.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от mysterious angel
    Нямам си идея за първоначалния въпрос на темата, този за пророците, просто искам да кажа, че приемам всички религии, но ако ще следвам някоя, ще я пречупя през собствения си поглед. Напр някой по-горе каза, че избираш или правилния път, или грешния. Според мен всичко в света има прекалено много измерения, за да можеш еднозначно да го категоризираш като добро или зло. Нещо, което по принцип се приема за зло, в определени обстоятелства според мен може да бъде добро и обратното.
    Не. Когато вярваш в нещо, вявраш в него. Ако всеки тръгне така да вярва в нещо и да го "пречупва", то това нещо ще е доста различно от оригинала.

Пример: Ако искаш да вярваш в Исляма, то четеш Корана и се водиш по това, което пише. Същото и с Християнството, Индуизма, Будизма и тн.

Ако пречупиш която и да е вяра, ти правиш собствена.
    E, истествено, нямам предвид за янкакво голямо пречупване. Не мога да дам точен пример, защото съм чела Библията като малка и вече не помня много от нещата в нея, но примерно от някоя част си вадя извод, защото това не са все пак басните на Лафонтен.
    Първото нещо, което за пример ми идва в главата, е от един разказ на Гогол, казва се Шинел и се изучава в 9-ти клас (дано се сещате за кой говоря). Та значи, учителката ми казва, че главинят герой е нещастен. Аз казвам, че е бил щастлив, преди обкръжаващите го хора да му внушат, че има нужда от нов шинел, от което става нещастен. Учителката не е съгласна с мен, но според мен имам право.
    Религията не е като математиката напр, това не е някаква точна наука, която се разбира от всички еднакво, един и същи текст може да бъде интерпретиран от 10 човека по 10 различни начина. Затова казвам, че пречупвам всяко нещо през собствения си поглед върху нещата, като се старая да не изпускам същината в него.
    Съжалявам, че не дадох по-разбираеми примери, но вече ми се спи.

Цитирай Първоначално написано от dark_angel3
    Чалгата.... това е най-зеленият сопол от дълбоките ноздри на България

Град
    тук таме
    съгласен съм с mysterious angel,при положение че бибилията е писана ит много хора и преписвана от още толкова,които са пречували малко или много пъвроначалната идея и в момента се водите по една пречупена идея,която неможе да бъде приемана като оригинална,защото тя не е.
    Библията писана ли е от много хора....писана е.Преписвана ли е много пъти....преписвана е.И всеки който я е преписвал си е добавял или премахвал малки части от нея.
    Имайки на предвид как в момента всеки вярващ пречупва не до толкова първоначалната идея в библията и в следствие на това са се разделили на три основни групи християни,католици и протестанти.
    А сега кажете че не съм прав....

"Така си мислиш ти, поне имам достатъчно факти за да знам че ти грешиш и че аз съм прав, докато ти нямаш "
    Твойте факти от сега знам че не лежат на твърди основи,а на нещата които аз написах(че любовта е химия и че доброто и лошото не съществуват в статични форми) е болезнено вярно,колкото и да го отричаш.Така е...истината е грозна и боли....

Грешка.

Намирани са стотици стари ръкописи, от които е сглобена един вид Библията. Когато се преписва, се преписва внимателно и то не от кой да е, а от вярващи хора, които не биха дори посмяли да променят нещо там.

Град
    тук таме
    От къде можеш да бъдеш сигурен,като това в станало преди доста много години,когато доста по голям процент от хората са били "невежи"
    "Намирани са стотици стари ръкописи"
    Които ръкописи са писани от хора видели различни неща,пишейки на основата на знанията си,които не са били много и в които ръкописи е имало много правописни и смислови грешки.
    Това неможеш да го отречеш,защото в следствие на това в библията има много несъответствия и противоречиви твърдения и има разлика между стария завет и новия завет и между ръкописите още преди въобще да има бибилия.

Библия е имало от доста време, само, че преди е била на свитъци. Свитъците от Мъртво Море показват доста добри съотвествия на Стария Завет с оригиналните писания. Новия завет е преписван много пъти и то често! За да преписваш каквото и да било трябва да си грамотен. Не знаеш какви са били изискванията, за да го препишеш. Една грешка и гориш ръкописа. Хората, преписвали го, наистина са вярвали, че ще ги споходи наказание ако променят написаното.

Древния иврит не е имал пунктуация. Бил е доста прост език. Затова и има някои несъотвествия на пръв поглед. Погледнеш ли контекста, разровиш ли се малко в езика и всичко си идва на мястото.

А мюсюлманите изобщо не ги слушай. Корана е пре-написван (не преписван) около 600 пъти.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Библия е имало от доста време, само, че преди е била на свитъци. Свитъците от Мъртво Море показват доста добри съотвествия на Стария Завет с оригиналните писания. Новия завет е преписван много пъти и то често! За да преписваш каквото и да било трябва да си грамотен. Не знаеш какви са били изискванията, за да го препишеш. Една грешка и гориш ръкописа. Хората, преписвали го, наистина са вярвали, че ще ги споходи наказание ако променят написаното.

Древния иврит не е имал пунктуация. Бил е доста прост език. Затова и има някои несъотвествия на пръв поглед. Погледнеш ли контекста, разровиш ли се малко в езика и всичко си идва на мястото.

А мюсюлманите изобщо не ги слушай. Корана е пре-написван (не преписван) около 600 пъти.
    Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат

Мюсюлманите признават Исус за пророк,предшественик на Мохамед.Повече нищо не мога да кажа защото не съм наясно

Град
    Някъде по широкия свят...
    Коранът е взел 80% от Библията,а останалите 20% авторът ги е измисли ,за да не се бъркат хората и да различават двете книги.

Иначе сериозно,коранът,най отявлено провокира последователите си да водят "свещена война",в името на някой умопомрачен луд ,който е страдал от епилепсия,женен за две-годишно момиченце.Що за книга е тази ,която не зачита жената и няма капка толерантност,към дугите религии.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Коранът е взел 80% от Библията,а останалите 20% авторът ги е измисли ,за да не се бъркат хората и да различават двете книги.

Иначе сериозно,коранът,най отявлено провокира последователите си да водят "свещена война",в името на някой умопомрачен луд ,който е страдал от епилепсия,женен за две-годишно момиченце.Що за книга е тази ,която не зачита жената и няма капка толерантност,към дугите религии.
    Книгата на дявола !
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Цитирай Първоначално написано от Initial_D

Книгата на дявола !
    Може и хората грешно да са го разбрали.

Да, според исляма Мохамед е само пророк, както Исус, Мойсей, Ноа и Авраам...и всичко това Исляма го приема. Също така Мохамед е получавал писанията от Корана чрез архангел Михаил, който бил пратеникът в случая.
    А по това че Исляма заимства доста неща от Християнсвото - таке е но не си мислете че Християнството не е заимствало.

Всъщност в древен Египет богът на светлината - Хорус бива роден на 25 декември, със непорочно зачатие и при раждането му дошли трима крале да му се поклонят...познат сценарий ? Странно но същото нещо се повтаря на много места и по много пъти.
    I'm the King of Bongo !!!

Град
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D

Книгата на дявола !
    И така може да се каже.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Странно, говорите за думата Джихад, но знаете ли какво всъщност означава ? Само един жокер - няма нищо общо със убивания и прочие... Друг е въпроса че бива криворазбирано от някой ислямски секти.
    I'm the King of Bongo !!!

Цитирай Първоначално написано от Nix
    Странно, говорите за думата Джихад, но знаете ли какво всъщност означава ? Само един жокер - няма нищо общо със убивания и прочие... Друг е въпроса че бива криворазбирано от някой ислямски секти.
    И аз така си мисля, както църквата е използвала християнството за разделения, убийства и войни, така и арабските власти са направили с корана. Лицемерна власт и прост народ. Вижте до какъв фанатизъм доведоха.

Да, според исляма Мохамед е само пророк, както Исус, Мойсей, Ноа и Авраам...и всичко това Исляма го приема. Също така Мохамед е получавал писанията от Корана чрез архангел Михаил, който бил пратеникът в случая.
    А по това че Исляма заимства доста неща от Християнсвото - таке е но не си мислете че Християнството не е заимствало.

Всъщност в древен Египет богът на светлината - Хорус бива роден на 25 декември, със непорочно зачатие и при раждането му дошли трима крале да му се поклонят...познат сценарий ? Странно но същото нещо се повтаря на много места и по много пъти.
    Исус не е роден на 25ти Декември, не са дошли ТРИМА крале, а просто крале с ТРИ подаръка.

Град
    До колкото знам означава "Свщенна война",мисля че става ясно за какво става въпрос.

Град
    Пловдив
    Относно това че аллах е бог а не Бог мога да поспоря защото това думата която арбските християни използват за Бог

Град
    тук таме
    Все терористи и камикадзета
    Пъврото найменование на бог,което намирано из разни писаници много преди библията и корана е Илохим.Египтените са му викали Ра,богът слънце,с разликата че Египтените са имали много богове и това е еволюцията на религията като цяло.Колкото повече умен е ставал човека(колкото повече е еволюирал),толкова са се променяли и разбиранията към неразбираемото и непознатото,което постепенно става познато.И точно затова разни правителства и организации окриват всички тези тайни,за които правим филми и мечтаем да отгатнем.....защото религиозната психика няма да допусне истината и ще се обърне с агресия към нея.Точно това се наблюдава навсякъде където се появи спор дали има или няма бог,какво представлява това нещо и как и за какво е било измислено......агресия,невеж ство,контрол.
    The truth will set you free!Veritas vos liberabit

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си