- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- За дерматолозите и гинеколозите
Та,може темата да е малко тъпа и да не е за този раздел,но искам да питам![]()
Когато ходите при личния лекар да му искате направление за горните два типа лекари,той(личния) пита ли ви какво ви е и иска ли да ви преглежда???
Мога ли да отида при някой от двата специалиста (гинеколог и дерматолог) за профилактичен преглед(за гинеколога знам,че може,ами др)?Мога ли да си пусна изследвания без да нямам оплаквания?
Наистина ми трябва да знам.
Ами...принципно мисля,че лекаря трябва да те пита за дерматолога защо ти е направление...не вярвам да раздава току така направления.Лично аз ,когато имах проблеми с кожата(чак окото ми бе засегнато) си личеше,че не съм добре и не ми иска обяснения.Лично можеш да обясниш примерно на лекаря,че имаш някакъв обрив,който не си убедена от какво е и т.н.Мисля,че 1-во обаче преглежда и ако не е по неговата част тогава ти дава направление за друг.Смятам,че няма да имаш проблеми да отидеш на профилактичен преглед на дерматолог,но мисля че би трябвало да заплатиш нещо.И да-можеш да пуснеш изследвания,просто за профилактика,но и те струват нещо.И все пак не съм много компетентна по въпроса.Отдавна беше времето,когато търчах в поликлиники и болници за изследвания и направления.Нека и други изкажат мнение..надявам се все пак да съм ти била полезна с нещо.
Иска ви се обяснение, в направлението пише с какъв проблем отиваш...
mindscan
Не е изключено личния ти да попита, но това не значи , че трябва непременно да му кажеш. Не те преглежда- стига да не е дерматолог или гинеколог, което силно ме съмняваПървоначално написано от Liar
![]()
Можеш да отидеш и на профилактичен с или без направление - ще ти направят излседванията, които поискаш разбира се.
minaliq mesec hodih pri li4nata i iskah da otida na genikolog profilakti4no, a tq mi kaza 4e ne moga da otida profilakti4no na pregled...![]()
как да не може :& Ужас...Първоначално написано от monkey_
Иначе мерси на всички.
Смени личната ! Тая очевидно е идиотка, НЕ може да ти откаже! Пести си направленията, то е очевидно.Първоначално написано от monkey_