.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тъпо... защо завиждаме на приятелките си?

Аз продължавам да откривам много интересни части от човешката психология. Става въпрос за това как приятелки завиждат една на друга за какво ли не - за това, че едната е по-хубава, по-слаба, има по-скъпи дрехи или по-готино гадже. Приятелството не се ли гради върху това да се радваш за другия, да му помагаш в трудни моменти? Аз имам приятелки, които страшно много обичам, много се радвам за успехите им и ми е кофти, когато имат някакви проблеми, но ВЪПРЕКИ ТОВА понякога им завиждам. Защо е така? Нима не съм истинска приятелка?

Град
    София
    Тъпо е да завиждаш на другия , но пък да му се радваш а през това време да си мислиш че го мразиш също е тъпо .Ако толкова ти харесва нещо питаш я или него откаде си я е взела и така , но да наистина е тъпо да завиждаш
    Mi ricordo montagne verdi e le corse di una bambina,con l'amico mio piu sincero,un coniglio dal muso nero.

Град
    ~`*`~ СоФиЯ ~`*`~
    Винаги е било така. Ако някое момиче ти каже, че никога не е завиждала за нищо на своя приятелка ще те излъже. Природа
    Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..

Аз понякога завиждам благородно на приятелките ми, но се радвам за тях.Просто понякога си казвам "ех, как ми се иска и аз ..блабла.." , но не спирам да се радвам за нея и дори и да съм много зле, а тя да е много добре пак се радвам за нея, че поне тя е добре

Град
    Montreal, CA
    Може би ни е заложено на всички,но с течение на времето при всеки,този "начин на мислене" ли е не знам как да го нарека, се развива различно..тоест дали си "адския" завиждач,откъдето си примесва и злобата или пък завиждаш на някого,но благородно .
    Аз също завиждам по малко,дори и да не искам...просто си го нося

Фен Аватара на mel4ety
    Град
    sf
    това е то човешката психика

Град
    Rivendell, Middle Earth
    Az nikoga ne sym zavijdala na priqtelkite si.. KOgato im se slu4i ne6to mnogo hubavo sym mn 6tasliva i se radvam zaedno s tqh, kogato im se slu4i lo6o ne6to i na men mi e tyjno.Az mn uvajavam priqtelkite si i ne gledma vyn6en vid, struktura na tqloto, drehi, pari ili takiva ne6ta... Vajnoto e kakvi sa otvytre i dali sa gotovi da ti pomognat v truden moment, dali te podkrepqt !
    "The absence makes the heart grows fonder!"
    Crossfade - Giving up

Завистта е съвсем нормално и човешко чувство!Гадно е когато не осъзнаваш че завиждаш на някой и почнеш да му вредиш с твоята завист..Имам 1 приятелка с която цял живот сме били bf и по едно време си вханах яко гадже и момчетата почнаха да ме харесват повече отколкото нея..нз кво и стана но почна да се държи мн гадно..вече не сме приятелки..Нормално е да си завиждаме но да се опитваме да го преодолеем и да не вредим на приятелите си с тва..
    Every Time You Masturbate,God Kills an Emo Kid,So Please,Keep Touching YouSelves =]

Аз досега не съм им
    завиждала

Аз винаги се радвам за приателките си дори понякога да им завиждам тайничко.

Оффф..

Не виждам какъв ти е въпроса.

Хем се питаш защо хората завиждат, хем ти самата завиждаш.

Не мисля, че с нещо може да се помогне или отговоори точно конкретно на въпроса.

Всеки завижда.
    Завиждането развива света
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Супер фен
    Хаха да така е, почти не съм срещала приятелки, при които няма и грам завист. Може да е за всичко- за оценки, дрехи, момчета, приятелки, семейство. Ясно наистина ни е в природата това да завиждаме

Мега фен Аватара на sasha_90
    Завистта е лошо нещо.Има я,вероятно,защото нямаме каквото искаме,а когато го имаме искаме още.На моите бивши приятелки им "завиждах" защото си копуваха по-често дрехи,иначе за друго не.Нито са имали по-хубаво гадже от моето,нито са по-хубави от мен.

и аз също както мн хора от тоя форум се радват на щастието на приятелките си примерно че са щасливи в любовта имат някое хубаво гадже или пък имат по голям късмет никога не съм им завиждала за такова нещо НО има едно но че съм завиждатала благородно.. примерно искам да имам като нейните цици нейната коса нейната външност но винаги е било благородно и винаги ще се радвам за тях !!!
    Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.

Град
    tHe dArKnEeSss In THe gRaVeYaRd ...
    Олеее завиждала съм и още как.. даже на моменти ми е идвало да цапардосам някое момиче от завист.. но с времето всичко това отшумя.. ддз сигурно защото открих себе си... научих се да ценя това което притежавам и така да се каже "вече не гледам в чиниите на другите" с една дума искам да съм себе си с това което имам.. хайде bye

Won't stop,Won't stop before I find a cure for this cancer....
    Sometimes,I feel I going down and so disconnected
    Somehow,I know that I am haunted to be wanted...

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    moita nai-dobra fr. mn si obi4am ,nie si kazvame vsi4ko i az sum i kazvala,4e i zavijdam,4e e tolkova slabi4ka,tq kazva,4e tva e normalno i tq mi zavijdala za nqkoi ne6a,prosto si go kazvame v o4ite,koeto e hybavo,pone ne si govorim zad gurba
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

завистта е нормално човешко чувство, стига да си има граници. Аз също завиждам на някои приятелки, но както му викат : благородна завист

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Завистта, според мен, се състои главно в това, да искаш да притежаваш неща, които имат твоите приятелки.
    Напълно нормално е, ако имат по-яко гадже от твоето да ти се прииска да бъдеш на нейното място, това не означава, че си злобарка или пък, че ще тръгнеш да и въртиш номера.

Завистта не е чак толкова голям грях, стига да е в умерени количества, то това правило общо взето е универсално.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си