- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Защо НЕ на секса в ранна възраст
Много вярно ..навсякаде в чужбина като кажеш че си българин ... сички викат мангалиии .. един фр като отиде във Великобриания да бачка го питали: Абее вий в България не бяхте ли черни ..... мен ми беше мн смешно нооо ... тва е положениетоПървоначално написано от male91
А колкото до секса в ранна възраст ..първияя ми път беше признавам в ранна възраст нооо не съжалявам защото вече 5-та година съм с това същото момче и работата е сериозна![]()
аа и съм била само с него
![]()
Според мен не е нормално да се започне в толкова ранна възраст, защото поради необразованост и некомпетентност по въпроса акта води до нежелана бременност и аборт. А такива преживявания в пубертета(като аборта) носят само стрес и психически травми.
не става дума само за "сексуална осведоменост"... има достатъчно добри причини, които могат да се изтъкнат...
- не е достигната пълна сексуална зрялост
- не може съзнателно да поеме отговорност
- последствията могат да са непосилни за едно дете..
и така нататък...
Децата в ранните си тийнейджърски години смятат, че могат и знаят всичко, че не се нуждаят от ничея помощ, че израстват и искат да опитват нови неща .. от 'забранените' като секс, марихуана, алкохол ..
Според тях това е 'гъзарско' ..
Смятам, че не е подходящо да изгубиш девствеността си преди да си навършил 16 години, тъй като под тази възрастсе водиш малолетен, полово несъзрял не с долната глава, а с горната .. Недостатъчна сексуална култура и т.н.
Най-подходящата възраст за мен е в периода от 16-18 годишна възраст.
Running is my drug and I am overdosed ..
+Първоначално написано от DarkKisss
![]()
Only the strong survive
Децата в ранните си тийнейджърски години смятат, че могат и знаят всичко, че не се нуждаят от ничея помощ, че израстват и искат да опитват нови неща .. от 'забранените' като секс, марихуана, алкохол ..
Според тях това е 'гъзарско' ..
Смятам, че не е подходящо да изгубиш девствеността си преди да си навършил 16 години, тъй като под тази възраст се водиш малолетен, полово несъзрял не с долната глава, а с горната .. Недостатъчна сексуална култура и т.н.
Най-подходящата възраст за мен е в периода от 16-18 годишна възраст.
Running is my drug and I am overdosed ..
Първоначално написано от DarkKisss
постни го още 1 път...
Аз лично съм чела доста за секса, според мен ако на 16-17 вече имам сериозен партньор, бих го направила, но за мен моите връсници и по-малки от мен, които си водят РЕДОВЕН полов живот, не е НИКАК нормално, а и те го правят от интерес, казват си:"Абе мн ми е инт чувството..Кво ли е?"-и винаги могат да си намерят някой, с няколко години по-голям да ги разпори, и от там се почва ;хх за да 1 човек да е готов за секс трябва да съзрее малко, щото повечето на 14 примерно като се на*бат или някой ги обремени или им предаде инфекция или сериозна болест после съжеляват..
Много си права .. подкрепям те за всичко,което казваш за секса ..аз в момента съм на 16 и не съм го правила и не смятам скоро и тва да правя .. вярно имало е моменти в които ми се е искало много , но знам ,че не трябва .. иначе аз съм напълно готова ;дд ахха та относно .. всичко което си написала. . преди 16 .. не е вярно,че не знае никой какво е любов .. напротивПървоначално написано от ell_ownz
![]()
Написах същото и в една друга тема:
Както нямат представа за нищо, ше стане нещо неочаквано, ще се паникьосат и ше си пуснат един куршум в главата.
Schhh! Hear the silence...
Не си пробвала , но знаеш и твърдиш убедено , че не е хубаво или си пробвала , а не си разбрала точно в коя ерогенна зона ти е влезнал?Първоначално написано от ell_ownzl
Как така знаеш , че не трябва ? Изглежда трети лица са те въвели в света на табуПървоначално написано от sexxxgirl
![]()
Ще ме извините за тъпите въпроси и рязкото навлизане в темата , но ще падна на земята от смях
Не казвам ,че трябва да го правите с всеки срещнат при първото желание , но да се въздържате от нещо естествено, полезно и приято щом вече сте се развили заради съветите на мама или нечии други е тъпо. Мисля ,че повече трябва да се тревожим за възрастта , когато вече няма да можем да го правиме.
В Китай вече практикуват секс в училище и всеки желаещ може да участва в различни сценарии пред класа... Открили са , че мъжете и жените имат проблем с общуването в напреднала възраст и често прибягват до платени услуги, бисексуалност или партнъори с много връзки, което на свой ред увеличава броя на заболели , нивото на престъпност и тн..
Малко статистики
още една 14 годишна (девствена![]()
) чете . Доста книги съм прочела (майка ми ми ги взима
и една аз
) и приятел си имам ,обаче съм против секса на 13-14 и ще си остана сиурна съм. От възпитанието ми е майка ми и баща ми добре са се погрижили за мен ;Д особено майка ми . Явно родителите имат важна част в тая работа... Пък и не сме развити достатъчно . Ама и не бързам
![]()
![]()
Не съм съгласен!Първоначално написано от MoNiIiTo
Това за организма,то си е до човека.Има текива който на 12 са по развити от текива на 16 (видял съм неможе да ме оборите в противното).
А за образованост.. отново е индивидуално до човека.Да не би ВСИЧКИ 16 годишни да са наясно с всичко..?
Аз съм на 16, девствена, горда от това и не ми пука колко са пропаднали останалите. Смятам, че съм достатъчно наясно с нещата, просто още не му е дошло времето.
Колкото за глупавите деца, виниги ги имало, сега май са повечко. Сами си вредят, ще го осъзнаят един ден, вероятно ще е късно. Лоша работа общо взето.
Едно време (кка я обичам тази приказка) сексът е бил табу, доста проблеми е имало и да, по-малко аборти. Сега като се говори под път и над път вече 12-годишни са напред с материала.
Само не разбирам как се решава, че на 16 децата (тинейджърите или останалите му синоними) са пораснали. Имах съученици дето на 14 си бяха говеда и на 16 пак същите си останаха. Да, строго индивидуално е. Но от друга страна пък винаги съм си мислела, че точно ей тази фразичка "кой когато го почувства" го направи това нещо с практикуването на секс от децките години.
Най-жалкото е, че има и хора на по 18 години практикували секс вече от доста време, а сексуалното им образование е малко над нулата.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Сори , че се хващам за всяка дума , но защо пък тези правили секс преди 18 да са прападнали? Мене лично ме е яд , че съм пропуснал няколко години поради липса на партньор и първото ми момиче беше чужденка...Цялата планета прави секс откакто съществува и още си е на мястотоПървоначално написано от Hayashi
Е как горда девственица ще може да знае за сексуалното образование или поведение на други ? да не би да си наблюдавала ? Аз не съм правил секс преди да навърша 20 и последните 4 години стабилно си наваксвам , но все още не мога да кажа , че нивото на практикувалите по-дълго време е по-слабо , даже точно обратното.Първоначално написано от Hayashi
Eдин човек мислиш е достатъчен да изградиш мнение ли? Необразовани и неотговорни са от тези простотии на 15 да правиш секс забременяха няколко момичета в Полша... И това не е единствен случай много са. При това с различни партнъори правили секс и гледай после спин...И на 18-20 години пак нямат голямото сексуално образование хората. От рано тези които почват не познават партнъора достатъчно добре в повечето случаи и това е лошото. Друго е колко ги разконцентрира от учене и т.н. и мислят повече за секс от колкото за другите неща от живота според мен.Първоначално написано от CwalkIn
Търсещ половинка.
Който иска да се шиба...всеки отговаря сам за себе си
Пък това да се чукаш на 14 е мода
![]()
![]()
![]()
Аз пък не виждам нищо лошо и срамно да правиш секс на по 14-15 години. Но разбира се има "но".
1-во. И момичето и момчето трябва да са чели литература в тази област.
2-ро. Да се чувстват готови, да го правят по собствено желание.
3-то. Да се обичат наистина много...
4-то. Задължително с презерватив!
![]()
Мога да заевя че не точно "мода" е думата при 10-15 годишните..по скоро е любопитсво ...което води до венерически болести,понякога дори до аборти!Преди да се прави нещо винаги се мисли
Тарикатчо е написал 4те точки който трябва наистина да се спазват..
Най вече 4-тата..![]()
не ги разбирам много тия работи, ама защо да не правиш секс на 12-13?
а защо не, ако има кой да ти върже?
момичетата правят скречове на тая възраст, момчетата лъскат яко, само трябва да се комбинираме и кефа ще бъде на ниво...
Да правят каквото поискат. Всеки си има глава на раменете и да си мисли с нея. Ама като цяло съм против секса на тая ранна възраст. Първо, че организмите им не са съзряли достатъчно и второ, че повечето правят нещо без да знаят какво... Необразовани, а после оревават всичко с бременности и болести. А и хубавото на първия път е да е с някой, който наистина си заслужава. Може да звучи като отживелица, но това си е моето мнение
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!