- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Показания;Обяснения->разлика?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

хаха ми...нз сигурно за едното пишеш какво се е случило,а другото защо се е случило
Ако е показания,мисля,че е ако някой ти е направил нещо лошо...тогава даваш показания.
А за другото незнам....
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
По пътя на логиката:
-Показания даваш, когато ти си потърпевш
-Свидетелстваш когато си видял дадена случка, но не си бил част от нея.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
to4no taka... mm az idvete sum gi probvalaПървоначално написано от ЦвЕтИт0

Абе, как ще СВИДЕТЕЛСТВАШ за нещо, от което не си бил част!?Първоначално написано от ЦвЕтИт0
В една случка винаги има действащ, потърпевш и свидетел.
Показанията са равни на свидетелстване.
Показания, свидетелстване, обеснение = на едно и също.Първоначално написано от Jessica^
В едно обеснение, или показание (писменно или устно) се изисква да кажеш/напишеш как и кога е започнало, къде е започнало, как са се развили действията, кой е бил там, какво се е случило, имало ли е други около теб иии.... с две думи Абсолютно Всичко, което си видяла, изпитала, разпознала и знаеш.
Черинка,имам предвид, че не си активен участник в случката.
Уискас, може би разликата е в значението на самите термини, а не в прилагането им на практика.

Показанията са при действащо дознание , течащо предварително гледане на обвинения за образуване на дело...Могад да бъдат писмени и устни.
Свидетелстване е когато има образувано дело като тогава за свидел се вика всеки , който има връзка с обвиняеми.Може да бъдат привикани свидетели от двете страни както и да бъдат назначени експертни свидетели от съда(за експертизи например).
Разликата е тънка .Не е особено грешно да се използва кое да е от двете понятия при неекспертни обстоятелства.
...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...