки!
След тези симптоми момичетата изпадат в септичен шок и прогнозата става все по-лоша!
Тъй че, внимавайте, тампоните не са никак безобидни! По-комфортни - вероятно да!
P.S. Между другото, във всяка една листовка и на O.B., както и на Tampax предупреждават за това опасно състояние!!! Четете ги преди употреба, затова са измислени! "
Тези бактерии са част от нормалната човешка флора и винаги ще ги има, но това но това не прави кръвта МРЪСНА ! Опасност има когато задържаш кръвта дълго време, било то с превръзка или тампон!Първоначално написано от mishaaaaa
И не нападай така ако обичаш без да си наясно.
а относно токсичния шоков синдром - товя е рядкост и се случва когато момичетата забравят да си сменят тампона. Ако беше опасно и вредно нямаше да ги продават навсякъде.
Хм,ми аз за лятото бих предпочела тампоните,тъй като с превръзки много ми протича.И освен това е важно да се сменят често за да не се получават инфекции.
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Да бе "сливата" ти става на ушавПървоначално написано от NeNoRMaLNiKa
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от Чичко_Полицай
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fuck Anorexia. You're still UGLY on the inside!
KoRn - Twisted Transistor
the_hottie 1-во не нападам а просто разсъждавам върху даден проблем.
И така да е, аз съм на мнение че с превръзката се изхвърля МРЪСНАТА кръв от организма , а тампона я задържа доста дълго време , което води до по - лоша хигиена и не е препоръчително за една жена, която държи не само на външния си вид но и на хигиената.
Да не говорим за страничните ефекти , които се получават при неправилно поставяне на тампона. Лично на мен ми се случи един път да го поставя неправилно : изтръпна ми кракът , зави ми се свят и т.н.
А и да ви попитам:
Чували ли сте за токсичния шок (СТШ)?
Самите тампони не съдържат бактерии, но могат да блокират бактериална влагалищна инфекция и да доведат до нейното бързо размножаване и усложняване на заболяването.
Затова категорично се забранява използването на тампони от жени, които страдат от влагалищни инфекции.
По неизвестни причини бактериите започват бързо да се размножават, отделят токсини, които попадат в кръвта. По-често СТШ се наблюдава при жени, използващи тампони с голяма попивателна способност.
Не искам да плаша никоя мадама и това е доста рядко срещано заболяване, но наистина внимавайте с тях.
По - малки - по - добре.
По - рядко - по - добре.
И задължителна смяна на тампоните от 3 до 5 часа.
Симптоми на СТШ: повишена температура до 40 градуса и повече, повръщане, тръпки, разстройство, гърчове, припадъци, рязко падане на кръвното налягане, обриви. При появата на един или повече от споменатите признаци веднага извадете тампона и се обърнете към лекар.
При ползването на тампони обезателно трябва да съблюдавате няколко прости правила: Старайте се да използвате тампони със степен на попиване, подходяща именно за вас, и избягвайте употребата на тампони super plus. Не използвайте тампони постоянно, а само в редки случаи, когато наистина е необходимо. Сменяйте тампона на всеки четири часа. И едно много банален съвет: обезателно мийте ръцете си преди и след използването на тампона.
Не искам да ставам банална , но дано съм помогнала (в добрия смисъл на думата) за СТШ.
Ако се спазват всички указания посочени върху кутийките на тампоните всичко ще бъде наред.
Рядка употреба (само при необходимост ), задържане в себе си 3 максимум 5 часа, малки размери - всичко ще бъде на 6.
Какво стана сега?Защо вече никой не ми спори?
Tamponite naistina sa po-udobni a nai-ve4e prez lqtoto kogato e gore6to i se nosqt kasi pantalonki.Vinagi se 4uvstva6 po udobno, po-sigurno i ne ti e tolko toplo otdolu![]()
Офф аре първо мен не ме учи кое е нехигиенично и кое не. 90% от момичетата тук ми ходят с бяло течение и го смятат за нормално , а всъщност е гнусно.Първоначално написано от mishaaaaa
Второ тампоните НЕ са нехегиенични. Трето превръзките спарват и е за мен това е наистина по-гадно. Четвърто кръвта НЕ Е МРЪСНА !! Ако ти се смяташ за мръсна, омърсена си е твой проблем. И пето на мен лично гинеколожката ми е казвала, че е вредно през деня с превръзки под дрехите и когато е топло защото запарват и това често води до бактериална инфекция и гъбички.
И в крайна сметка и превръзките и тампоните са пригодени за менструация, продават се свободно. Едни предпочиат тампони , други преврзъки - всяко едно от тях с техните плюсове и минуси ! Всеки си прави избот - кое да ползва, кога да го сменя и т.н.
Айде сега ходи си лягай и се успокой и не ме учи за СТШ , което е рядкост и се случва при забравен тампон(най-често). А това, че ти не можеш да си го набуташ пак си е твой проблем.
ъммм тампони ъфкорс
Ооо да мацка, след това твое изказване определено те мисле за много запозната с женските проблемиПървоначално написано от mishaaaaa
![]()