- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Време ,Пространство,Измерение и Материя
Първо не е било звезда,а протон с плътноста на Вселената(поне според тъпата теория),но дори да е било звезда,откъде е дошла,да речем ,че преди нея е имало космически прах ,ами той от къде се е появил и така и така до безкрайност,за мен на този въпрос няма отговор.Първоначално написано от Funky_Jazzist
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Разбира се, че няма.Но за създаването на света от теорията по-смислено нешо не сме измислили.Ако е имало свезда - от нея сме излезли чрез зрива.Учените изожщо не им пука какво е имало преди звездата.
68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.
spored men vsi4ki tezi diskusii sa izli6ni 6tom mislite vi sa ograni4eni samo do Bibliqta...![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
С фантазиите до тук!...относно време и пространство-намесени са много закономерности които са невроятно трудни за изчисление,измерване и определение,като например това че на нашата планета времето е изчислено спрямо движението на самата плането около слънцето,движението на луната и завъртането около самата й ос,но времето на луната е съвсем различно нещо което зависи пак от подобни фактори + атмосфера,биологичен,химич ен и физологичен състав.Също така времето в открит космос е друго нещо,а да не говорим в други галактики и планети намиращи се извън нашата галактика.Времето служи за да си подреждаме ангажиментите и да се ориентираме.
А повърхностни изказвания от недоинформирани хора относно божества и аномалии във времето и пространството са просто абсурдни!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Напълно споделям твоето мнение!Първоначално написано от tqnkо
Според мен времето е измислено от хората, за да са по ориентирани в пространството и да си подреждат ангажиментите(както k'man каза).
Човека има твърде ограничено мислене и затова не може да възприеме безкрайността и това, че времето не съществува... Не казвам, че аз ги възприемам, все пак и аз съм човек, и аз имам мозък и възприятия като на останалите.![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
И аз подкрепям горното твърдение. Времето е измислено от хората, за да си подреждат ангажиментите и начин да измерват етапите от живота си.. А това дали "тече бързо или бавно" зависи от действията на хората и как се развиват..
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)
Първоначално написано от k`man
Но е факт ,че го има.Може да се приеме,че времето просто влияе различно на дадена материя,това че хората са си го нагодили според дадени физични и биологични фактори е отделен въпрос,важното е ,че времето тече и променя почти всочко.![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Не съм съгласен ! според мен може да се путува във времето около или в черна дупка. черната дупка е с неверуятно голяма маса което може да доведе до пречупването на пространствено-времевия континиум това са 3 пространствени и едно времево измерение. 3-те пространствени измерения са минало настояще и бъдеще и според мен могат да се пречупят.![]()
Като чета какви глупости са писани...направо ми се приплаква колко е жалко човечеството(в това число и аз)...аз без да се замислям поне 3 начина се сещам...като се знае, че е пътувано не веднъж...примерно при експеримента Монтоук...
А и само като се замислиш от сериозната страна на времето...ще осъзнаеш, че не съществува, или поне най-малкото, че не е константна величина...
Im back...
няма такова пътуване в времето през черна дупка или машина на времето, никога не е имало, и никога няма и да има, защото времето като период е винаги едно и също, различно може да бъде само времето като скорост, т.е. времето е константно но скоростта може да бъде различна, съвсем прост пример са състезанията, в които за едно и също време двама или повече състезатели изминават различно разстояние и това става чрез скоростта, но секундата/минутата си е винаги един и същи интервал, така че, черната дупка не може да спре/промени хода на времето но може единствено да ускори или забави някакви материални частици - това е
Човек...вземи прочети нещо...макар че не ми се вярва да си толкова заблуден...Първоначално написано от npp
Im back...
^всъщност е прав.![]()
За състезател 1 ,за състезател 2 и за наблюдателя ( ти ) 'времето' при някакви екстремни скорости ,би било различно ,но самото 'нещо' ,което наричаш 'време' ,си е един и същ интервал.
Или поне хипотетично 2 секудни са си 'тик-так' и за теб си протичат точно за 2 секунди (тик-так) ,макар и за страничен наблюдател нещата да не стоят по този начин.
А относно 'експериментите' - хубаво е като четеш Досиетата Х или там с каквото се образоваш ,да прегледаш и официалните становища ,както и разни алтернативни обяснения. Често са по-добре издържани логически.
Колкото до темата - Epic fail. Хубаво че е стара и ги няма тези индивиди ,макар и да си имат достойни заместници.
Хах...намерил се кой да ми казва, какво да проверявам...жалка работа...
Im back...
Някой по-назад беше написал, че все още не са ни посетили хора от бъдещето. Оттук като бързей почват да текат други мисли. Ако се приеме, че сме в настоящето, то бъдещето е някъде напред по осовата линия, което пък ще рече, че дори в бъдещето не е открит начин да се стигне до миналото (нашето настояще), което пък ще рече, че пътуване във времето никога няма да има.
Всъщност, вече откриха по-бърза частица от светлината, така наречената неутрино, което, всъщност, би обърнало цялата физика надолу с главата. Би преобърнало и представите ни за време...