Първоначално написано от
kristo
Лошото е, че си нямаме един цар Борис III в момента, защото сина му и внуците му са невероятни издънки на Сакскобурготската династия и нямат нищо общо с него, който беше един истински българин по душа и който правеше в повечето случаи и доколкото успяваше най-доброто за България. Та Борис III направи една много добра постъпка в средата на 30-те години, забрани всички политически партии/тоест наложи безпартийно управление/, което се осъществяваше от хора, които са нямали нищо общо с която и да е било партия и изобщо не са се занимавали с политика, но са подбрани специално най-кадърните, умните и способните от тях. И нещата в България наистина потръгнаха-само за 4-5 години България стана най-развитата страна на Балканите и сред 10-те най-развити в цяла Европа-тоест имало е огромен положителен резултат от цялата тази реформа, забраняваща дотогавашните партии да действат и управляват. Не е ли време по същия начин в България отново на всички сегашни партии да им бъде забранено да управляват, а да ни управляват именно такива-безпартийни, но кадърни и способни хора от народа? Аз мисля, че този вариант трябва да се опита и съм сигурен, че при сегашната ситуация ще даде резултат, но едва ли е възможно за голямо съжаление.