- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Италиански или Испански
испански съм учила 3 години в училище...сега тепърва започвам италианскино няма голяма разлика в двата езика,доколкото съм чувала(нещо като при руския и българския) важното е ти какво предпочиташ
![]()
Ако може да ми кажеш как така се случи,та испанския да е ПЪРВИ по говоримост...защото това е невъзможно.Цял свят борави с компютри и се стреми да отиде в америка,в 40% от страните английският го имат за втори майчин =>не може да ми кажеш,че испанския се говори повече.А м/у другото изслушайте една испанска песен(по възможност не рап) и една италианска(също не рап,но не и опера) и ми кажете кое ви харесва повече.Яки италиански изпълнители са Tiziano Ferro и Paolo Meneguzzi.Първоначално написано от preichetoy
I love only myself and fight only for myself!
ИСПАНСКИ![]()
![]()
=D> :P
Огромен размен на подписа!! /machoka/
Испански, определено.
Първо, че се говори повече от италианския, и второ, че май е по-лесен.![]()
What you give is what you get!
Не е по лесен. Ако научиш италиански после за 2 месеца яе научиш испански и обратното.Първоначално написано от Desi_etnies
mindscan
Имах предвид 4-ти. Преди него са английски, китайски и хинди.Първоначално написано от The Demon
mindscan
Окей. Така съм чувала.Първоначално написано от preichetoy
![]()
What you give is what you get!
Не съм учила никога италиански език,но съм учила доста време испански език и наистина испанският много ми харесва...![]()
Има смисъл единствено, ако смяташ да ходиш да живееш в Германия или Австрия (айде, и Белгия). Но и немският, както и италианският, не се говори извън рамките на съответната държава. Докато испанският е международен език - освен Испания, Южна и Централна Америка се говори и в САЩ в някои щати и на други места. Освен това ако знаеш испански (предполагам и с италианския е същото) доста по-лесно ще се разбереш с хора, говорещи италиански, португалски или френски (романски езици са и имат много общо). Лично аз имам впечатления как сестра ми на испанския се разбираше чудесно с един италианец.Първоначално написано от pencho1991
![]()
Лично на мен ми харесват и двата езика но смятам че испансия е по разпространен ве пак цяла латикска америка говори на испански а италиянския се говори само в италия
Преди да се разсърдиш, увери се че нямаш повече усмивки
Италиански, определено. От две години го уча като първи език и стршно много ми харесва. В началото и аз бях скептична и имах известни резерви, но с времето всичко отшумя. Езикът наистина ми хареса, а и се влюбих в Италия като страна. И испанският никак не е лош, но италианският ми е по-благозвучен лично на мен.![]()
Няма защо да ми благодариш
А за това,че английският е най-говоримият език я си помислете пак дали наистина е той?
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса! Абе истината е някаде там ...
Същото.Първоначално написано от Lily23
На мен испанският изобщо не ми харесва, звучи ми ужасно.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Един харесвал повече единия, друг - другия. Не слушай кой какво ти казва. Някой твърди, че имало смисъл да учиш италиански, само ако ще ходиш в Италия. Еми да ви имам и логиката. Всеки един език е полезен, колкото и малко говорен да е. Не че италианския е малко говорен. Прецени към кой от двата ти имаш по-голям интерес и влечение и него учи. Пък живот и здраве може и двата да научиш.
аз съм за италианския....даже си го уча по малко..дано го науча щото много ме кефи![]()
![]()
испаниянския оле![]()
![]()
![]()
Кажете НЕ на женските мустаци !
Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!
Значи испанския по брой на страни, в които се говори е преди английския.Испанския е официален в 22 страни докато атглийският не е не е майчин за толкова много хора.Но по световно разпространения английския се говори от повече хора.Италианският е хубав и звучен език като испанският.Знам испански и с удоволствие бих научил италиански.в България и двата са говорени от малко хора.За справка -през май се явявах на изпит за сертификат по испански и бяхме 280 човека докото по английски или немски на подобни изпити се явяват много повече хора.А и не знам защо толкова много хора мислят,че испанския е лесен-особено това Subjuntivo доста проблеми ми създавше си спомням.Има също много неправилни глаголи и не малко времена.По трудност и италианския са на едно равнище.Обаче по принцип можеш да се разбереш с италианец ако знаеш испански или обратно,но с португалския не е така.Фонетиката му е много по-различна,а пък за френски да не говорим.
Puedo escribir los versos m
Италиански език се говори и в южна Швейцария, не само в Италия.Първоначално написано от desityyy
Аве не знам обаче за мене от италианския по-хубав език няма и съм много щастлива, че вече трета година ще го уча![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
испански ест. иска ли питане аз го уча в момента![]()
Take off your clothes...relax on your bed,close your eyes and open your legs..as much as you can..it's time for......PAMPERS ..xhayx
Испански,все пак цяла Южна Америка го говори(е почти цяла).Италиански само в Италия си го говорят,пък и испанския е по-лесен![]()
Аз бих избрала италиански
и двата езика ми харесват,учила съм италиански 3 години и въпреки че се говори по-малко е мн търсен език...затова италиански
Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart.
учила съм 3 години испански и сега бях подготве с италиански и двата са мн хубави ноо испанския ми се видя по лесно в граматиката
...не знам ама аз мисля 4е тряа да у4и6 езика които по-малко хора го знаят по простата при4ина 4е е 6е си по ценен с този език ето например ве4е само с английски не си ценен за тфа ти тряа и втори езика....но се пак тфа е мойто мнение.....![]()
![]()