- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес програма ?!?!
здравейте .. значи почнах да тренирам фитнес от 2,3 седмици на 15 съм и си направих една програма ..
Понеделник: гръб ; корем
Сряда: бицепс ; трицепс ; корем
Петък: гърди ; рамо ; трапец ; корем
Събота: малко гръб ; малко гърди ; крака ; корем
искам да ви попитам дали е добра , ако не .......
бтв:слабичак съм .. ама съм релефен горе долу![]()
![]()
а и имам една дупка .. по рождение м/у гърдите,незнам,мисля че е на слънчевия сплит точно може и малко по нагоре ... ама е много дълбока и не е много много хубаво
.. ако ми кажете как да я оправя
![]()
Дупката си е дупка, може би ще успееш да я позамажеш като качиш маса, но си личи. Орежи корема 2 пъти, така че да ти е през ден. Програмата не е лоша, предполагам искаш да качиш маса. Подбери си упражненията, реда, сериите, повторенията и изпълнението, и резултатите ще са бързи и добри. Айде успех, брат!![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Vij sa, za dupkata idi si na lekar, toi 6te ti obqsni. A za programata.....ne mislq, 4e e mn dobra. Po-dobre si idi pri fitnes instruktor da pita6 za neq, ina4e az treniram s dumpeli v domap6ni usloviq i moita programa e:
Ponedelnik: biceps, triceps, predmi6nica;
Vtornik: korem;
Srqda: gurdi, ramo;
Chetvurtak: korem;
Petuk: kraka;
Subota: korem;
Nedelq: grub, trapec
Ponedelnik: korem;
Vtornik: biceps.... mislq, shva6ta6 kak stava![]()
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!
така явно нямате инструктор в залата,който да ти каже,че нямаш стаж и ти трябва кръгова тренировка,която да правиш 2-3 месеца.
Ето ти я:бедрено сгъвна и разгъване,лег,скрипец зад врат,раменна преса с дъмбели,скрипец за трицепс,сгъване с крив лост,коремни преси.
За дупката си е генетично,но като напомпаш и изградиш маса ан гърдите няма да си личи толкова.
малко от това,малко от онва-не трябва да даваш преимущество на определени мускулни групи:Събота: малко гръб ; малко гърди ; крака ; корем
1.изграждане на нехармонично тяло
2.възможност от претрениране
през ден тренираш без уикендите
Програмата е тъпо изготвена - личи си, че си новак.
Предлагам ти да започнеш с това: http://www.bb-team.org/workout/1359/
След като минат 4-5 седмици смени на това: http://www.bb-team.org/workout/1291/
След известно време и почувстваш, че тази програма ти е слабичка избери си 3 или 4-дневен сплит от някой сайт и тренирай![]()
PerfectStrang3r да новак съм-година и половина сериозно тренирам,интересувам се и попивам знания от всякъде-книги,статии в нета,инструктори и canis_dirius ме светна малко.Видях ти снимките пич в импулс.На 17 -168см/70кг/110 гръдна/37 ръка,да нямам никакъв релеф,но мазнината ми е малко-структура.Сега съм на нвд и съм спаднал,но ти какво си изградил като мускулатура бе пич?Кое е тъпото на програмата-с такава се почва,за да свикне момчето с натоварването и после да гради маса.
Вземи малко се поинтересувай и попрочети-защо упражненията са на суперсерии,защо се правят по 3 серии за всички мускули без тези на ръцете-да др са по-големи,но трицепса е по-голям от бицепса.Не се изказвай неподготвен-то ако ставаше всичко с нета нямаше да има фитнес инструктори
Хех, приятел, аз казах на wo0p, че е новак. За тебе абсолютно нищо не съм казал... Също не помня да съм споменал, че претендирам да съм с изградена мускулатура. Поне за начинаещи мисля, че го разбирам, тъй като съм минавал през този период.Първоначално написано от machine
Отгоре на всичкото аз не ходя на фитнес от година - занимавам се с други спортове. Можеше да не се заяждаш. Исках да помогна на момчето, ама явно ти разбираш повече - ок, обясни му. Аз се оттеглям.
ИЗВИНЯВАМ СЕ!!!НЕ СЪМ ТЕ РАЗБРАЛ ПРАВИЛНО,ЗА КОЕТО СЕ ИЗВИНЯВАМ!!!![]()
![]()
![]()
Така, да започнем от първото и най-важно нещо : гръб и корем никога не се тренират заедно, защото първо се пренатоварва кръста и второ има голям риск отконтузии и схващания. Второ наистина тренировката е шит, а и се тренира само по три пъти в седмицата. Събота или Неделя, който там ти е почивния ден може да правиш само ПУЛС тренировка ( колело, пътека и т.н. ) .. Ето ти примерна тренировка, с която ще имаш по-голям ефект.Първоначално написано от wo0p
Понеделник : Рамо, Гръб ... почивка
Сряда : Бицепс, Трицепс, Гърди
Четвъртък : Корем, Крака ...
Мускулните маси се тренират последователно като се почва от най-горната част на тялото и до края на седмицата се стига до долната част на тялото. Така тялото не се пренатоварва и има по-голям резултат.
п.п. Ако имаш повече въпроси, ми пиши ЛС. Повярвай ми, има какво да учиш още![]()
“Her lips say no, but her hormones say 'Oh my God, yes, more.”
Ami predmi6nicata i trapeca.....ili da ne gi treniraПървоначално написано от HenykucT
![]()
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!
Първо, трябва да си вкараш големите мускулни групи(гръб, гърди) в началото на седмицата...няма как да си дигаш лежанката като с мускулна треска на ръце, сеш се...бицепса и трицепса най добре в края на седмицата че да могат да си починат...а за крака най добре тичай много, хем правиш крака, хем оформяш цялото тяло и сваляш сланините...
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Четете малко литература и се образовайте ... Предмишницата се комбинира с трицепса, а трапеца с рамото ...Първоначално написано от mgs_92
![]()
Пълни глупости ... ако тренираш така за никъде не си ...Първоначално написано от SiegHeil
![]()
програмата ти е добра, но ти препоръчвам да правиш рамото в отделен ден както и кракатаПървоначално написано от wo0p
и ги обърни малко примерно Понеделник Гърди Вторник гръб Сряда почивка четвъртък ръце петък почивка събота Рамо Петък крака
Съдбата отреди ! Арсенал !
Пс. Открих си старата парола за акаунта Моля да ме извините.....
previous acc name: TurmionKatilot
Защо 3 мускула в 1 ден?Най-добре е да се почват с гърди тренировките и също се почва от по-големият към по-малкият мускул да се тренира.Тука ми бяга логиката-обясни ако искаш защо си избрал този вариантСряда : Бицепс, Трицепс, Гърди
и гледай всеки ден да правиш корем .. голяма мъка е този корем поне за мен ...![]()
то и за мен е мъка-нито плочки,нито нищо шкембе,ама шанси гледай всеки ден да правиш корем .. голяма мъка е този корем поне за мен ...
3 пъти седмично мах да го прави,защото и той е като останалите мускули и се нуждае от възстановяване
S edna ideika po-malak dali bi mogul da bude?
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
и аз съм така по средата и колкото да го правя ... незнам и винаги ми е трудно по едно време го правех много после се поспрях за седмица две и после пак мъкиии, но си прав трябва да си почива.. и това е мисля, че ми умряха надеждите за плочки, но пук и без тях мога да минаПървоначално написано от machine
пък иначе ще си го правя
![]()
Цвети нищо не казваш за снимчицата ... голяма ли е ? да намалям ли още пикселите или да си оставя подписа така..Първоначално написано от ЦвЕтИт0
?
Абе, фитнес маниаците .. вие четете ли, какво пишете въобще .. ама грам не разбирате от фитнес, пък да не говорим за създаването на програма. И как ще се тренира всеки ден корем, като това е най-натоварващия мускул на тялото. Вие имате ли акъл бе ...
п.п. Пич прочети внимателно поста ми и повярвай, че това е най-полезното за теб![]()
ами така тренира се Аз съм си плащал за програма като почнах преди фитнеса и всеки ден по програма имах корем и програмата ми доло горе съвпадаше с неговата идея само че аз си поразкъсах малко програмата като отделих рамото в отделен ден Явно ти не си на ясно за корем се праввят леки упр като коремни преси и машина да не ти е гърди или гръб че да не може всеки ден Айде не ми говори като незнаешПървоначално написано от HenykucT
И корема винаги остава да се прави накрая
понеделник,сряда и четвъртък;почва от малките мускули към големите;Понеделник : Рамо, Гръб ... почивка
Сряда : Бицепс, Трицепс, Гърди
Четвъртък : Корем, Крака ...
от сряда къде му отива възстановяването-прави гърди,а на следващщият ден крака?Мускулните маси се тренират последователно като се почва от най-горната част на тялото и до края на седмицата се стига до долната част на тялото. Така тялото не се пренатоварва
2 дни последователни тренира и после 4 почивка ?
и как ще прави гърди бицепс и трицепс в един ден бре то това е невъзможно не съм съгласен с това и мн хора ще ме подкрепят...![]()
непукист е прав за корема-сугласен съм с него,а че се прави последн-да,прав си