.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Простичка "диета" за акне

Може ли да споделите какво конкретно не трябва да се яде или пие, за да се намали активността на акнето. Знам че има някои храни като шоколад и фъстъци, които дразнят пъпките и не са препоръчителни за консумация. Бихте ли ми казали още конкретни храни или питиета?
    Мерси предварително.

Повече от фен Аватара на plamka
    kafeto

Голям фен Аватара на suitable
    Град
    Бургас
    Както ти вече спонема - шоколада - мисля, че той дразни най-много от всичко.. за друго не се сещам.. мисля, че по принцип сладките неща, но не съм напълно сигурен, а за ядките не бях чувал, че дразнят.. но като за начало можеш да спреш шоколада - нито пъпчици нито излишни килограмчета ;}

Аз за ятките чух случайно, така че може и да не е вярно, ама знам ли...

Давайте давайте още

По принцип знам, че от сладките неща се появяват, но не вярвам много в това. Аз по принцип колкото по-малко се мажа с разни глупости, толко по-малко пъпки ми излизат.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Изключи всички преработени храни. Където има захар, брашно, соя и тн. боклуци.

Ядки могат да се ядат. Добър източник на витамин Е са.

Фъстъците, леблебията и кашуто не са ядки, а бобови растения
    Grumpy old madman

Голям фен Аватара на suitable
    Град
    Бургас
    Ами по принцип зависи от много неща, за които дори и аз не съм сигурен.. преди имах ужасно много и пробвах какво ли не.. хващаше ме срам дори, но по едно време ги забравих и те вземаха, че изчезнаха.. :} .. мога да дам малко полезни съветчета, но не знам до каква степен могат да бъдат полезни, защото всеки си е различен и т.н. - примерно всеки път, когато си взимаш душ си миеш лицето със сапунче (то това си е нормално да се прави, но повечето хора го забравят).. забравяш изцяло, че имаш пъпки - виждаш ги само тогава, когато се мажеш с кремче и не трябва въобще да ги пипаш.. много хора си мислят, че като ги стискат и ще ги накарат да изчезнат, но жестоко грешат..

Захарта и брашното са неизбежни. Захарта е навсякъде, а брашното е в хляба, а без хляб не може... а освен това го има и в куп други работи, така че избягването на тея двете е невъзможно

Град
    някъде там...
    Цитирай Първоначално написано от romantikat2
    Аз за ядките чух случайно, така че може и да не е вярно, ама знам ли...

Давайте давайте още
    Не е вярно дори!

Цитирай Първоначално написано от romantikat2
    Захарта и брашното са неизбежни. Захарта е навсякъде, а брашното е в хляба, а без хляб не може... а освен това го има и в куп други работи, така че избягването на тея двете е невъзможно
    В месото, яйцата, зеленчуците и ядките няма захар. И може без хляб - в него няма нищо незаменимо.
    Аз си живея без да ям от тия двете.
    Grumpy old madman

Супер фен
    Град
    na edno mqsto
    нз...на мен ли4но пъпки ми излизат само от про4утите кремвирши...колкото и да са ми вкусни ги спрях и се из4истих горе долу..
    Света е любов,а тя е създадена,за да прави щастлив само един човек..А този човек е най-добрия на света...той е ...

Фен Аватара на sHaDy_sOuL
    Град
    Бтг
    Спри да ядеш мазни храни, наблегни на плодове и зеленчуци
    Sve sto je srcu drago daleko je..

Цитирай Първоначално написано от sHaDy_sOuL
    глупости
    Grumpy old madman

Град
    Бтг
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    глупости
    Не е хубаво да се ядат мазни и пикантни храни, както и шоколад, както вече казаха..

Пикантни, като например... чили?

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    глупости
    Не е хубаво да се ядат мазни и пикантни храни, както и шоколад, както вече казаха..
    Яденето на мазнини е задължително. Точно мазнините са отговорни за хормоналния баланс.
    Хормонален дисбаланс = лоша кожа.
    Grumpy old madman

Мойта козметичка ми каза да не ям сладко и мазно. Спрях за известно време, ама после пак почнах, но не й казах. Ям си аз, а тя ми вика: Аууу, много ти се е подобрила кожата, добре че спря да ядеш боклуци.
    Идеята ми е, че не е задължително да се появяват пъпки от тези неща. Винаги съм яла промишлени количества гадост, а е имало периоди, в които лицето ми е съвсем чисто и такива, в които съм пъпчасала. Не знам от кво е, но не е от храна.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Град
    Бтг
    Аз гледам да ям по-малко шоколад, както и пържено..

То че пъпките не са заради храненето - вярно е. Но със сугурност яденето на някои работи ги "стимулира".

Цитирай Първоначално написано от пор
    Идеята ми е, че не е задължително да се появяват пъпки от тези неща. Винаги съм яла промишлени количества гадост, а е имало периоди, в които лицето ми е съвсем чисто и такива, в които съм пъпчасала. Не знам от кво е, но не е от храна.

Много си права, точно това си мислех и аз. Винаги съм си яла шоколади и чипсове и съм си на моменти. Миналата седмица лицето ми беше супер, днес сутринта се събудих с пъпки. УЖАС!!! Просто ми писна вече...

По темата - храната не влияе на кожата ти толкова, колкото си мислиш - просто кожата произвежда много себум в пубертета и това си е... Какво да правим - всички сме така!

виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от suitable
    Ами по принцип зависи от много неща, за които дори и аз не съм сигурен.. преди имах ужасно много и пробвах какво ли не.. хващаше ме срам дори, но по едно време ги забравих и те вземаха, че изчезнаха.. :} .. мога да дам малко полезни съветчета, но не знам до каква степен могат да бъдат полезни, защото всеки си е различен и т.н. - примерно всеки път, когато си взимаш душ си миеш лицето със сапунче (то това си е нормално да се прави, но повечето хора го забравят).. забравяш изцяло, че имаш пъпки - виждаш ги само тогава, когато се мажеш с кремче и не трябва въобще да ги пипаш.. много хора си мислят, че като ги стискат и ще ги накарат да изчезнат, но жестоко грешат..
    Лицето не се мие със сапун- така изсушаваш кожата и стимулираш мастните жлези към още по-обилна секреция, следователно задълбочаваш проблема! Консултирай се с дерматолог каква козметика да ползваш.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен
    Аз се тъпча с всякакви такива боклуци-ям шоколад,ядки,чипс,разни мазнички храни,абе...всичко.Но не ми излизат пъпки.Това с акнето е по-скоро на хормонална основа.Много рядко и то преди цикъл да ми се появи някоя и друга.Така че определено е свързано с хормоните.

Град
    Варна
    на мен ми се появяват ако много често ям месо иначе не ми правят особени проблеми

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си