.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11
    Супер фен Аватара на WaterLilly

Въпрос за червенобузите костенурки

Здравейте! Днес си купих костенурка и още не съм я кръстила. Не знам как да определя пола й. Знам, че на мъжките опашките и ноктите са по-дълги, но това не ми помага, защото нямам женска за сравнение! Мисля, че може да се определи по шарките на долната част на корубата (на коремчето), но не знам как.

google.com--->червенобузите костенурки--->сякви сайтове

Ти за малоумна ли ме имаш?! Естествено, че вече съм търсила, щом пиша тук! Не намерих нищо!

Предните нокти на мъжките са по-дълги от задните,а при женските е обратно, на Мъжката бузите са червени а на женската оранжеви, женската е с по малка опашка и клоаката/ануса/ е почти до черупката,а на мъжката -опашката е дълга и клоаката е извън черупката ,някъде по средата на опшката <---всичко това по данни от нета(може би не си търсила достатъчно ).Дано съм помогнала

Благодаря! Аз търсех за определяне на пола, може да не е било написано точно така.

Голям фен Аватара на Yancheto
    www.zoomania.org - има и форум,там ще намериш всичко за костенурките.И пола се определя чак след като животното стане на около 6-7 години...Аз също имам червенобуза костенурка.

Супер фен
    Здравей, миличка! Да ти е честито животинчето!

Имах 2 преди време, но едната умря, защото когато сменяхме водата на аквариума, наливахме от чешмата хладка и не изчаквахме да се вдигне хлора, а веднага ги пускахме и тя умря, за жалост. Сега остана само втората - голямо диване е, нямам думи. Алпинист и половина. Като беше по-малка се катереше по аквариума, даже един път излезна и беше паднала от метър и нещо /лятото е на терасата/ и се беше скрила под прахосмукачката и спеше. Голяма е шматка, е, не й знам пола де и до ден днешен не мога да го определя. Сутрин ми чува gsm-a, като ми звъни алармата и започва да скача във водата и колкото и да ми се спи - ставам. Ииии така. Много е сладка, много си я обичкам...

Супер фен Аватара на miShle
    Цитирай Първоначално написано от ~LaDy_Dy~

Имах 2 преди време, но едната умря, защото когато сменяхме водата на аквариума, наливахме от чешмата хладка и не изчаквахме да се вдигне хлора, а веднага ги пускахме и тя умря, за жалост. Сега остана само втората - голямо диване е, нямам думи. Алпинист и половина. Като беше по-малка се катереше по аквариума, даже един път излезна и беше паднала от метър и нещо /лятото е на терасата/ и се беше скрила под прахосмукачката и спеше. Голяма е шматка, е, не й знам пола де и до ден днешен не мога да го определя. Сутрин ми чува gsm-a, като ми звъни алармата и започва да скача във водата и колкото и да ми се спи - ставам. Ииии така. Много е сладка, много си я обичкам...
    Имам костинурки от 6 години .. Винаги сме им сменяли така водата и с хлор без хлор както гледам още върдат .. Не мисля,че костенурката ти е умряла точно от това.. може да е естествена смърт
    По темата Имам мъжка и женска .. На женската опашката е по-къса аз само по това ги различавам, а и мйжката е някаква мега бърза много е шантава.Докато женската е много страхлива ... Поне моите са такива Ама виж опашките .. пък и ти защо не си попитала в магазина? Няма как там да не са знаели ...
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

Благодаря за отговорите и съветите! Аз чак сега ги видях.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от _miShlence_
    Цитирай Първоначално написано от ~LaDy_Dy~

Имам костинурки от 6 години .. Винаги сме им сменяли така водата и с хлор без хлор както гледам още върдат .. Не мисля,че костенурката ти е умряла точно от това.. може да е естествена смърт
    По темата Имам мъжка и женска .. На женската опашката е по-къса аз само по това ги различавам, а и мйжката е някаква мега бърза много е шантава.Докато женската е много страхлива ... Поне моите са такива Ама виж опашките .. пък и ти защо не си попитала в магазина? Няма как там да не са знаели ...
    Не съм доразказала явно. Умря, защото от водата й се възпалиха очите и не ги отваряще, същевременно не намира храна като пусна - от глад...

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Ъх...вече ти обясниха по-нагоре...Аз само ще ти кажа как се казваха моите,ако се затрудняваш в избора на име... По-малката беше Блещи,а по-голямата Спаска. ...Имах си ги близо 7 годинки...Ама починаха.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си