- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книгата,която четете в момента
''Гордост и предразсъдъци'' на Джейн Остин
Анди Андрюс - ''Проницателят''
Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.
Бедност. Пропадащи бракове. Старост. Изгубени надежди. Банкрут. Несигурно бъдеще. Жителите на Ориндж Бийч, Алабама, се сблъскват с всички тези проблеми, захвърлени в самота и безсилие да променят живота си. Но за един стар скитник, благословен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, няма безизходна ситуация. Тайнственият Джоунс обикаля из крайбрежния град и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите мъдрост и безсмъртна надежда.
а ето и един цитат от тази прекрасна книга :
''Сега, синко, ще ти обясня къде хората по принцип грешат в разбирането на стария израз, който ми цитира преди малко. Защо всички си мислят, че когато кажат ''Бог поставя всекиго там, където Той пожелае'' , то Бог ще постави *точно тях* на върха на планината или в някоя голяма къща, или на първия ред? Помисли... Всеки иска да е на върха на планината, но както добре знаеш, там има само камъни и е много студено. На върха на планината нищо не расте. Да, гледката е страхотна, но за какво ти е тази гледка? Тя само открива пътя по - нататък, показва ни следващата цел. Но за да достигнем тази цел, трябва да слезем от планината, да прекосим долината и да започнем да се изкачваме по следващата височина. Но тъкмо в долината, докато бавно напредваме през гъстата трева и плодородната пръст, научаваме онова, което ни позволява да изкачим следващия връх на живота, съзряваме за изкачването на този връх. Та, мисълта ми е , че в момента ти се намираш ТОЧНО ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СИ.''
Basic Readings in U.S. Democracy хахахах трябва ми за изпита :Д
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!