- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Домашни маски за лице
хих и от мен едно голямо БРАВО и БЛАГОДАРЯ![]()
![]()
Първоначално написано от Carmen_Kass
Именно, пък и ти беше авторката на оригиналната...
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Модовете могат да я направят ВАЖНА,защото наистина ще е полезна! Няма смисъл да се губи назад в страниците...
хих и от мен едно голямо БРАВО и БЛАГОДАРЯ![]()
![]()
Велика тема
изключително много полезни идеи
изключително много неща, които действат
гласувам темата да се направи ВАЖНА
това момиче е пуснало още няколко полезни темички, които мисля да възродя, защото си струва...
браво![]()
(sun)
+1111111111111111111111111 това го знам...бях за 4 дена на море и още след 1-виа вси4ки пъп4ици по лицетои гърба из4езнаха....но сега пак запо4наха да се връ6татПървоначално написано от kathryn
![]()
Лесна домашна рецепта при повяхнала кожа.
Смесете 1 супена лъжица течен мед и 1 кафейна лъжичка сок от току-що изцеден лимон и разбъркайте добре.
Поставете кашата върху предварително изчистеното от грима лице и я оставете да престои около 20 минути.
Измийте със запарка от розмарин, лавандула или с чиста преварена хладка вода. Подсушете лицето и намажете с хидратантен крем.
За да предпазите кожата си от петната, препоръчваме ви следния лосион:
Направете запарка, като с 250мл вряща вода залеете 1 шепа цветове от глухарче и 1 шепа пресен нарязан магданоз. Захлупете съда и оставете течността да изстине. После я прецедете. Обтривайте лицето няколко пъти на ден.
Против петна и лунички по лицето можете да си приготвите сами и дрождено-лимонова маска, подходяща за всяка кожа.
Разбъркайте добре около 25-30 г мая за хляб с 1 супена лъжица прясно мляко и 1 чаена лъжичка сок от лимон.
Внимателно нанесете кашата върху лицето с памучен тампон или мека четка.
След 15-20 минути измийте лицето с топла или хладка вода, а после си сложете 2-3 студени компреса.
Източник: www.tialoto.bg
Ето още няколко:
Почистваща:
настъргана краставица + един аспирин разтворен в вода се смесва и се слага на лицето стой се 10-15 минутки
Избелваща:
Взима се един домат и 3 с.л.овесени ядки.Домата настъргвате,а овесените ядки счуквате.Държи се 20 минути
Против акне:
Два настъргани моркова и един разбит жълтък се смесват и така се стои 20 минути.
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Аз тази си правих.Гроздето ни беше в излишък, а не ми се ядеше иииСтягаща маска с грозде
Гроздето има вълшебен ефект върху кожата. Стяга, освежава, изглажда и подхранва с витамини. Няма по-лесна за приготвяне маска. Просто разделяте на 2 няколко зрънца грозде и намазвате лицето, като не пропускате шията и деколтето. Кожата е получила възможно най-полезната закуска.![]()
Супер темичка нека да стане важна мерси![]()
. До сега бях наплеската с мед и лимон мн е готина
прави кожата адски мека
и едно хидратиращо кремче
ефекта е велик
![]()
Браво, страхотна тема. И много полезна.
Против акне:
Два настъргани моркова и един разбит жълтък се смесват и така се стои 20 минути.[/i][/b][/quote]
Тази дали действа и на колко време трябва да се прави?![]()
cherry*kiss
АКНЕ - Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна кърпа, натопена във вода от сварена маточина, сапуниче и черен бъз.
ДЕТСКИ ОБРИВИ - Сваряват се коприва и бъз (листата) по равни части. Като изстине водата, с нея се облива цялото тяло на детето.
това съм го копирала от рецептите на БАБА ВАНГА
искам да питам дали ако си правя маска с хума бяла няколко пати и ако спра ще ми се набрачка ли кожата или дали ще се отпусне