.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

За температурите на компютъра

Температурата на дънната ми платка е 63 градуса, на процесора ми е 42, а на харда ми е 47 градуса. Опасно ли е и какви могат да са последиците?

Температурите са нормални, но все пак ако започнат да се покачват и да ти забива машината гаси на момента

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    А изобщо къде се проверяваше това, колко градуса е и кои са "рамките
    на нормалното"?

Give me your best shot motherfucker!

Голям фен Аватара на lmao
    теглите Everest
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

не мож на дъното ти да е 60, а на проца 40...
    имаш объркване.
    това 60 е доста...
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Цитирай Първоначално написано от Make_Me_Laugh
    не мож на дъното ти да е 60, а на проца 40...
    имаш объркване.
    това 60 е доста...
    +1
    60 nikoga nemi e bila temperaturata do 45 do kolkoto s1m zabelqzval (prez zimata)

Виж сега - температурата а дъното си ми беше точно 63 градуса, а на процесора 42, или поне толкова ми показва Еверест. В момента е охладило дъното до 52 градуса. А до колко е допустимод а е, и какво да правя, като загрее доста?

Голям фен Аватара на moncho
    Град
    Истината е някъде там.
    Махни си капаците на кутията за да се охлажда по добре.
    Ако вдигне голяма температура би трябвало да се изгаси ако е нагласено в биоса(а би трябвало да е нагласено)

Цитирай Първоначално написано от lady_blue
    Виж сега - температурата а дъното си ми беше точно 63 градуса, а на процесора 42, или поне толкова ми показва Еверест. В момента е охладило дъното до 52 градуса. А до колко е допустимод а е, и какво да правя, като загрее доста?
    Turn off
    Цитирай Първоначално написано от moncho
    Ако вдигне голяма температура би трябвало да се изгаси ако е нагласено в биоса(а би трябвало да е нагласено)
    lud li si
    probval li si s kapaci ili bez kapaci prez lqtoto 6te vdigne po golqma temperaturata
    v taq jega samo tfa ustava si maxne6 i kapacite...

Тва да се рестартира може да се изключи и от properties на My Computer.

Цитирай Първоначално написано от bquick
    Тва да се рестартира може да се изключи и от properties на My Computer.
    Да и после да замирише на изгоряло и да настане тишина
    Рестарта си е мн добра защита.

Относно капаците - аз моите съм ги махнал и свалям 4-5 градуса надолу така. Но за всяка кутия си е индивидуална.
    Махни ги за кратко и виж дали ще покачи или спадне.
    Другия вариант е да сложиш кутията на проветливо място.
    Също не играй на натоварващи компа игри през деня през жегите.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

дъното 42
    процесора 53
    диод на графичния процесор 62
    хард диск 46
    /galabarnici\
    \samo/\
    /Rammstein/
    \Benzin/

63 градуса за дъно си е доста. 47 за процесор си е нормално. но ако все пак ако си сигурен можеш да направиш следното. разбира се трябва да инвестираш малко парички. трябва да направиш така нареченото "течение" в кутията. за целта - слагаш един вентилатон отпред на кутията който ВКАРВА въздух и един отзад койтo ИЗКАРВА.
    ако не можеш да сложиш на страничния капак вентилатор (за по-новите кутии е възможно но не за всички) който да вкарва въздух и по този начин той ще духа директно върху дъното. по практичния вариант според мен е на страничния капак. не само ще духа на дъното ами и на харда, което е добре. разбира се като сложиш на страничния капак трябва да сложиш и отзад. ако неможе да се слага fan на капака можеш сам да си "моднеш" кутията. примерно един 12 silent да вкарва и един нормален да изкарва. немога да гарантирам каква ефективност ще има това нещо, но разлика в температурите ще има със сигурност. по принцип такива "течения" се правят заради overclock.
    поразрови се в google и можеш да намериш нещо оригинално като схема и т.н.

поздрави!

Мега фен Аватара на Rofl4e
    изтегли си Everest тва е програмка точо за тези неща

Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    изтегли си Everest тва е програмка точо за тези неща
    tfa nego li kazaxa po nagore

Еми казаха го ама като няма кой да чете...

Ако отчитаната температура от Еверест е вярна,то дъното ти загрява твърде много,процесора ти е с нормална температура,а за харда...По-принцип температури над 45 градуса за хард дисковете изобщо не се препоръчват.И както споменаха горе - махни капаците на кутията.Тоя,който каза да ги оставиш,да пробва да стои 4-5 часа затворен в една стая,в която влиза директно слъчева светлина,при 30-35 градуса навън и да видим дали ще му е по-добре на отворена врата или на всичко затворено...С ПЦ-то положението е същото...Махни левия капак на кутията.Става за 1-2 мин...

My First Site : http://d3co.hit.bg
    My Second Site : http://d3co.navhost.com
    My First Site Copy At : http://d3co.navhost.com/Old%20Site

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    mi az imam na samiq komp i tam pishe 60-63 gradusa i reodvno e tei ?
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Цитирай Първоначално написано от D3Co
    Тоя,който каза да ги оставиш,да пробва да стои 4-5 часа затворен в една стая,в която влиза директно слъчева светлина,при 30-35 градуса навън и да видим дали ще му е по-добре на отворена врата или на всичко затворено...С ПЦ-то положението е същото...Махни левия капак на кутията.Става за 1-2 мин...
    xexe
    1vo staqta mi nqma nikakvo sl1nce sled 11 4asa a do tugas sp1 i sled tova s1m s dr1pnati perdeta i izob6to nemi pe4e
    a da vzemem drug primer za dobre oxladqva6ta sistema (xladilnika) q otvori na xladilnika 1niq kapak i da vidim kak 6te si oxladqva po dobre? 4 5 4asa..

Занимавал съм се много с охлаждане и кфо ли не ..
    ако ти е толкова че грее..
    ако ти е хубава машината
    едно водно охлаждане .. . 300 лв не мърдат. .
    ако ли не .
    прочети има няколко теми в гугъл за охлаждане
    какви вентилатори ти трябват и кфо ли не . .

полезни са
    за старият ми комп дадох 40 лв за охлаждане за процесора.
    сега температурата не ми е по висока от 40 градуса
    16.07.08 Parkour и Free Run
    Перник 19 часа пред пощата
    Който има какво да покаже да заповяда
    PSJ RuLz

Цитирай Първоначално написано от xaxa
    Тоя,който каза да ги оставиш,да пробва да стои 4-5 часа затворен в една стая,в която влиза директно слъчева светлина,при 30-35 градуса навън и да видим дали ще му е по-добре на отворена врата или на всичко затворено...С ПЦ-то положението е същото...Махни левия капак на кутията.Става за 1-2 мин...
    xexe
    1vo staqta mi nqma nikakvo sl1nce sled 11 4asa a do tugas sp1 i sled tova s1m s dr1pnati perdeta i izob6to nemi pe4e
    a da vzemem drug primer za dobre oxladqva6ta sistema (xladilnika) q otvori na xladilnika 1niq kapak i da vidim kak 6te si oxladqva po dobre? 4 5 4asa..
    Пич,занимавам се с ПЦ-та повече от тебе...
    I-во Хладилника изстудява и му трябва да е херметически запечатан,но вътре в самият хладилник не се отделя топлина...Компресора на хладилника не е вътре,където се съхраняват продуктите...Съответно той отделя топлина навън и с това се дига температурата в стаята.Я застани до някой голям хладилник/витрина/фризер и виж дали няма да е топло до него/нея...При компютъра като се махне страничният капак,вентилаторите засмукват повече въздух,защото повече въздух достига до тях,съответно работят на по-малко обороти,а това ги прави по безшумни...+ Това не се задържа толкова топъл въздух в кутията.Ако искаш още обяснения - казвай...

My First Site : http://d3co.hit.bg
    My Second Site : http://d3co.navhost.com
    My First Site Copy At : http://d3co.navhost.com/Old%20Site

Цитирай Първоначално написано от xaxa
    xexe
    Пич,занимавам се с ПЦ-та повече от тебе...
    Ако искаш още обяснения - казвай...
    da iskam
    ot kade znae6 az kolko vreme se zanimavam?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си