- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Въпрос за червенобузите костенурки
Здравейте! Днес си купих костенурка и още не съм я кръстила. Не знам как да определя пола й. Знам, че на мъжките опашките и ноктите са по-дълги, но това не ми помага, защото нямам женска за сравнение!Мисля, че може да се определи по шарките на долната част на корубата (на коремчето), но не знам как.
Ти за малоумна ли ме имаш?! Естествено, че вече съм търсила, щом пиша тук! Не намерих нищо!
Предните нокти на мъжките са по-дълги от задните,а при женските е обратно, на Мъжката бузите са червени а на женската оранжеви, женската е с по малка опашка и клоаката/ануса/ е почти до черупката,а на мъжката -опашката е дълга и клоаката е извън черупката ,някъде по средата на опшката <---всичко това по данни от нета(може би не си търсила достатъчно).Дано съм помогнала
![]()
Благодаря! Аз търсех за определяне на пола, може да не е било написано точно така.
www.zoomania.org - има и форум,там ще намериш всичко за костенурките.И пола се определя чак след като животното стане на около 6-7 години...Аз също имам червенобуза костенурка.![]()
Здравей, миличка! Да ти е честито животинчето!
Имах 2 преди време, но едната умря, защото когато сменяхме водата на аквариума, наливахме от чешмата хладка и не изчаквахме да се вдигне хлора, а веднага ги пускахме и тя умря, за жалост. Сега остана само втората - голямо диване е, нямам думи. Алпинист и половина. Като беше по-малка се катереше по аквариума, даже един път излезна и беше паднала от метър и нещо /лятото е на терасата/ и се беше скрила под прахосмукачката и спеше.Голяма е шматка, е, не й знам пола де и до ден днешен не мога да го определя.
Сутрин ми чува gsm-a, като ми звъни алармата и започва да скача във водата и колкото и да ми се спи - ставам.
![]()
Ииии така. Много е сладка, много си я обичкам...
![]()
![]()
![]()
![]()
Имам костинурки от 6 години .. Винаги сме им сменяли така водата и с хлор без хлор както гледам още върдат .. Не мисля,че костенурката ти е умряла точно от това.. може да е естествена смъртПървоначално написано от ~LaDy_Dy~
![]()
По тематаИмам мъжка и женска .. На женската опашката е по-къса аз само по това ги различавам, а и мйжката е някаква мега бърза много е шантава.Докато женската е много страхлива ... Поне моите са такива
Ама виж опашките .. пък и ти защо не си попитала в магазина? Няма как там да не са знаели ...
![]()
Първоначално написано от blq_blq
Първоначално написано от smile98
Благодаря за отговорите и съветите! Аз чак сега ги видях.![]()
Не съм доразказала явно. Умря, защото от водата й се възпалиха очите и не ги отваряще, същевременно не намира храна като пусна - от глад...Първоначално написано от _miShlence_
![]()
Ъх...вече ти обясниха по-нагоре...Аз само ще ти кажа как се казваха моите,ако се затрудняваш в избора на име...По-малката беше Блещи,а по-голямата Спаска.
![]()
...Имах си ги близо 7 годинки...Ама починаха.
![]()