- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпрос за Библията
Значи,сега ще бъда девети клас и госпожата ни даде списък с книги,които да четем през ваканцията.Една от тях е библията.Но не цялата библия,естествено,а само отделни части.Трябва да чета следното:
-Стар Завет-"Сътворението на света","Историята на Йосиф и неговите братя" и "Историята на Мойсей"
Има и няколко неща от новия завет,но тях ги знам къде са."Сътворението на света" мисля,че е само първата глава от Битието,прав ли съм?ОК,но къде се намират тези истории на Йосиф и на Мойсей?Моля,някой,който е чел библията,да ми каже от къде до къде да чета.Благодаря предварително на отзовалите се!
и нас на ни дадоха Библията, обаче цялата!
"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце мед.... и това са две гърненца мед" - каза Мечо Пух и си облиза лапичката ...
За Сътворението и йосиф четеш в Битие а за Мойсей в Изход това са първите две книги в Библията![]()
ми купи си един учебник за 9 клас и чети от там![]()
Боли! Сърцето ранено кърви и не спира.
Тебе търси, но не те намира!
OK,но къде точно?Всмисъл кои глави?Или трябва да чета целите Битие и Изход?Първоначално написано от gab3nc370
Вземи си адаптирана Библия в нея са Стария и Новия Завет
[![]()
Relight My Fire, Your Love Is My Only Desire... Relight My Fire,Cuz I Need Your LoVe!!!!!!
И на нас г-жата каза да прочетем Библията,но за да разберем старобългарската литература.Обаче не зная какво да чета![]()
![]()
Някой има ли представа защо трябва да я прочетем?Тоест-изучава ли се като отделно произведене.Това е,разбира се,книга,която всеки трябва да прочете,но аз да си питам какво се изучава![]()
Мали верно ли след една година ше изучаваме Библията![]()
Ще изучавате не само Библията,но и Древногръцки легенди и митове и Средновековна литература ... айде да ви е приятно![]()
[![]()
Relight My Fire, Your Love Is My Only Desire... Relight My Fire,Cuz I Need Your LoVe!!!!!!
Мали дайте ми нож да се гръмнаПървоначално написано от `ReTro`BaBy`
![]()
![]()
Нека всеки да я прочете: над 1200 страници??!!После следва абсолютна полуда и трябва да се ходи в местната психиатрия.Първоначално написано от mobsita
Не съществува способен човек да я прочете наведнъж и после да й разбере смисъла.Затова се чете на части, за да не се объркаш.
Виж в сайта на бисексуалистите от МОН, там трябва да пише кои части ще се изучават.
1200 страници????????? И трябва да четем това 9-ти клас???????!!!!!!!Първоначално написано от Jack_Sparrow
![]()
![]()
![]()
Гръмнете ме!Бързо!
![]()
When I`m bad,I`m better!
Е аз затова и питам деА старогръцка и старобългарска литература почти са прочетени(да се похваля
:P
) А средновековна-?ъъъ?та кво друго да четем?
![]()
xixixixi![]()
![]()
ama ti 6te gi 4ete6 li
![]()
![]()
az sym seq za 10 klas i ne gi 4etoh 4etohme gi v 4as ili za doma6no prez godinata
![]()
![]()
![]()
spored men nqma smisyl da si gubi6 wremeto
![]()
![]()
i wse pak neznam ama tva e moeto mnenie
Metal is forever
iskam da vi pitam neshto otnosno bibliqta..taka purvite xora sa adam i eva,te si imat dvama sina - kain i avel. kain ubiva avel i ostava toi,Bog izprashta Kain v nqkakva dale4na strana,kudeto Kain mai se ojenvashe ne pomnq to4no i imashe deca. A kajete mi ot kude nameri jena4e i deca da ima....posle nali Bog dava oshte edin sin na Adam i Eva, toi sushto otnaqkude namira jena i suzdava pokolenie...sigurno i drugi sa si zadavali ttozi vupros i za tova ako nqkoi e nameril logika da kaje
![]()
(:angel4eto92съвсем сериозно-прочетох ги.
![]()
Ем..супер.Първоначално написано от `ReTro`BaBy`
![]()
What you give is what you get!
начи аз имам 1 такава малка детска червена библия казва се ''моята 1-ва библия в картинки'' може ли да чета нея вместо голямата![]()
Ако си в детската градина, да, може.Първоначално написано от sladur4etyYy
What you give is what you get!
Първоначално написано от Desi_etnies
не съм. е ,жалко
![]()
Супер тъпа и литературата в 9кл. От чист патриотизъм прочетох само История славянобългарска. Прочетете си само това в учебниците и то като стигнете до този материал и после анализите- наистина няма смисъл от друго.
Вие сте големи зубари ве от няма и месец сме в ваканция и ще четете. Аз дори нз кой книги имам да чета... не смятам и да научавам![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Отива в подписа ми!Първоначално написано от ^Drama^Queen^
![]()
:P ГОРД ШИЗОФРЕНИК АУТИСТ!! :PПървоначално написано от ^Drama^Queen^