Първото за което се сещам е, че на 12-14 години още нищо не са видяли що се отнася за отношения между двама души.. Не знаят не само какво е любов, а си нямат никаква представа за привързаност или каквито и да било чувства.. Не могат да изживеят пълноценно това, губят девствеността си за едното физическо преживяване, нещо което ще правят цял живот.. Секса не е само физически акт, секс се прави с чувство иначе не е нищо, няма смисъл.. Не схващат смисъла му, правят го защото се говори само за това, защото другите го правят, а не защото го искат/чувстват..
Второто което ми идва наум е, че не са достатъчно развити.. особено 12-13 годишните, които вече правят секс.. Чисто физически мотив е, не са готови, не че не са подготвени.. Защото в 21ви век всеки може да се образова относно секса, всеки един тийнейджър може да обогати секскуалната си култура като влезе в гугъл, нищо работа..

Според мен преди да прави секс едно дете на 12/13/14 години трябва да се замисли дали наистина е говото, от физическа гледна точка.. И нямам напредвид това дали му е достатъчно дълъг или това дали има гърди.. Ами това дали познава себе си, дали се чувства готово за подобно нещо, от емоционална гледна точка.. Все пак секс се прави не за да не си девствен.. Първия път е единствен, няма да има втори първи път, затова мисля, че трябва да е хубаво преживяване.. а на 12/13/14 сте още деца, не познавате телата си, не знаете как да действате, как да почувствате удоволствието от секса.. Напълно безмислена работа..