- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- А вие били ли сте жертва на насилието в училище?
Ами мен лично не са ме тормозели.Наистина и в моито даскало виждам много такива случаи.Аз съм 6 клас (бях) и само 7 са по големи от нас в смяната само че аз повечето ги познавам (и не са такива които тормозят сички) обаче не всеки има такъв касмет.Аз не съм съвършен предполагам че ако бях в някое друго даскало можеше и мен да тормози някой.Затова аз се старая да не се подигравам на никого заради външни белези тъй като иаз имам такива...никой не е съвършен.Та не знам как се премахва насилието в училище но ако ги игнорираш и позволиш да те тормозят постоянно няма да стане това че ако не обръщаш внимание на ония му писва според мен са глупости.
Първоначално написано от Sam90'
Какво те накара да преосмислиш поведението си от преди години?
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
В старото ми даскало често се случваха такива нещаУжас направо...все пак всички сме равни.
П.С @HaPKoMaHqk мнението ти важи само за животинския свят..някъде из пустините на Африка може би....Хората,които контролират света не мисля,че са били страшилищата в даскало,напротив-даже обратното,а великите училищни гъзари може би седят и търкат нечия баровска тоалетна,или си излежават присъдата някъде?
![]()
Аз лично не съм ставала жертва на системно насилие . Само два пъти съм се била с две момичета от нашия клас и то извън училище . Те започнаха първи физическото наислие и на мен не ми оставаше нищо друго освен да им забия по един шамар .Като се замисля емоционалното насилие от тяхна страна беше доста по-голямо от физическото , но както и да е . Почти никога не решавам проблемите си с бой . А относно това дали аз упражнявам психическо наислие върху някого , просто защото не е като мен : НИКОГА ! Всеки е различен и ценен по един или друг начин ! Принципно рядко се поддавам на каквито и да било провокации , но понякога се издразвам много става белята ...
да подигравали ми са се ,били са ме, заплашвали са ме ама вече нямам такива проблеми
it`s not easy to be stupid in a large competition
Не. Едричък съм за да ме биятПък и в нашето училище е мирна работа
Jebem te u usta, jebem te u oko
Hehe v minaloto daskalo v na4aloto neshto po4naha ama ne stana raotata sega she vidime v tva daskalo kak she e![]()
жертва не...аз съм от коравите![]()
Мен лично никой не ме е тормозил и аз никой не съм тормозила.Мен не са ме закачали,защото имаха страх от хората,които познавам извън училище,въпреки че аз никога не съм споменавала,че някой от тях ще дойде и ще стане еди-какво си.Е,случвало се е да се базикат,но аз не им обръщам внимание.Аз не тормозя никой,защото просто не съм такъв човек,пък и знам как би се почувствал този от другата страна.
Имала съм безброй гадни случки в даскало,подигравала съм се много,но разбира се с мярка и по не груб начин,за да нараня хората,обаче и на мен са ми се подигравали.Имало е дни,в които по цял ден,тази година бях в ново даскало и бяхме "зайци" и по цял ден имаше хора от "по-голямите"които ни тормозеха наистина много!Пък мен ме обиждаха една група "хора"(нз дали са хора те са чудовища и то не стават за нищо освен да си карат колите на мама и тати из малкия ни град и да са "гЪзари") и тези хора ме тормозеха с обидите си,не само мене,но в някои моменти съм го приемала толкова зле че по цял ден седа плача,искам да умра,да се самоубия,да се преместя в друго училище
Имам още много неща за писане
но няма да ми стигне мястото хаха
Просто нямам думи за училищата в България,за обществото ни,за всичкоо абсолютно всичко,и после защо децата били "сдухани" с ниско самочувствие,защо ставали бандити и крадци от тях,защо има все по-чести самоубийства???????
Това не е свят,в който всеки да живее нормално и на равно и да се чувства Човек
![]()
![]()
![]()
Да кажем "НЕ" на войната по пътищата ! Карай внимателно , спаси живот !
http://vbox7.com/play:9aff1eb1
Милена,почивай в мир.Ти винаги ще бъдеш в нашите сърца.
И на мен ми се подиграват и аз на тях им се смея в лицето абе кво да кажа изверги сме всички...Тотално сме усверипели един към друг дори и да не го усещаме![]()
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Насилие по училищата.. Има го и не знам какво трябва да се случи, за да осъзнаят всички, че не може да продължава така. Дори се случва учители да подстрекават към насилие!Тъкмо такъв беше случаят в миналото ни училище.В начален курс някои от класа се биеха, а госпожата се кефеше! Аз не обичах да се бия и не участвах в мелетата, а госпожата се сърдеше и ми викаше "Какъв мъж си?"Ето защо са толкова важни първите 10 години.Нещата почват от там, че детето бие другарчето си, че му е взело химикалката, и към 12-14 годишна възраст достигат връхната си точка. След това на повечето по един или друг начин им идва акъла в главата, но заплахите нарастват,защото другите стават по-опасни.
След началното всички ме ебаваха,затова че не се обличам като тях и че съм отличник, кечеха ме,понеже бяха по-силни от мен и ми задаваха тъпи въпроси. Това е съдба и на много други деца. Но после се махнах от тъпото квартално даскало и всичко престана.
Не се наручам жертва защото това вече е минало.Когато бах в 3 и 4 клас изпитвах постоянен страх в училищните коридори,защото или накой нарочно ще ме съпне,бутне,удари или вземе чантата.Вчас не можех да си оставя чантата защото или някой ще я изсипе или че почне да я рита и въргаля на пода.Така че знам горе-долу какво е усещането.Сега ще бъда 9 клас и се промених,неискам децата да испитват болката и страка която аз съм изпитала,затова през последните години се стегнах и почнах да се меся кане не ми е работата,но по този начин аз помагах и на себеси,но не мога да отрека че са останали белези по мен(постоянно се приеснявам за мнението за другите спрямо мен и др.)
не съм точно жертва , но знам какво е да те тормозят без причина.
Да, била съм 5-6 и малко от 7 клас. И най-лошото беше, че като почна всичко едни съученички седяха точно до мен на пейките и ги беше бъз да кажат на охранатаОт тогава не съм виждала подобно нещо спрямо други. От тогава известно време станах мн по-затворена и срамежлива, все си мислех, че някой ми мисли лошото, когато нямаше нищо такова и т.н. Работя осърдно да оправя нещата и успявам чат-пат
)) Иначе наистина е ужасно и когато видя тея момичета, все още преминавам на отсрещния тротоар.
![]()
Ами да,спомням си в 3-4 клас в занималнята едно момче от моя клас(в старото ми даскало) нещо ме обиди и аз му отвърнах с думите"Дано не се върнеш никога повече в стаята!" и след това доведе един негов проятел...Може би 3 години да е бил по-голям от мен.Та седях си аз на чина и той се приближи.В стаята имаше около 4-5 момичета.Дойде при мен и нещо ми каза,не помня какво точно.От сорта на "Кво си говорила на момчето?".Аз нищо не казах.После започна да ме удря в ръцете.Имам предвид вместо да тропа по чина,тропаше по ръцете ми,които бяха върху чина с юмруци.После ме риташе в краката.Аз си стоях и нищо не правех.Само измънках"Ами добре,ще му се извиня!".Но всъщност нямаше за какво,защото аз нищо лошо не му бях казала,той ме провокира и без това.Ревях доста дълго,а никой в стаята не ми помогна.Това в продължение на може би 15-20 минути.След това като се прибрах майка ми ме пита,защо рева,обаче аз не знаех дали да й кажа...И накрая когато разбра поиска да се види с това момче,но аз я спрях,защото знаех,че след това ще си имам сериозни проблеми.Беше найстина много гадно.![]()
не не съм била никога жертва но като видя да бият някой в училище ми става много гадно и се опитвам да му помогна [-o<
Ne pomnq da sa me bili v y4ili6te .. nito az sym bila nqkoi(osven ponqkoga mom4etata) Ama mi stava mn jalko kato vida mom4etata ot moq klas da biqt edno dete 5 klas .. to e mn svito i sramejlivo a te go pluqt i go ritat i o6te kakvi li ne glyposti.Ne sym ot tezi deto malchat ... otidah pri deteto(cqloto opluto ot tapite ni mom4eta - 7 klas
) i go vdignah i my kazah nali kakvo ti e za6to se ostavqsh da te tomozqt taka.. a to me gleda6e i ne moje6e da kaje dyma
samo plache6e i daje go be6e strah da kaje na y4itel ili ohrana..! Prosto mi stana mnogo tejko
A na mom4etata .. i da im kazvam te sa kato deca,izob6to ne mi prili4at na 7 klas
A sega se setihh edin pat edin perkolqsal ot 8mi klas se opita da me spyne v koridora i v momenta v koito si slaga kraka i az si izvartqh moq i onq padna na zemqta .. Oleee ymrqh
![]()
![]()
![]()
ми по принцип мен само са ме обиждали ... защотото нема да посмеят да ме бият освен ако не се навият няколко човека но невярвам да го направят защотото не им обръщам внимание въпреки че всяка обида ми нанася тежка психическа повреда ако мога така да го кажа особено ако ме обиди човек от другия пол... пък и мойте проблеми не са толкова сериозни ... 5килца + и 6 по всичко(проблеми ... ХАХАХАХА това са били проблеми ...) но имам приятел който е ... ушат и това мн мн му проваля живота защотото секи ден си го мачкат и дърпат ушите...
Питам се тея дето постоянно само тровят и бият другите защотото не ги харесват външно сещат ли се въобще как им е на тези хора...мен лично това ме направи доста наясно със света, затворен човек и пълен с умраза
Първоначално написано от Drogiranata_
хах ами била съм... щот не слушах чалга...викаха ми метълката и само ме бъзикаха макар че аз не се обиждах щот съм такаваиначе гадничко се държаха и нямаше с кой да говоря...мръсни чалгари /не се обиждайте говоря за тея от стария клас/ ...аз си траех и ги оставях да ме обиждат...гадно ми беше да ама те така се забавляваха...обаче скоро пораснах...сега кат ме видят не смеят да гъкнат- страшна метълка бягайте надалеч
![]()
![]()
![]()
![]()
I'm smiling...this dont mean I'm happy...
била съм жертва на насилие в сегашното ми даскало заради малък косур във външния си вид(който вече е оправен)а и защото не съм гражданка като другите..ужасно е
прибягвала съм до защита от учителите и директора..удряли са ме в лицето с жестоко засилена врата и то брутално(после ест.ми се извиняваха насила)
Е това твоето от прочетеното ми се вижда най - кофти .Първоначално написано от Sladuranka :)
![]()
Аз имам някакъв спомен от първи клас , че ми беше посинил един съученик окото , но той ни изреди целия клас до 8ми клас . Но аз освен тази моя случка в 1ви клас не съм имала проблеми . Но за това пък насилствено бях подстригнала едно момиче и го бях направила на маскара с което не се гордея . В крайна сметка всичко е приемливо стига да е в определени граници , защото няма как да накараш дете да не върши простотии , просто няма .
Kakvo nasilie![]()