- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- КЛУБ на дебеланки и запазващи килата сладуранки!
Ти определено не си от най-умните хора във форума,а?!Първоначално написано от Jigsaw Dynamite
![]()
Точно това си помислих и аз, когато прочетох поста.Първоначално написано от He}|{Ha_Dpo|`a
![]()
mindscan
Съжалявам, може би трябва да смените шрифта, защото на моя компютър писанията ви ми ги изписва като - "грух грух грух грух грух"
Нз що така се получава.. : (
I Want To Play a Game!
Хахаха абе "умник" за твое сведение аз не съм дебела и няма как да грухтяПървоначално написано от Jigsaw Dynamite
![]()
Първоначално написано от Jigsaw Dynamite
![]()
![]()
![]()
Зле си майна.......
Първоначално написано от ™G-Baby™
Мамин умник...Първоначално написано от Jigsaw Dynamite
mindscan
Gladni ste i napadete mom4eto bez pri4ina![]()
Ina4e az sam 45 i sam visoka 158 nqkade(moje i pove4e da sam). Kak mislite dobre li e? Trqbva li da otslabna o6te? A kato se pogledna v ogledaloto se haresvam, no v edin sait mi izpisa, 4e idealnoto mi teglo e 44![]()
super si i spored menПървоначално написано от harabelka
ne obrashtai vnimanie a saitovete te ne mogat da precenqt kolko muskulna masa imash ili kakav procentat na maznini ili kastite kolko sa ti tejki i t.n.![]()
Без причина?!Първоначално написано от harabelka
![]()
mindscan
Извинявам се предварително,че ппиша в темата...
но не виждам за необходимо да добавям нова..
Та въпроса ми е свързан с диети и т.н..
Значи чувала съм,че греипфрута се яде 2 часа след хранене...
и се пиеше и чай от глухарче...но не мога да се сетя точно как беше..
ако някой може би ли ме светнал..
Благодаря предварително![]()
KakWo Li Si PoJeLaWat ZweZdIte KaTo WIdqT PaDq6tI HoRA?
Аз знам, че е грейпфрута се яде сутрин на гладно и по този начин помага по някакъв начин ....ддз ...
Не знам дали сте чували за така наречени "биологичен наркотик" - допамин и връзката му с необяснимата ни лакомия....
Необяснима лакомия
Ние трупаме килограми, защото поемаме повече калории, отколкото изгаряме. Но защо постъпваме така - защото сме лакоми или защото това ни е в природата? От години учените знаят, че когато ядем вкусна храна (например сладко), се покачват нивата на хормона допамин в дял на мозъка, който отговаря за чувството на възнаграждение от дадено действие и затвърждаването му. Идеята е, че когато правим нещо, което предизвиква секреция на "биологичния наркотик" допамин (храним се, пием вода, правим секс и др.), изпитваме удоволствие, което искаме да изживеем отново. По този начин организмът си гарантира, че няма да спрем да извършваме дейностите, които гарантират оцеляването на човешкия вид. Просто, ясно и несъмнено изиграло важна роля в миналото, когато гладът е бил постоянен спътник на човечеството.
В западния свят обаче храната е изобилна и почти никой не гладува. Напротив - природните механизми сякаш работят срещу нас, карайки ни да се тъпчем с все повече вкусни неща. Дори развиваме силен натрапчив глад към определен тип храна, например – към шоколад, чипс, пица, кроасани, сандвичи, вафли... Учените наричат явлението food craving и знаят, че неистовото желание винаги е насочено към висококалорични продукти. Защо е така откриват изследователи от университета Duke, САЩ (Neuron 2008; 57:930).
Да ти е сладко!
Учените сравняват реакциите на нормални мишки и на такива, чиито вкусови рецептори за сладко са отстранени чрез "изключване" на ген. Идеята е да се провери дали те ще реагират еднакво на истинска захар и на изкуствен заместител, който е ниско калоричен. "Нокаутираните" мишки, както се наричат тези, чийто ген е изключен, не правят разлика между вкуса на захарен разтвор и на чиста вода.
Серията експерименти показва, че нормалните мишки избират подсладената вода пред чистата, като, разбира се, от двата вида сладка вода предпочитат по-калоричната, т.е. тази с истинска захар (по-вкусната). Мишките без вкусови рецептори не правят разлика между подсладената и чистата вода, както може и да се очаква. Интересно е обаче, че, ако разполагат с известно време, "нокаутираните" мишки избират да пият висококалоричната вода и игнорират чистата вода и подсладената със заместител на захарта. Въпросът е как те разбират коя вода е "по-вкусната", след като нямат усещане за вкус?
Отговорът е "заключен" в мозъчната система за възнаграждение, твърдят изследователите. Те разкриват, че калориите в храната сами по себе си са достатъчни, за да предизвикат секреция на допамин. Ако на мишките им се даде достатъчно време, те реагират на "биологичния наркотик" и избират разтвора, който им носи повече удоволствие. Медиите по света шеговито нарекоха тази способност "шесто чувство за калории", защото се оказа, че отделните неврони в мозъка са чувствителни към калорийния прием.
Изводите от изследването са, че калоричната, а не - вкусната храна, всъщност е голямото ни изкушение. Това обяснява защо много хора са привързани към т.нар. junk food, които на практика предлагат калории, а не - изискани усещания за нашите рецептори. Как ли ще реагира диетологията на това откритие? Защото някак е трудно да се бориш срещу първичните инстинкти...
"Човек не обича истински, ако не обича вечно."
Еврипид
Извинявай, миличка, но разликата между 44 и 45 е огромна... Просто не разбирам как досега не си умряла от затлъстяване? Според мен трябва да отслабнеш до 33 кила.Първоначално написано от harabelka
![]()
ПП съжалявам за тона си и за това, че се намесвам в темата, но просто първичен инстинкт при вида на малоумни коментари.
Don't worry, be happy!
normalno da ti pisne pri polojenie 4e se povtarq ve4e za 1000000000000000000000000000000 pat otnovo i otnovo za tei kg dietite it.n. no nikoi ne iska da te 4uee ( ne li4no teb a poprincip tezi koito ve4e s aminali po tozi pat i znaiat kakvo e )Първоначално написано от Bubbly
da i az bqh taka predi 2 godini puskah sashtite glupavi komentarii ako znaete sega kolko bih dala da varna vremeto i da s ebqh vslushala v po kompetentno mnenie ot moetooo
samo iskam da kaja che tejah malko poveche- 50i s zdravoslovno hranene i ogranicheniq svalih teq kilogrami i sega me e strah da ne si gi varna
![]()
Е?!Първоначално написано от harabelka
mindscan
Momi4eta dnes sam qla:
-100 gr sirene
-100 gr kiselo mlqko 0.1%
-nqkolko lajici ot: parjeni 4u6ki i sirene
-okolo 300 gr grozde
Mnogo li se debelee ot grozdeto, imam 4uvstvoto, 4e vsi4ko, koeto hapna, 6te mi se lepneA za ve4erq mislq pak grozde da qm
![]()
Не е хубаво да се прекалява с гроздето...Първоначално написано от harabelka
но според мен не е нужно да гладуваш..
Човек трябва да се харесва такъв какъвто е,а не да се стреми да стане нещо което не е..
Може да си примерно 170 висока и да тежиш 70 кг ... но да ти е добре..
не е нужно да си толкова висока а да си 55 кила - тип анорексичка..
Та по темата ... в гроздето има повече плодова захар отколкото в другите плодове като ябълки лимони и т.н ..
Също в бананите има мн от същата плодова захар..
Хубаво е банани и грозде да не се ядат след 3 часа слетобед..максимум 4 ...![]()
KakWo Li Si PoJeLaWat ZweZdIte KaTo WIdqT PaDq6tI HoRA?
[quote="harabelka"]Momi4eta dnes sam qla:
-100 gr sirene
-100 gr kiselo mlqko 0.1%
-nqkolko lajici ot: parjeni 4u6ki i sirene
-okolo 300 gr grozde
spored me3n ti e mnogo malko iadeneto
Според калкулатора на тегло аз трябва да бъда 52-56Първоначално написано от my baby love
![]()
Bring me to life...
А сега колко си?Първоначално написано от preichetoy
Bring me to life...
Да кажем...малко повече...
mindscan
Momi4eta ne mislq, 4e tuk trqbva da se sramuvate ot tova kolko tejite. Tuk sme za da si pomagame i podkrepqme![]()
+1Първоначално написано от harabelka
zashto kriete klko kg ste da ne bi da vi sram ot vas samite
da ne bi kg da vi pravqt tova koeto ste vsashnost