.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Въпрос за Библията

Значи,сега ще бъда девети клас и госпожата ни даде списък с книги,които да четем през ваканцията.Една от тях е библията.Но не цялата библия,естествено,а само отделни части.Трябва да чета следното:
    -Стар Завет-"Сътворението на света","Историята на Йосиф и неговите братя" и "Историята на Мойсей"
    Има и няколко неща от новия завет,но тях ги знам къде са."Сътворението на света" мисля,че е само първата глава от Битието,прав ли съм?ОК,но къде се намират тези истории на Йосиф и на Мойсей ?Моля,някой,който е чел библията,да ми каже от къде до къде да чета.Благодаря предварително на отзовалите се!

и нас на ни дадоха Библията, обаче цялата!
    "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце мед.... и това са две гърненца мед" - каза Мечо Пух и си облиза лапичката ...

За Сътворението и йосиф четеш в Битие а за Мойсей в Изход това са първите две книги в Библията

ми купи си един учебник за 9 клас и чети от там
    Боли! Сърцето ранено кърви и не спира.
    Тебе търси, но не те намира!

Цитирай Първоначално написано от gab3nc370
    За Сътворението и йосиф четеш в Битие а за Мойсей в Изход това са първите две книги в Библията
    OK,но къде точно?Всмисъл кои глави?Или трябва да чета целите Битие и Изход?

Град
    in Da musiC
    Вземи си адаптирана Библия в нея са Стария и Новия Завет
    [
    Relight My Fire, Your Love Is My Only Desire... Relight My Fire,Cuz I Need Your LoVe!!!!!!

И на нас г-жата каза да прочетем Библията,но за да разберем старобългарската литература.Обаче не зная какво да чета
    Някой има ли представа защо трябва да я прочетем?Тоест-изучава ли се като отделно произведене.Това е,разбира се,книга,която всеки трябва да прочете,но аз да си питам какво се изучава

Guest
    Мали верно ли след една година ше изучаваме Библията

Град
    in Da musiC
    Ще изучавате не само Библията,но и Древногръцки легенди и митове и Средновековна литература ... айде да ви е приятно
    [
    Relight My Fire, Your Love Is My Only Desire... Relight My Fire,Cuz I Need Your LoVe!!!!!!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от `ReTro`BaBy`
    Ще изучавате не само Библията,но и Древногръцки легенди и митове и Средновековна литература ... айде да ви е приятно
    Мали дайте ми нож да се гръмна

Цитирай Първоначално написано от mobsita
    И на нас г-жата каза да прочетем Библията,но за да разберем старобългарската литература.Обаче не зная какво да чета
    Някой има ли представа защо трябва да я прочетем?Тоест-изучава ли се като отделно произведене.Това е,разбира се,книга,която всеки трябва да прочете,но аз да си питам какво се изучава
    Нека всеки да я прочете: над 1200 страници??!!После следва абсолютна полуда и трябва да се ходи в местната психиатрия.
    Не съществува способен човек да я прочете наведнъж и после да й разбере смисъла.Затова се чете на части, за да не се объркаш.
    Виж в сайта на бисексуалистите от МОН, там трябва да пише кои части ще се изучават.

Град
    БуРгАс
    Цитирай Първоначално написано от Jack_Sparrow
    Цитирай Първоначално написано от mobsita
    Нека всеки да я прочете: над 1200 страници??!!После следва абсолютна полуда и трябва да се ходи в местната психиатрия.
    Не съществува способен човек да я прочете наведнъж и после да й разбере смисъла.Затова се чете на части, за да не се объркаш.
    Виж в сайта на бисексуалистите от МОН, там трябва да пише кои части ще се изучават.
    1200 страници????????? И трябва да четем това 9-ти клас???????!!!!!!! Гръмнете ме!Бързо!
    When I`m bad,I`m better!

Е аз затова и питам де А старогръцка и старобългарска литература почти са прочетени(да се похваля :P ) А средновековна-?ъъъ?та кво друго да четем?

xixixixi ama ti 6te gi 4ete6 li az sym seq za 10 klas i ne gi 4etoh 4etohme gi v 4as ili za doma6no prez godinata spored men nqma smisyl da si gubi6 wremeto i wse pak neznam ama tva e moeto mnenie
    Metal is forever

iskam da vi pitam neshto otnosno bibliqta..taka purvite xora sa adam i eva,te si imat dvama sina - kain i avel. kain ubiva avel i ostava toi,Bog izprashta Kain v nqkakva dale4na strana,kudeto Kain mai se ojenvashe ne pomnq to4no i imashe deca. A kajete mi ot kude nameri jena 4e i deca da ima....posle nali Bog dava oshte edin sin na Adam i Eva, toi sushto otnaqkude namira jena i suzdava pokolenie...sigurno i drugi sa si zadavali ttozi vupros i za tova ako nqkoi e nameril logika da kaje

(:angel4eto92 съвсем сериозно-прочетох ги.

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Цитирай Първоначално написано от `ReTro`BaBy`
    Ем..супер.
    What you give is what you get!

Мега фен
    начи аз имам 1 такава малка детска червена библия казва се ''моята 1-ва библия в картинки'' може ли да чета нея вместо голямата

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Цитирай Първоначално написано от sladur4etyYy
    начи аз имам 1 такава малка детска червена библия казва се ''моята 1-ва библия в картинки'' може ли да чета нея вместо голямата
    Ако си в детската градина, да, може.
    What you give is what you get!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Desi_etnies
    Цитирай Първоначално написано от sladur4etyYy
    Ако си в детската градина, да, може.
    не съм. е ,жалко

Мега фен
    Град
    София
    Супер тъпа и литературата в 9кл. От чист патриотизъм прочетох само История славянобългарска. Прочетете си само това в учебниците и то като стигнете до този материал и после анализите- наистина няма смисъл от друго.

Град
    plEasanTviLLe
    ама имаме и чичо крал Артур,бе,мушмороци

Вие сте големи зубари ве от няма и месец сме в ваканция и ще четете. Аз дори нз кой книги имам да чета... не смятам и да научавам

Re: Въпрос за Библията

Цитирай Първоначално написано от Ares
    Значи,сега ще бъда девети клас и госпожата ни даде списък с книги,които да четем през ваканцията.Една от тях е библията.Но не цялата библия,естествено,а само отделни части.Трябва да чета следното:
    -Стар Завет-"Сътворението на света","Историята на Йосиф и неговите братя" и "Историята на Мойсей"
    Има и няколко неща от новия завет,но тях ги знам къде са."Сътворението на света" мисля,че е само първата глава от Битието,прав ли съм?ОК,но къде се намират тези истории на Йосиф и на Мойсей ?Моля,някой,който е чел библията,да ми каже от къде до къде да чета.Благодаря предварително на отзовалите се!
    купи си христоматията

Цитирай Първоначално написано от ^Drama^Queen^
    Отива в подписа ми!
    Цитирай Първоначално написано от ^Drama^Queen^
    :P ГОРД ШИЗОФРЕНИК АУТИСТ!! :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си