- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- 18-годишна под родителски контрол
Прочетох това, че баща ти е забранил да се изнасяш на квартира.
Кажи им: ако не ме оставите да живея нормално живота си, ще забравите, че сте имали дъщеря.
След тези думи си стягаш багажа и отиваш на квартира.
Ако не си завършила си стой при тях защото ще е много трудно да си на квартира и да учиш и сама да се изхранваш , а след бала ти ако продължават по същия начин тогава вече нямаш избор...
Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq
+1Първоначално написано от ~*RoNi*~
Гледай първо да си вземеш хубава професия и от там нататък започни да градиш живота си сама ... да знаеш че изобщо не е лесно... може сега да мислиш че без тях ще е супер но не е точно така много отговорности и задължения ще чакат само теб.Но най важното е да си вземеш хубава диплома и да си намериш хубава доходна работа която да ти харесва и от там нататък вече като си взимаш хубави пари ще ти е много по лесно ще имаш една упораа за родителите ти моя съвет е все пак да не имаш лоши чувства към тях въпреки това и си ги обичай такива каквито са
![]()
Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq
Мерси за съветите и стига сте се заяждали с ник-а ми. Вече си намерих работа но наистина остава ми още 1 година в училищено все пак искам сега да живея след тази година ще започна с още повече зубрене в университета (дай боже) и няма да ми остава време за нищо а нашите продължават да се държат все така властно даже и след разговорите които проведохме уж всичко се изяснява но това продължава само 1-2 дни и после пак всичко отначало
![]()
тва,че си станала на 18 нищо не значи
щом още живееш с тях и те издържат,ще търпиш
Опитай се да обясниш на вашите, че вече не си малкото момиченце на татко, а си станала жена и имаш нужда от свобода
Ами щом живееш с тях,ще спазваш тяхните правила...Щом си на 18,би трябвало да те пускат,но има и такива родители като твоите...Единствения изход е да се изнесеш,което не ти препоръчвам..Живота сам е много труден![]()
Rest In Peace....We Will Never Forget You
1+Първоначално написано от ~*RoNi*~
![]()
Ако съдбата ти е обърнала гръб...просто я изчакай да се наведе...
ох не знам ти как мислиш ноаз ако бях бих се изнесла още в деня в който стана пълнолетна намеи си квартирант така отначало ще ти е по изгодно тъй като плащаш половината разходи за вода ток.....после като събереш пари ще си намериш собствена квартира така де според мен ако не искаш да търпиш изнасяй сенаписах цел роман
![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
ако имах същите проблеми щях да и тегла една ма**а![]()
Еми кажи и че вече нямат право да ти се месят в живота !
![]()
Fena_17
БОже на 18 си, не им се връзвай толко, почни работа и им кажи че нямат право дате ограничават така, закона казва че си пълнолетна и не си дете, сега те ти се водят родители, но напрактика не са ти настойници и нямат права над теб.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Вярно не ставаш за нищо.Толкова ли е трудно да си хванеш един баровец,да те вози с Мерцедес,да ти купува парцалки,да те води по кафета и дискотеки.Живот като филм,ти тука ми разравяш за университети и зубрене.Това е България и ако не си човек на някой нямаш шанс.Първоначално написано от katencetyyyyyyy
Аз ще ставам студент,защото съм момче и не мога цял живот да се занимавам с несериозни работи.Ама за момичетата не е трудно.Един баровец,филм за любовта,после семейство и деца и си уредена за цял живот!Защо търпиш да ти пропиляват младините?
Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес
Първоначално написано от katencetyyyyyyy
Родителите ти постъпват глупаво.А ТИ НЕ СИ ЛИ ЗНАЕШ ПРАВАТА???НА 18 СИ И САМА ВЗИМАШ РЕШЕНИЯ!А ти си още по - глупава и от тях,че позволяваш да ти се бъркат в живота!И какво...после като се омъжиш и имаш деца,пак ли ще им позволяваш да се разпореждат и с теб,и с брака ти,и с децата ти,и с работата ти?!Моите родители ми позволяват да работя и няма никаъв проблем,а съм на 16...но аз на твое място щях да се опълча срещу баща си и да се изнеса,независимо дали той иска или не!Пълнолетна си...вече би трябвало да можеш да правиш разлика между добро и зло,да знаеш как трябва да постъпиш в определена ситуация,и да взимаш отговорност за постъпките си.А в тази ситуация трябва да се противопоставиш на родителите си и да защитиш правата си.Започни работа,изнеси се на квартира...а ти им кажи,че ако те не са до теб във всички трудности и не те подкрепят...нека те забравят ,че си тяхна дъщеря...
И все пак ти решаваш как да постъпиш.Ние не можем вместо теб,да говорим с родителите ти.Но и те са виновни,че не са култивирали и 'насадили' навици/чувство и съзнание за независимост...и свобода...Трябвало е да развият у теб един далновиден и здравомислещ разум.
оооо тва не е нищо..........имам приятелка която сащо е на 18....и тяхните не я пускат никаде,освен ако не излиза с мен и едно момче...дават и само един пат в седмицата да излиза,сащо като на теб не и дават да работи(да не я откраднат ли нз)...категорично и бяха забранили да си има приятел...а вечерния час и е 20 часа......аз сам мн потресена от тва нещо...да не е в затвор?даже мислише да бяга....ама няма каде...
![]()
Ами скъпа те по този начин мислят, че ти правят добро, че те отдалечават от лошотийте навън ли де да знам.Мислят те за малко момиче, което не може да се грижи за себе си и за тях това е един начин да те предпазят, но не осъзнават, че така може да те отдалечат от себе си.Докажи им, че можеш
, а не да седиш и да чакаш да ти позволят това и онова.ОПЪЛЧВАЙ СЕ БЕ МОМИЧЕ!!!Бори се за свободата си :P .Сигурна съм, че досега всичко са ти го давали наготово и ти си свикнала по този начин и сега питаш нас за съвети как да те измъкнем пффф не става така
![]()
бе аз съм момче на 18 и по-къстно от 00.30 не съм се прибирал,сори ама ми е много интересно каде ше ходиш след това,аре на нощна дискотека хубаво ама сам човек не ходи,ако ходиш ще е с приятели които сигурно ще се познават с ваште и едвали ще има проблем .мойта майка примерно се ме чака да се прибера и се притеснява и я разбирам,а ти като си момиче още повече се притесняват ваште.стискам палци да се разберете![]()