.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Hybrid View

Супер фен Аватара на jony
    Град
    София

На каква възраст е законно да се прави секс?

Темата е ясна. И ако може отговорите да са съпътствани с доказателства.
    10х предварително
    Dio mi la dona, guai a chi la tocca!

На 18-тия рожден ден
    Се пак вече си пълнолетен
    Just do it ...

Град
    Between The Hell and The Heaven
    до колкото знам - от 14 нагоре
    http://www.novinar.net/?act=news&act...r=MTQ2NzszNg==
    мисля,че тук може да намериш отговор

From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?

Na 18 e zakonno. Ne vqrvam 4e ako si pravil na pr.-17 6te te osadqt.
    Голям размер на картинката! /machoka/

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Blo0dyBitch
    Мерсии
    А, къде мога да си намеря извадка от Наказателния кодекс, някой знае ли?

Според българското законодателство малолетни са момчетата и момичетата до 14 години, а непълнолетни - от 14 до 18 години. Под 14-годишна възраст децата не са наказателно отговорни. След 16-годишна възраст са наказателно отговорни, но според "особените правила" на Наказателния кодекс.След навършване на 18 години са наказателно отговорни, както всички български граждани.

Като правило във всички европейски страни законът цели да предпази младежите от твърде ранни полови контакти. В Германия например ако момче преспи с момиче под 16 годишна възраст, момчето, дори да е непълнолетно, носи наказателна отговорност. Но това става само в случаите, когато постъпи жалба или донесение в полицията. Пред съда момичето се смята за невинно.
    BсИчkO Ce BPъЩа...

Цитирай Първоначално написано от jony
    Мерсии
    А, къде мога да си намеря извадка от Наказателния кодекс, някой знае ли?
    Първият абзац от отговора ми е преписан от наказателния кодекс
    BсИчkO Ce BPъЩа...

Мега фен
    Не разбрах точно какво питаш, но ето това което знам аз:
    Ако ти си 18+ е подсъдимо да правиш секс с момиче под 14.
    Ако ти си 18+ родителите на момичето могат да те съдят, ако тя е между 14-15 годишна възраст.
    Ако ти си 18+ и тя е на 16+ всичко си е наред и никой нищо не може да те каже.

А доколкото затова дори и на по 10 да сте никой не може да те осъди или нещо такова.Дано си ме разбрал правилно, че дори и сам не се разбрах.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Чичко_Полицай
    Ако ти си 18+ родителите на момичето могат да те съдят, ако тя е между 14-15 годишна възраст.

А доколкото затова дори и на по 10 да сте никой не може да те осъди или нещо такова.Дано си ме разбрал правилно, че дори и сам не се разбрах.
    Aбе работата е, че наще се правят приятелката ми да спи в нас, щото е на 15 и било незаконно да праим секс и аз искам да им натрия носа, па преди няколко дни четох 1 пост на Amatorium(дано не бъркам ника) и той беше споменал нещо такова, та искам да намеря доказателства черно на бяло за да ги ибъ у дупе

Град
    ето ти го наказателния кодекс http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm
    не е незаконно,а и ме съмнява техните да тръгна да те съдят

From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от jony
    Цитирай Първоначално написано от Чичко_Полицай

Aбе работата е, че наще се правят приятелката ми да спи в нас, щото е на 15 и било незаконно да праим секс и аз искам да им натрия носа, па преди няколко дни четох 1 пост на Amatorium(дано не бъркам ника) и той беше споменал нещо такова, та искам да намеря доказателства черно на бяло за да ги ибъ у дупе
    Ти на 18 и повече ли си?
    Ако е така, те имат право да ти кажат нещо.Ако искаш да им натриеш носа трябва да изчакаш тя да стане на 16.Sorry баце.

Мега фен
    а и ме съмнява техните да тръгна да те съдят
    Така е, но въпроса е друг.И аз имах спор с едно приятелче, той ми викаше че не мога да правя секс с момиче под 18 щото било подсъдимо, тогава се разтаршувах и му натрих носа.И той иска да натрие носа на тяхните, но няма как да стане за съжаление.

Град
    е прочети го и ти- http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm#%D0%E0%E7%E4%E5%EBVIII
    никъде не пише такова нещо или аз нещо не го разбирам както трябва,а и на други места съм чала,че ако правиш секс с момиче преди да е навършило 14 е незаконно

кажете как точно е ,защото и мен ме вълнува

Град
    София
    Идеята е да метна дядо ми и баща ми. Ще се справя ;=)

Мега фен
    По принцип се води незаконно, ако той е над 18 а тя е под 16,НО не мисля, че това трябва да ви притеснява,съмнявам се че родителите на момичето ще тръгнат да съдят момчето...

Повече от фен
    14+

Не е "незаконно", просто ако няма 14 РОДИТЕЛИТЕ и могат да те съдят за изнасилване, защото тя се счита още за малка и неразбираща ( малолетна). След 16тата година става непълнолетна. При някои случаи лица между 16 и 18 могат да сключват брак с изрично съгласие на родителите и на районния съд. След 18 лицата са пълнолетни и могат да сключват всякакви договори, сделки, да носят нак. отговорност и т.н.

Не знам кога е законно и кога не знам само 4е е незаконно пълнолетен с малолетна или непулнолетна. А за това което питаше ти то няма кои да те осъди.
    FuCk U ALL :*

ЧаЛгА'ФеНоВе :*

хаххахаа на 18 предполагам ама те почти всички правят на 13 така че едва ли някой ще бъде осъден ама незнам
    ~ Рицар или Дявол ~
    Обичам те и пак ще те обичам
    дори да ме презираш ти.
    Сърцето си на теб обричам
    пъди ме, но не ме мрази
    Във моите мечти си рицар
    с лъскави доспехи,а може би
    и крал дори,но не си ли просто
    дявол с ангелски очи?!?

До колкото знам до 14 е незаконно и оттам нататък вече спрямо възрастта на партньора...

Абе какви глупости незаконно било! Какво ако хванат две хлапета на по 13 ще ги осъдят ли? ГЛУПОСТИ! Законът е за защита на МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ! И ако ти си на 13 и го правиш с някой без значение дали е на 20 или 40 според закона той е педофил!

Град
    ОК де,как е в крайна сметка?!
    аз от прочетеното в оня наказателен кодекс разбрах,че от 14 на горе вече е,един вид, законно...никъде не видях да пише нещо за над 16?! и въобще някой би ли се занимавал с подобно дело,повдигнато от нечии родители-момиче и момче правят секс по общо желание-тя е на 15,той на 18+ ?!

Мега фен
    Това е доста сериозна тема.За съжаление форумците са толко'а тъпи, че няма как да изясним въпроса.Все пак с 12 годишни спори ли се?Ще го кажа за последно и тва е вече няма да се занимавам:
    18+ с 14- - Подлежи на наказание.Смята се за педофилство.
    18+ с 14-15 - Родителите може да подадат жалба в съда за изнасилване.Друг е въпроса, че ако момичето свидетелства в твоя полза немогат нищо да ти направят.
    18+ с 16+ - не може да бъде наказано по никакъв начин.

Град
    София
    Хора хора хора, успокойте се.
    ИСтината е следната според наказателния кодекс на република България.
    Аз (18 ) мога да го правя с приятелката си на (15) и е законно ако родителите и знаят. Мога да го правя с нея и без тяхно знание, когато е на 16.
    Малолетен си до 14 годишна възраст
    Непълнолетен си от 14 до 18 годишна възраст
    От 18 To The end си пълнолетен.
    Темата беше, за да мога да намеря писмени, доказателствени материали за това. Благодаря :=)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си