.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Издаване на лична карта

Искам да попитам,издаването на лична карта след 14 год. задължително ли е или желателно? Ако не си си направил лична карта след 14 години, има ли глоба и каква е?

Град
    Асеновград, България
    Задължително е! Обикновено пращат известие, че не си си издал, ако закъснееш.
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

А ако си на 16 и още нямаш лична карта?

Град
    В Раят,покрит в тъмнина ...
    Аз си изкарах миналата година когато без на 14
    И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black

The love is behind the gossip! ;]

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ако до няколко месеца не си направиш от навършването на 14 ще имаш глоба като отидеш за издаването
    Преди да се разсърдиш, увери се че нямаш повече усмивки

Трябвало е да отидеш веднага, щом си навършила 14. По принцип има някакви глоби, които не са никак малки, но не знам дали винаги се наказва (все пак това е България...). Отиди възможно най-скоро и си направи, колко ти му е.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Град
    Русе
    задължително е ако имаш навършени 14 год. и до няколко месеца не си си извадил лична карта се налагали глоби

ОК,де.Ама аз като бях на 14 никви известия не са ми пращали,нито родителите ми са се бозспокояли от глоби.Знам,че след 14 може да се издава.А да кажа,че 14 години съм ги минала от мнооооооооого отдавна И наскоро си извадих лична карта-абсолютно НИЩО не ми казаха-защо толкова късно (щото вие казвате,че тр веднага след 14),нито ни наложиха глоба-нищо!

v momenta si izdavam

Повече от фен
    Аз сега ще си правя лична карта нищо, че одавна минах 14 , но никой нищо не ми каза за глоба.Моя приятелка я бяха глобили 30 лева.

Закъснях с седем месеца и имах 20 лева глоба. С колкото и да закъснееш глобата е 20 лева поне при нас. затова не си прави ако не ти се налага. няма да съществуваш известно време

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от mobsita
    ОК,де.Ама аз като бях на 14 никви известия не са ми пращали,нито родителите ми са се бозспокояли от глоби.Знам,че след 14 може да се издава.А да кажа,че 14 години съм ги минала от мнооооооооого отдавна И наскоро си извадих лична карта-абсолютно НИЩО не ми казаха-защо толкова късно (щото вие казвате,че тр веднага след 14),нито ни наложиха глоба-нищо!
    оф.. уж всички с лични карти, пък не знаят как стоят нещата...........
    До навършване на 16 годишна възраст ако не си си изкарал лична карта, тогава има вероятност да отнесеш някоя и друга глоба.
    Лични карти се издават след навършени 14 години!

Ако станеш на 18+ и нямаш лична карта, при подаването на документите и цялата разправия вече си имаш една глоба, която никой не може да ти отнеме Просто защото като си изкараш карта след навършени 18 години те ти изискват старата карта, която си си изкарал след навършени 14 години.

Деба, тва е цялата философия.

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    6 meseca sled navar6vaneto na 14 godini ima globi

Задължително е ! Ако си навършил вече 15 и нямаш лична карта има глоба .. в моя град мисля,че беше 60лв ..Може и повече

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

Град
    ВаРнаАа...
    На мен ми казаха до 1 месец след като си навършил 14 и ние точно в последния ден отидохме.
    http://fun.vestnik24.com/simagochi/aquagirl "Само човек, здраво стъпил на земята е способен да гради въздушни кули."

HoUsE MuSiC

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от desityyy
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ако до няколко месеца не си направиш от навършването на 14 ще имаш глоба като отидеш за издаването
    Глупости !
    Моята си я направих 1 месец преди да стана на 16 и нямах никакви глоби.Ако след 16 години нямаш, тогава мисля че беше 30 или 50 лева глобата.
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Извод-изкарай си и тва е

А и + това първата ти е безплатна!
    Non musique - non vie!

Искам да попитам нещо за личната карта.Значи вече тече 7-ми месец от както навърших 14 но още не съм си я издала .Въпросът ми е ще има ли някакви глоби и какъв ще е техният размер? Благодаря ви предварително!!!
    welcome back into the real world

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от XceSS
    Цитирай Първоначално написано от desityyy
    Глупости !
    Моята си я направих 1 месец преди да стана на 16 и нямах никакви глоби.Ако след 16 години нямаш, тогава мисля че беше 30 или 50 лева глобата.
    и аз така знам моя въпрос е и с двамата родители ли трябва да се отиде да се вади?защото са адски заети и мога да си взема само един
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Ами там се попълва един формуляр,който трябва да бъде подписан и от двамата родители,но на нас ни го дадоха да си го вземем вкъщи.
    Вкъщи баща ми го подписа,както и майка ми.. После отидох само с нея,за да го предадем.
    Когато я получаваш,също се иска да си с един родител.Поне на мен така ми казаха.Майка даже отиде да ми я вземе,защото й беше по пътя,но не и я дадоха.Трябвало и аз да съм там.
    Както и да е де.
    Първата лична е безплатна и имате право да бърза услуга.На мен ми я направиха за 2 дни.

Аз закъснях с 7 месеца, след което всички ни се накараха .. Задължително трябва до 1 месец след навършването на 14 да се издаде!
    Your eyes bright blue as the sky
    Deeper than the sea
    Warm as the sun

Аз си издадох моята на 15 отиваш в районното, пишат ти акт за 20 лева на твое име (нямаш 18 години съответно нищо не плащаш) след 20 дни отиваш за наказателното и готово
    0bicham te !{~}{~ [h]~

Re: Издаване на лична карта

Цитирай Първоначално написано от densii
    Искам да попитам,издаването на лична карта след 14 год. задължително ли е или желателно? Ако не си си направил лична карта след 14 години, има ли глоба и каква е?
    аз си направих за 1ви път на 17 години (януари тая година).
    никви глоби не съм плащал.

Цитат от закона

Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:
    1. използва подправени или чужди документи за самоличност, ако не подлежи на
    по-тежко наказание;
    2. отнеме, задържи без съгласие на притежателя, укрие или унищожи документ за
    самоличност на друго лице;
    3. приеме или даде в залог или преотстъпи български документ за самоличност;
    4. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
    5. не представи документ за самоличност при поискване от компетентните
    длъжностни лица.
    6. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
    7. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)

Чл. 81. (1) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. български гражданин, който:
    1. (отм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.)
    2. не обяви пред компетентните български органи придобиването на документи за
    самоличност, издадени от друга държава, в определения за това срок;
    3. загуби, повреди или унищожи български документ за самоличност;
    4. попречи на упълномощените органи да извършат проверка за установяване на
    самоличността му;
    5. (доп. - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) не представи документа за самоличност на органа,
    който го е издал, в 3-месечен срок след изтичане на неговата валидност или след отпадане
    на основанието за издаването му;
    6. обяви неверни данни при подаване на заявление за издаване на документи за
    самоличност, ако не подлежи на по-тежко наказание по друг закон;
    7. използва нередовни български документи за самоличност;
    8. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) не подмени документите
    си за самоличност в срок от 30 дни при промяна в имената, персоналните данни,
    постоянния адрес или трайни и съществени изменения на образа;
    9. не направи необходимото като законен представител за снабдяване с документ
    за самоличност на лицето, което представлява.
    (2) Ако деянието по ал. 1 е извършено от чужд гражданин, глобата е до 3000 лв.
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си