- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Имали ли гимназия, в която да се изучава право?
Значи, искам да уча за адвокат т.е да уча право. Обаче си нямам ни най-малка представа къде,какво и що. Знаете ли училище в което се учи право в София?С какво се влиза?И на какво трябва да наблегна тази учебна година- ще бъда 7 клас?
Редактирано от Цвети.
7-ма точка.![]()
няма как да станеш адвокат от гимназията самоИначе може да наблегнеш да БЕЛ и История . А за гимназия за адвокати препоръчвам КЛАСИЧЕСКАТА в София. След малко ще ти пусна линк за повече подвобности ако искаш пиши на ЛС
![]()
![]()
Mi ricordo montagne verdi e le corse di una bambina,con l'amico mio piu sincero,un coniglio dal muso nero.![]()
![]()
http://www.ngdek.com/
В НГДЕК за повече инфо на личен![]()
Хаха, аз не съм чувала да се учи право в гимназиите, но щом си търсиш такава, успех да си намеришНо иначе да, заложи на профил със история и бел
![]()
А и сигурна ли си , че ще го искаш дори и след 6 години? Човек се променя, вкусовете му също... Още е рано , тепърва ще си седми клас.
Нямаше ли едно училище Света София се казваше май, някакво получастно полуобщинско и се учеха точно римско право, гражданско....
А защо всички за правото се напъват, страната се напълни с юристи
ЗдравейПървоначално написано от ^Santra^
неискам пак да казваш ,че се заяждам с теб, но много пъти (още преди да се засечем в разговор) съм забелязала по горната ти мисал...че страната се е напълнила с адвокати. Защо мислиш така?
Не всички успяват.....
![]()
Първоначално написано от ™G-Baby™
Всяка година стотици 12класници кандидатстват право и не само в СУ- такава специалност има и в други университети.
На всяка улица има кантора- една фалира, на нейно място идва друга.
Във всяка фирма и учреждение има юрист- консулти.
За новите няма реализация- страшно трудно е да си създадеш име в бранша и хората да започнат да те търсят. И всеки един човек, когото няма кой да издържа, ще предпочете да се преквалифицира. И това не са празни приказки и теории- имам достатъчно познати, които дори не се познават помежду си и твърдят това.
Съгласна съм ,че е така. В момента най-много точки обират тесните спецялисти,точно поради тези причини които ти изреди. Но примерно мен ме влече историята и литературата....... не бих искала да ставам даскал.... мн е сложно. Ти нали също кандидатстваш с история,или се бъркаМ? Какви спецялности си си набележила?Първоначално написано от ^Santra^
Няда да споря много много но явно това е добре платена професия за да има толкова много юристи
Mi ricordo montagne verdi e le corse di una bambina,con l'amico mio piu sincero,un coniglio dal muso nero.![]()
![]()
НГДЕК,наистина щом искаш да учиш това,няма по-добро училище..Но първо си изясни длаи наистина ще искаш да учиш това 5 години и после да го работиш..замисли се...Първоначално написано от BaBsYyY_SeXyYy
Love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart.
Начи не знам училище където да се учи право, но знам висши учебни заведения - Русе, София, Пловдив, Велико Търново, Бургас, Шумен , Варна...аз само тези знам сигурно има и още обаче.Следва се с изпит по български език и литература и върху цялата Българска История.Щом още от сега си се ориентирала това, което можеш да правиш от сега е просто да си учиш по история внимателно и да си четеш всички произведения по литература, които ви дадат за лятото, чети развити теми и тн.Можеш да влезеш в някой от сайтовете на университите и по-добре разгледай за какво става въпрос, за да не се окаже после, че "ааама какво е това?не искам да го уча!".Правото не е шега работа и се изисква страшно много четене.Успех!
е там ако влезе,не само адвокат и съдия може да станеПървоначално написано от NaNa_SladuRana
добре платена със сигурност,но я се замислете коя ще е най-добрата професея след 5 до 8 години,ако положението в България не се оправи...............ммм ше ви кажа ПСИХИЛОГ или ПСИХИАТЪР на там вървят нещатаПървоначално написано от Xelliex*
![]()
Първоначално написано от pifiella
![]()
![]()
![]()
![]()
hahah
Адвокати бол, качествени такива, които наистина могат да ти свършат работата без да ти съдерат кожата-малко.Първоначално написано от ^Santra^
По темата-Не знам дали има подобно учебно заведение, но знам че в 10-ти клас се учи "Етика и право", независимо от това дали си в езикова гимназия, математическа и т.н.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone