- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книгата,която четете в момента
Много благодаря! Искам да питам нещо. понеже има доста непознати имена и има пояснения и от автора, и от преводача та въпроса ми е струва ли си да отгръщам постоянно , за да видя какво означава това?Първоначално написано от Colouring
"Списъкът на Шиндлер"-по истински случай,струва си.![]()
аз не мисля, че Онегин се чете
Величие и падение на куртизанките по темата, първи опит с Балзак, малко тегав в началото, после- рахат:Д
Същата.Първоначално написано от Harmonyy
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Не само, че се чете, но и се изучава...Първоначално написано от Jaune
Всъщност, в момента съм си дала почивка от четенето, че изядох сума ти книги. Последната, която прочетох беше "Мемоарите на една гейша" за 5ти път![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Преди 2 години като бях 10 клас не се изучаваше, но явно по друга програма учат.
Иначе е по-добре да четеш бележките, защото адски много неща са неясни, а така се губи усещането за цялост.
Audio ergo sum
Миналата година бях 10 клас и също не се изучаваше "Евгений Онегин", но е възможно да са го включили в новата програма.![]()
тва не знам дали трябва да е тънко заяждане, но аз съм го чела, така чеПървоначално написано от Shturrrche88
![]()
Е аз бях 10 клас преди...ох, чакай да сметна 7 години. И си спомням ясно, че съм го учила.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Аз ще съм 10 клас тази година и трябва да го чета. А в момента съм на Хамлет...
Аз спрях с книгите за удоволствие, за да прочета задължителната литература.. Та, в момента карам на "Под игото" и разкази на Елин Пелин.
"La dame aux oeillets" - Archibald Cronin
"Крадецът на праскови"![]()
Човек няма право да ревнува това, което няма!
Dont wait for the perfect moment, take a moment and make it perfect! <33
Никос Казандзакис- "Рапорт пред Ел Греко"
...Φταίει η καρδιά μου που σου λέει σ' αγαπώ (h)
В момента чета "Нека ти разкажа" на Хорхе Букай..![]()
It's too late to change events, it's time to face the consequence!!
"Неизживени спомени" - Стивън Кинг.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
''Зъл мрак, угаснали звезди'' (сборник с разкази) от Стивън Кинг![]()
"Хари Потър 4-и Орденът на феникса" ..Авторът е Дж.К.Роулинг
Много увлекателна книга,препоръчвам я на всеки
![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
"Неизживени спомени"- Ст. Кинг
In a mad world , only the mad are sane...
Zodiac Girl: Recipe for Rebellion![]()
Приятелите са като звездите .. Когато стане тъмно, само те се виждат ..
"Майсторът и Маргарита", ама ми се опъва![]()