Ето какво прочетох скоро:
"МОЖЕ ДА ВЯРВАТЕ НА БИБЛИЯТА
аКО РАЗБИРАТЕ ТОВА СЛОВО. тО НЕ Е НАПИСАНО ДА СЕ ЧЕТЕ САМО КАТО КНИГА, ПОМАН, А Е НАПИСАНО ЗА ДА СЕ НАУЧИ ЧОВЕКА ДА ПАЗСЪЖДАВА САМОСТОЯТЕЛНО.
А НЕ ДРУГИ ДА МУ ОБЯСНЯВАТ ИЗСМУКВАКИ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ ЛЪЖИ.бИБЛИЯТА както и КОРАНА са книги, които ни учат на словото , да го опознаваме. И след като опознаем СЛОВОТО ще опознаем и живота.
Защото живота е една сложна наука.
Библията може да изглежда като история, но не е само това, тя е философия и всичко останало и се чете анализирайки ДУМИТЕ. в ТЯХ Е ИСТИНАТА. н О ЗА ДА СЕ ЧЕТАТ ДУМИТЕ Е НУЖНО, ОТВАРЯНЕ НА РАЗУМА за да получи човек асимилационната способност….”
И ето какъв беше отговорът ми:
Ле-лееееееееееееее е на тва му се вика простотия и глупост.Науката сама по себе си отрича съществуването на божествени идиотщини.Философията се гръди на съмнението,защо тогава не се съмняваш в религията,човек може да се съмнява във всичко,докато не бъде доказано научно!
Ти знаеш ли изобщо кво е слово….способността да разговаряме…ами те и животните разговарят помежду си,но по различни начини!Значи ти вярваш че светът е създаден за 6 дена и че Адам и Ева са имали двама сина,единия от които е убил другия и от тези трима човека са произлезли всичките хора на този свят!Религията е силата която е убила най-много хора на тази планета!
От религията не можеш да научиш нищо за света,защото светът се базира на еволюцията,а религията се противопоставя на еволюцията,отрича я,като единственния й аргумент е че щом сега от маймуните не произлизат хора,следователно не съществува еволюция….което е невероятна глупост!Човекът НЕ е произлязъл първо от маймуната и второ еволюцията е толкова очевидна че още малко ще ви избоде очите!
А какво казва религията за динозаврите….НИЩО не казва!А какво казва за Маите,египтяните,будистите и мюсюлманите…..НИЩО!Казва само че ако не следваш християнството ще отидеш в ада!?!?А мога да ви кажа че Маите….съществували много преди християнството са имали дори и канализация и знания надхвърлящи тези на християнските убеждения!
ПОРАСТНИ!
Религията е създадена за да се контролират масите!Това е средство за контрол и послушание,никъде и никога не е съществувало добро и зло докато религията не ги внесе в света,за да буди страх….понеже видиш ли ако не си добричък,отиваш централно в ада и ще гориш во веки веков….толкова невероятно!А тези два термива добро и зло,бог и дявол,бяло и черно са изкривени…..НЯМА ТАКОВА НЕЩО като добро или зло,има полезно и вредно,защото едно нещо за един е полезно,но за друг може да е вредно и затова НЕ трябва да се слагат Еталони на всико и да се определя кое е добро и кое е лошо!
Още един последен факт….след като бог е създал човекът по свой образ и подобие,тогава защо никъде където той се споменава и никъде където пише че хора са го виждали не пише за това как изглежда!Пише се само за светлина от небето и няква си енергия.На иконите са изрисувани само христос,дева мария и апостолите,но не и бог….въпреки че “сме създадени по негов образ и подобие”!?!?Е аджаба то тоя бог,чернокож ли е….мулат метис европеиден!?!?
Очаквам коментари,критики и дори и анатемосвания,защото знам че християните колкото и да са добри и колкото и да вярват в силата на любовта и добротата от все сърце пожелават на другите да отидат в Ада.......хах като казах любов,се сетих,че на някакво място бях прочел че бог е любов......много интересно,а аз знам че любовта е химия,хормон който се приема от рецепторите и влияе на тялото също като адреналина и многото другите хормнони бушуващи в тялото на човек!
Опа....пак се отплеснах....е оставям ви вие да прецените дали говоря врели некипели или съм на прав път(!реторичен въпрос!)!